Dr. Haydar Dümen Güven yoksa aşk da yok
HABERİ PAYLAŞ

Güven yoksa aşk da yok

Kızlık zarı ve penis boyu gençlerin takıntısı. Defalarca yazdık, bazı zarlar esnektir, kanamaz. Siz karşınızdaki kadına güvenmiyorsanız her şey bitmiştir. Güven olmayan yerde aşk barınmaz. Kan peşinde koşmayın. Kan gelmedi diye kızları üzmeyin ve kimsenin geleceğini karartmayın.

Çok belli oluyor

19 yaşındayım. Cinsel organım çok büyük. Pantolonum bol olmasına rağmen belli oluyor. Sürekli kızların bacakları aklıma geliyor, kendimden geçiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, seninki bir şanssızlık. At atamazsın, sat satamazsın. Bütün erkeklerin hevesi, görsünler bakalım. Ama sen durmadan onu rahatsız ediyorsun. Kızların bacaklarına bakıyorsun, cinsel şeyler düşünüyorsun. Azgın devi uyandırıyorsun. Ve bana da soruyorsun. Çocuğum kendine hakim ol.

Haberin Devamı

Raporu saklıyorum

25 yaşında kızım. 2 yıl önce nişanlıydım ama ayrıldık. İlişkiye girdik, benden kan geldi ama daha ileri gitmedik. Doktordan kızlık zarımın yırtılmadığını öğrendim. Şimdi başka biriyle birlikteyim ve evlenmeyi düşünüyoruz. gelmezse diye muayene kağıdımı saklıyorum. Sizce korkularım yersiz mi?

CEVAP

Sevgili okurum, korkuların yersiz. Bu işler muayene kağıdı ile kanıtlanmayacağı gibi varsayalım ki zedelenmiş olsaydı ne olacaktı? Bu kadar paniklemeyin. Kendi bilincinizin ve güveninizin sahibi olun. İleride evlenmeden önce bu arkadaşla birlikte olacaksan, her şey sil baştan yaşanacaksa kızlık zarının bu kadar peşine düşmenin ne anlamı var?

Bozuldu mu?

18 yaşındayım. Sevgilimle üzerimizde kıyafetler varken seviştik. Sevgilim kan geldiğini söyledi. Kızlığı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, tahriş oldu, yırtılma mırtılma yok.

Kaç gün sürer?

23 yaşındayım. Kız arkadaşım da 22 yaşında. İlişkiye giriyoruz. Sevgilim hamile kalmaktan çok korkuyor. İçine boşalmazsam hamile kalır mı? Bir de zar yırtılınca kaç gün kanar?

CEVAP

Değerli okurum, vajinanın üzerine boşaldığın zaman hamile kalma ihtimali vardır. Kızlık zarı kanaması başladığı anda da bitebilir ama bazen ara ile birkaç saat ya da bir gün kanama olabilir.

Aklım fikrim cinsellikte

21 yaşındayım. Herkesle çok rahat diyalog kuruyorum. Kız arkadaşımla konuşamıyorum. Aklım fikrim cinselliğe kayıyor. Bu da aramızda sevgili bitiriyor. Çözüm bulamadım. Ne olur bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, yapılacak şey biraz daha öğrenci ve insan sıfatına yaklaşarak, aile bütünlüğü kavramını içine yerleştirmak. Sorumluluklarını ve ülkene görevini hazmederek yaşamak. İşte lojistik desteği aldın. Marş marş ileri.

Esnek mi?

28 yaşındayım, sevgilim de 25 yaşında. Geçen ay ilişkiye girdik. Kız bakire olduğunu söylemişti, kanaması olmadı. Ben de doktora gitmesini söyledim. Doktor, zarının esnek olduğunu, 10 santim geride olduğunu söylemiş. Sevgilimle evlenmeyi düşünüyorum ama anlattıkları doğru değilmiş gibi geliyor. Acaba söyledikleri doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, her şey iyi de kızı doktora göndermen ne oluyor? Kız arkadaşın ilişki kurmadıysa bunu kendisi bilir. O da zavallı senin kuşkularını gidermek için doktora gitmiş. Ve bana göre yanlış yapmış. Birçok zar esnektir. Esnekse kanamaz. Bunun da nedeni aranmaz. Arkadaşın iyi ise, ruhun da uyuyorsa onunla evlenirsin. Bunu da tek başına kızlık zarına endekslemezsin.

Haberin Devamı

Ergenliğe girmedim

18 yaşındayım. Ergenliğe girmedim ve doğal olarak penisim kısa ve etkisiz. Ne olur yardım edin. Ailemi bu durumu açamıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, mutlaka ailene açılman gerekiyor. Miden ağrısa, akciğerlerinde hastalık olsa ailene açılmayacak mısın? Şu anda bir hormonal bir dengesizlik söz konusu. Bunların ölçümü yapılmadan bir şey söylenmez. Endokrinolog yani iç salgı bezleri uzmanı bir hekime ya da üroloji uzmanına başvurmanı öneriyorum.

İlişkiyle penis büyür mü?

Penisim normal haldeyken küçük ama ereksiyon halinde 17 santim. Bunun nedeni nedir? Bir de ilişkiye girince penis büyür mü?

CEVAP

Okurum, ilişkiye girince penis büyümez. Sertleşmiş hali 14 santimi bulmuşsa neyi arıyor ve ne soruyorsun anlamadım. Eskilerin dediği gibi öküzün altında buzağı arıyorsun.

Çok zevk alsın istiyorum

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 defa ilişkiye girdim. İlişkilerden keyif almadığını söylüyor. Sevgilimin daha fazla keyif alması için ne yapmalıyım? Sorun kimde?

CEVAP

Okurum, kadınlar öyledir. Fizyolojik ve psikolojik olarak zevk konusunda, erkekler kadar düğmeye basar basmaz ateşlenen bir yapıya sahip değillerdir. Tabii senin de öğreneceğin şeyler var. Bir kadının, kızın ruhunu nasıl anlayacaksın? O geçiş süresindeki duygusallığı nasıl kullanacaksın? Zamana ihtiyaç var. Bundan sonra sorma kıza “Zevk alıyor musun, almıyor musun” diye.

Cinsel isteğim artıyor

19 yaşındayım. Penisim arkadaşlarımınkinden küçük. Son 2 aydır cinsel isteğim sürekli artıyor. Dışarıda kimi görsem ilişkiye girmek istiyorum. Ne olur bana bir şeyler önerin.

CEVAP

Okurum, önereyim. Kilonu yazmışsın da ufaklığın boyundan ne haber? Sana göre küçük. Ya bilime göre, ya partnerine göre? İşte sorun burada. Karar merceği sen değilsin.

O sıvı neden akıyor?

32 yaşındayım. Cinsel organımda devamlı sarı renkte bir sıvı akıyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, bir idrar tahlili bu işin sonucunu bildirir. Prostat da iltihap olabilir. Meni muayenesi gerekebilir. Hadi bakalım kötü bir şey ise kronikleşmeden hemen doktora.

BÖYLE SORU YOK!

Hemen sertleşiyor

21 yaşındayım. Bir kız arkadaşım var, flörtleşiyor gibiyiz. Ondan hoşlanıyorum. Mesajlaşırken cinsel organım sertleşiyor, zevk suyu geliyor. Onunla ilgili hayal kurmuyorum, ilişkiye girmek gibi bir düşüncem yok. Havadan sudan konuşurken böyle oluyor, çok rahatsızım. Ne yapayım?

CEVAP

Ben şimdi bu maile ne diyeyim değerli okurum. Sabah sabah kahvemi içeyim. Dertsiz okurum, Tanrı’dan biraz akıl, biraz insancıl duygular dileyeyim. Hadi beni yorma. Yaşının gerektirdiği gibi aklını kullan, rica edeyim. Ne güzel işte cinselliğin tıkır tıkır işliyor. Bu duyarlılığın neresi sorun ve sıkıntı anlayamadım. Sorun morun yok bak keyfine.

GÜNÜN SORULARI

Nasıl durduracağım?

25 yaşında kadınım. Sürekli mastürbasyon yapıyorum ama yapmak istemiyorum nasıl durdurabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım bekarsın, yazdıklarına bakılırsa da çok isteklisin. Söyle şimdi biz ne yapalım? Sen anacağına söyle, sana şöyle eli, ayağı düzgün, işi gücü olan, iyi kalpli, evine bağlı bir eş bulsun. Evlen, çocukların olsun. Bahçe kovası suyla dolsun. Daha ne bekliyorsun kızım? Dikkat et, kova delinmesin. Çocukların olsun, ev neşeyle dolsun. Bak bakalım, o zaman sürekli mastürbasyon yapabiliyorsun? Bunu durdurmanın bir yolu var; evlenmelisin.

Sertliğini kaybediyor

44 yaşındayım ve sağlıklıyım. 15 yıllık evliyim. Eşimle ilişki sırasında yarıda kalıyorum çünkü benimki sertliğini kaybediyor. Bu yüzden moralim bozuk, hayattan soğudum. Lütfen yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki seninki yumuşar. 15 yıl evlilik, dile kolay. Cinselliğinizi renklendirin. Cinsel fantezleri kullanın. Odanın ortamını değiştirin. Önemli bir yolu yürüyorsun. Önünde cinsel konuda uzun yıllar yürünecek uzun yollar var. Monotonoluktan kurtulmak ilk yapacağınız şey. Aşkınızı, sevginizi yaşayarak cinselliğe devam, herkese selam.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanı insan yapan kendisidir. H. D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder