Dr. Haydar Dümen İşe kalbinden başlayın
HABERİ PAYLAŞ

İşe kalbinden başlayın

Kadınlar cinselliğe erkekler kadar hevesli olmuyor. Böyle durumlarda erkek hemen sinirleniyor. Unutmayın ki bu uyum sorunu. İstek ve beklentilere kulak verilmesi eşlerin birbirini istemesini sağlar. Önce eşinizin kalbini kazanmaya bakın, gerisi kendiliğinden gelir, göreceksiniz.

Böyle soru yok!

Yenisi daha iyi ama eskisi hep aklımda

Yeni sevgilimle sevişirken hiçbir şey hissetmiyorum. Devamlı eski sevgilim aklıma geliyor. Yeni sevgilimin cinsel organı daha büyük olmasına ve daha iyi sevişmesine rağmen ben hiç zevk alamıyorum. Şu anda antidepresan kullanıyorum, ondan da olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili ve kendini bilmez şaşkın okurum, hiç aklına eski sevgilini unutamadığın, hâlâ onu sevdiğiniz gelmemiş olabilir mi acaba? Vallahi merak ediyorum, neyi denemeye çalışıyorsunuz? Yerse diye bir de Haydar Hoca’ya sorayım diyorsun. Güzel yavrum, zaten senin psikolojin de bozulmuş. Eee! Öyle bir psikolojiden ancak çıkar böyle bir soru. Sen çakal, sevgilin sanki bir koyun. Sırtına inmeden çobanın taşı, gel vazgeç bu otluktan. Mahallene, okuluna, kardeşlerinin yanına, aile ocağına dön. Hayatına iyi bir yön ver. Ama önce kendini topla, başka adama da kıyma.

Zevk almıyorum

24 yaşında kadınım, 6 senelik evliyim. İki çocuğum var. Cinsel hayatımız iyiydi. Eşimle kavga edip ayrıldık ve 3 ay ayrı yaşadık. Yeniden barıştık, eşimle ilişkiye giriyoruz ama ben zevk almıyorum, boşalamıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, ruh ve gönül kırıldı. Çiçekler susuz kaldı, solmadı ama gevşedi. Yeniden can bulması gerekiyor. Bulacaklar da. Biraz senden, biraz eşinden. Sen aklına takılan kötü fikirleri ayıkla. Hayat budur. Eşin de sevecen ve anlayışlı davransın. Birçok ailede bu tür sorunlar olur. Yeter ki siz körüklemeyin, alt yapısını sağlam hazırlayın. Bu tür dersler alınmadan zaten hayat olmaz.

Bir dakika sürmüyor

Erken boşalıyorum, 1 dakika bile sürmüyor. Buna bir çözüm bulmaya çalışıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu geciktirerek hayata hazırla kendini.

Hiçbir kızla olmadım

19 yaşındayım. Bugüne kadar hiçbir kızla birlikte olmadım. Penisim 11 santim. Küçük değil mi? Doktora gitmeye utanıyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, doktorluk işin yok. O boyut yeterlidir. Mutsuzluğuna da neden olmayacak. Yeter ki ruh atının şövalyesi olarak elindeki mızrağı iyi kullanmasını bil. Yaralanma ve yaralama.

Orgazm olamıyorum

26 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla 1 yıldır ilişkiye giriyoruz, ben orgazm olmuyorum. Mastürbasyondan daha çok keyif alıyorum. Bir de ilk ilişkiye girdiğimizde kan gelmedi, çamaşırıma iki damla bulaşmıştı. Acaba kızlık zarımın bozulup bozulmama durumu nedir?

CEVAP

Okurum, zarının zedelendiği kesin. Bozulmuş da olabilir. Orgazm birçok kadının sorunu. Başlangıçta genellikle böyle seyreder. Zaman lehinize işler. Klitoris orgazma şartlanmışsın. Partnerin bazı teknikleri kullanırsa, çıkış yolu bulunur. Çok dert edilecek bir şey değil.

Süreyi nasıl uzatırım?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım 23 yaşında. Ön sevişmeyi uzun tutuyoruz. Boşalma süresi 3-4 dakika oluyor. Partnerim memnun ama ben şikayetçiyim. Bu süreyi uzatmanın yolu var mıdır?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ileride var. Ama şimdi “Hadi el ele tutuşun duruma bakalım, öneride bulunalım, reçete yazalım” desem olur mu? Olmaz değil mi? Doktorluğun da bir saygınlığı var. Her şey kuralına uymalı.

Diktirince kan gelir mi?

19 yaşında kızım. Kendi kendimi tatmin ederken biraz ileri gitmiştim, 2-3 damla kan geldi. Acaba kızlık zarı yırtıldı mı? Diktirirsem ilişkiye girince kan gelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, diktirecek kadar yırtılma olmadı. Biraz zedelenmiş olabilir ama evlendiğinde kanayacağını umuyorum. Gerdek gecesinden 1-2 gün önce dikilecek ki kanama olsun. Bundan sonrasına dikkat.

Evliliğim bitecek

35 yaşında, evli ve bir çocuk babasıyım. Penisim ince ve testisler küçük. Eşim ona yetmediğimi ve tatmin olamadığını söylüyor. Bu konuya çözüm getirmezsem beni boşayacakmış. Evliliğimi kurtarmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çocuğun olduğuna göre yumurtanın fonksiyonları yerinde. Eşin bahane bulmuş. Sözünü ettiğin penisle bir kadını tatmin etmek mümkün. Ama onun gerek psikolojik gerek öteki tahrik odaklarını da keşfederek cinselliği bir bütün içinde ele al. Ona göre teknikler öğrenirsen bu iş çözülür. Amaç ailenin dağılmaması ve mutluluk ise, çocuk da bu mutlu yuvada büyüyeceğine göre dört duvar arası ilişkilerinizi aranızda anlaşma koşuluyla lehinize çevirebilirsiniz.

Niye isteksiz?

32 yaşındayım ve evliyim. Haftada 2 veya 3 kez ilişkiye girmek istiyorum ama eşim istemiyor. Sürekli “Yorgunum, uykusuzum, canım istemiyor” diyor. Oysa ilişkide onu mutlu ediyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 2-3 birleşme iyidir. Haftada 1 de olabilir. Eşler istiyorsa her gün de. Bu konuda eşlerin karşılıklı uyum içinde olması geçerlidir. Eşinin ritmi haftada 3’e pek uygun değil. Kimileri günde 2 öğün yemek yer, kimileri 3 öğün, bunun gibi. İleriki yıllarda eşinin bu tempoyu artıracağına inanıyorum. Senin de erken boşalman varsa tedavi ol. Mümkünse eşinin kalbini hiç kırmayacaksın.

Neden erken boşalıyor?

Sevgilimle 1.5 yılı aşkın süredir birlikteyiz. Bir ara ayrıldık. Eskiden erken boşalırdım. Şimdi o erken boşalıyor. Acaba neden? Çok zevk aldığını söylüyor. Acaba erken boşalması benden mi kaynaklanıyor?

CEVAP

Okurum, elbette senden. Uçan kuştan mı olacak yoksa pazarın pahalılığından mı? İki kişi satranç oynuyor, yenen de yenilen de onlardan biri olacak. Erkeksen, bulmuşsun bir nimet, çok terlemeden, yorulmadan bu işi bitireceksin. Sevgilinin kıymetini bil. İlk buluştuğunuzda yanaklarından ve avuçlarının içinden öpüver.

Kanamanın nedeni ne?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kanama oldu. Kızlık zarımın yırtıldığını düşündüm. Birkaç gün sonraki ilişkide de benden kan geldi. Kendimi çok kasmıştım, canım da yandı. Acaba kızlık zarım yeni mi bozuldu yoksa kanamanın başka bir nedeni olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, iki defa kanadı, bazen öyle olur. Bir, iki ay boyunca kızlık zarından kan gelenler de oluyor. Kendini kasma. Bu durum daha çok erkeklerin yaptığı sert hareketler ve organ uyumsuzluklarından kaynaklanıyor. Daha yumuşak, daha sıcak bir ortam gerekir.

Günün soruları

İleride sorun olur mu?

22 yaşındayım, penisim 13 santim. Günde 1 kez mastürbasyon yapıyorum, sıkıntı yaratır mı? Kasık bölgemde kilodan dolayı biraz yağ var. Ne yapacağım?

Cevap

Okurum, mastürbasyon da olacak, kilo alınıp verilecek de. Söyle bana yavrum, nasıl bir sorun düşünüyorsun? Örneğin; dişlerin çürümeyecek. Ancak ileride biraz saçların dökülecek. Çok yersen kilo alacaksın, eşini bıkıp usandıracaksın. Eşin yorulacak, belki de seksten soğuyacak. Buna rağmen şimdilik sorun olmayacak. Ancak ev yemeği iştahına yetmezse olabilecek sorunları hesaplayamıyorum, çünkü hesap makinem sorun çıkardı.

Ya isteğim bitmezse?

30 yaşında, bir çocuk annesi, boşanmış kadınım. Bir yıldır bir ilişkim var ama o benden 24 yaş büyük. Cinsel hayatımızda sorun yok. Ama ilerisi için korkuyorum. Kaç yaşında kadın ve erkeğin cinsel hayatı biter? İisteğim bitmemişse, sadece klitoral orgazmla hayat geçer mi? RUMUZ: MERAKLI KORKAK

Cevap:

Sevgili okurum, Meraklı korkak, ilerisi için endişe duyduğun muhakkak. Girdiğin yol değil, çıkmaz sokak. Gel bu anlamsız önyargıları birlikte yıkalım. Kuşun kanadı kırılmış, uçamıyorsa, paran da yetiyorsa, oraya bir mutluluk çubuğu koydurulur. Ondan sonra yaşadığınız sürece, sen o adamı doyurabilirsen doyur.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk her zaman pembe gözlük değildir. Bazen önünüzü bile göremeyeceğiniz kadar koyu bir gözlüğe dönüşüverir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder