Dr. Haydar Dümen Her şey zamanında güzel
HABERİ PAYLAŞ

Her şey zamanında güzel

Cinselliği bazıları yaşıyor, bazıları sadece konuşulanlara kulak veriyor. Cinsellik zamanı gelince yaşanmalı, ancak o zaman ruhunuz da bedeniniz de huzur bulur. Bu yüzden dikkatli olun, ilişkiye girmek için ne erken davranın ne de geç kalın.

Kızlık zarı yokmuş

Çok sevdiğim bir kız arkadaşım var. Bana doğuştan kızlık zarının olmadığını söyledi. Acaba bu doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, sevgi ne güzel bir şey. Seven seviyorsa, sevgi her şeyi siler süpürür. Ama sevgide bir ufak açıklık varsa pireyi deve yapar. Gerçekten sevdiğine inanıyor musun? Ben kıza inanıyorum. Kızı yarı yolda koyma. Adam gibi adam, yiğit ol. Üzerine de fazla varma.

Haberin Devamı

Nasıl sürdürürüm?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 yıldır ilişkiye giriyoruz. Az görüşüyoruz. İlk 3-4 ilişkide ben boşalamıyorum. İlişkimiz en az 1 saat sürüyor. Bu 3-4 ilişkiden sonra kendimi zorlasam da 10 dakikayı geçemiyorum. Uzun sürmesini nasıl sağlayabilirim? Kız arkadaşım uzun ilişkiden çok şikayetçi. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, zavallı kızın hali acınası. Oğlum, 10 dakika sürdürebilmek için servet harcayanları sana söylesem. İlişki zamanı için bu 10 dakikanın ideal olduğunu yazsam daha soracak sorun, beklentin kalır mı? Sevgiline biraz sıcak davran. Hep kendini düşünme. Bir de bunun tam tersini düşün. Kendini onun yerine koy. Her şey yolunda. Yoksa kız ürker, kaçarsa ikinize de yazık olur. Çünkü cinsellikten soğuyabilir.

Etkileniyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşlarımla öpüşmeye bile kalksam etkileniyorum ve cinsel organıma ağrılar giriyor. Ama bir türlü boşalamıyorum. Sizce bu durumda boşalmam gerekmez mi?

CEVAP

Değerli okurum, ne olmasını isterdin? Bu böyledir, mekanizma böyle çalışır. Tabii ki zaman zaman boşalmak gerekir. Ama bu boşalmanın saati ve yeri tartışılabilir. O saatte penis sertleşmişse hemen boşalacağım diye bir şey olmaz. Parktasın diyelim ya da bir odada, yanında annenbaban olur, bunun gibi. Boşalmamandan dolayı ağrılar olur. Bunların da zararı yoktur. Ama ne çok boşalma ne çok perhiz ne çok ağrı. Çoklardan biraz uzak durduğun zaman her şey yoluna girer.

Haberin Devamı

Zevk alıyorum

18 yaşında kızım. Zevk aldığım halde orgazm olamıyorum. Doktora gitmem gerekiyor mu?

CEVAP

Sevgili okurum, çoğu şey kendi elinde. Psikolojik olarak fantezilerini, beğendiğin görüntüleri olaya kat. Olacak mıyım, olmayacak mıyım diye sürekli denetim altında tutma. En azından yüzde 50’sini de erkeğin üzerine yükle. Çünkü biraz da ustalık onun elinde.

Çok mu büyük?

19 yaşındayım. Cinsel anlamda birkaç deneyimim oldu. Fakat karşı cins penisimin büyük olmasından şikayetçi. Penisim 21 santim, büyük mü? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum, çok büyük. İradeli kullan, kızlara zarar verirsin. Evlendiğinde çok şanslı bir durum değil. Bir operasyonla da küçültülmediğine göre senin onu çok dikkatli kullanman gerekir.

Orgazm olamıyorum

20 yaşında kızım, 1 yıldır ilişkim var. Erkek arkadaşımla güzel bir cinsel hayatımız var. Onunla birlikteyken orgazm olamıyorum, zevk alamıyorum. Sevgilim çok anlayışlı, elinden geleni yapıyor ama bu beni çok rahatsız ediyor. Bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım biraz zamana ihtiyacın var. Geçmişte edindiğin bilgiler ve baskılardan arınman gerekir. Bir de ister istemez sorumluluk duyguların vardır. Buna da bazı kaygılar eklenirse psikolojin rahat olamıyor. Bu nedenle de bedenin ve ruhun zevkin havuzuna dalamıyor. Beklemede kal. Kendini yargılama.

Nasıl uzatabilirim?

22 yaşındayım, kışa düğünüm var. Penisim 9.5 santim. Büyütmek istiyorum. İnternette ilaçlar var, yan etki yapar mı? Zararı varsa doğal yollarla ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, internetten vazgeçiyorsun, bu tür saçma sapan ilaçlara inanma. Öncelikle umuduna sonra da kesene zarar verir. Evlen bakalım, gerekirse bana tekrar mail atarsın. O zaman bir çare düşünürüz.

Kız hamile kalmadı

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 senedir korunmasız ilişkiye giriyorum. Her ilişki sonrasında spermler geri çıkıyor. Hiç hamile kalmadı. Bunun nedenini bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP

Okurum, vajina çıkmaz sokak gibidir. Orada depolanmaz. Gebeliği sağlayan spermler canlı birer hücre olarak yumurtayı döllemeye tek başına yolculuğa çıkarlar. “Şimdiye kadar hamile kalmadı” diyorsun. Yani gebe kalmasını mı istiyorsun? Gebe kalırsa çocuğa sahip çıkacak mısın?

Yalan söylüyorum

20 yaşında kızım. Nişanlımla sevişirken zevk alamıyorum. Üstelik ona da “Zevk alıyorum” diye yalan söylüyorum. Bu konudan çok rahatsızım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum, alışacaksın. Yalan söylemeye biraz devam. Sevgilinin ruhuna giremediğini sanıyorum. Usta bir erkekse, sana iyi davranır, gönlünü alırsa orgazm olacaksın, çok da zevk alacaksın. Çok gençsin. Birazcık konuşsanız, hayatınıza renk katsanız, şakalaşsanız çok daha iyi olacak.

Benimki neden kısa?

24 yaşındayım. Penisim 11 santim. Bu beni rahatsız ediyor. İlişkiye doyamıyorum, saatler sürse ede bıkmıyorum. Acaba böyle olmasına rağmen penis boyum neden kısa?

CEVAP

Değerli okurum, kızları, kadınları bulduğuna göre, kimsenin de bir şikayeti olmadığına göre, sen kendi kendine ne ile savaşıyorsun? Enerjin yerinde, sermaye yüklü, piyasa bol. Bizim sana sağlık dilemekten başka diyecek bir şeyimiz yok.

BÖYLE SORU YOK!

Nişanlımdan mı kaynaklanıyor?

22 yaşındayım ve 2 aydır nişanlıyım, nişanlım da 23 yaşında. Ağustos’un 28’nde adet görmem gerekiyordu, adetim gecikti. Korkudan ertesi gün hapı aldım. Adetimin gecikmesi sizce nişanlımdan kaynaklanmış olabilir mi? Ayrıca ilişkide yoğun kanama oldu ve çok canım acıdı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Gel otur yavrum, beni can kulağıyla dinle. Sana bu konudaki ilk bilgileri ailen sonra okulun vermeliydi. Eğer verilmiş olsaydı, şimdi kendini biçare sanan kızımız paniklemezdi. Öyle ya nereden gelecek bu spermler? Gökten mi iner, kapıyı mı deler de gelip seni gebe eder! Yavrum daha 22 yaşındasın. Sosyal medya başında çok oturma. Bol bol kitap oku, öğretici programlar izle, boş durma. Dünyanın bir aydınlık bir de karanlık penceresi var. Sen aydınlık penceresinden bak.

GÜNÜN SORULARI

Zevk yok, acım çok

Sevgilimle ilişkide çok acı hissediyor, zevk alamıyorum. Ne yapmam lazım?

Okurum, kimi kadınlar olağan acıları bilgisizlik ya da cinsel eğitimin yetersizliği yüzünden fazla büyütebilir. Bu gibi durumlarda cinsel birleşmeye karşı bir ‘acı duyma korkusu’ yerleşir. Birçok kadının ilişkiden zevk almayıp, tam aksine yalnızca acı duymalarının altında yatan sebep de bu korkudur. Asıl nedeni, erkeğin cinselliği gelişi güzel yaşamasıdır. Yani erkeğin; acemiliği, düşüncesizliğidir. Örneğin bu tip erkekler, kadının sevişmeye hazır olup olmadığını önemsemezler. Yalnızca kendilerini düşünürler. Bu durumda, erkeğin bilgisi ve düşünceli yapısı bu zorlukları yenebilir. Yavrum, doktora gidemiyorsan tek yapabileceğin yazdıklarımı okuman.

İsteksizlik yaşar mıyım?

28 yaşındayım, kendimi karıma sakladım. Kızlara karşı çok utangacım. İki haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Evlendiğim zaman isteksizlik sorunu yaşar mıyım?

Değerli okurum, bir ihtimal olabilir. 10 yıldan fazla, sayısı az da olsa cinselliğin mastürbasyona programlanmış. Bunu aşman kolay değil. Çünkü sistemlerin ritim içinde çalışması sağlık demektir. Zamanı gelince karşı cinse yönelmek ruhsal sağlığımız için de önemli. Bu yaştan sonra senin hemen ilk adımı atman ve olabilirse evlenmen gerekir. Çünkü evlilikte eşine alışana kadar bir zaman dilimine de ihtiyacın olabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet bir avcılıktır. Uzun süre peşinden koşarsın elin boş dönersin. Bir de bakarsın kuş senin önüne düşüvermiş. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder