Dr. Haydar Dümen İşin başında önlem alın
HABERİ PAYLAŞ

İşin başında önlem alın

Erkeğin en iyi dostu mastürbasyon evliliklerin düşmanı. Ondan aldığı zevkten vazgeçemeyen erkek kadını üzüyor. Beyler, bu işler içinden çıkılmaz hale gelmeden, yuvanız dağılmadan tedbir alın. Gençlikte yapın ama sakın aşırıya kaçmayın, evlenince de kimsenin hayallerini yıkmayın.

Tatmin edebilir miyim?

20 yaşındayım, penisim 15 santim. Sizce penisimin boyu normal mi yoksa daha uzar mı? İleride eşimi tatmin edebilir miyim?

CEVAP

Okurum, uzatıp da ne yapacaksın? Size bıraksak kitabın sınırlarını da geçmek istiyorsunuz. Anatomi kitapları normali 15 santim yazar. Daha ne istiyorsun?

Haberin Devamı

Kızlar şikayet ediyor

19 yaşındayım. Penisim çok sert ve beraber olduğum kız arkadaşlarım çok acı çektiklerini söylüyorlar. Sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, eğer evlilik için konuşuyorsan bir süre sonra o sertliğinden ve coşkusundan bir parça geri alacak. Bu dert değil. İdareli kullanıver canım.

Yumurtalıklarım ağrıyor

18 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Aşırı mastürbasyon yapıyorum. Sık sık yumurtalıklarımda ağrılar oluyor. Acaba aşırı mastürbasyon yaptığım için mi?

CEVAP

Yavrum, çocuğum, yıllar gelmiş geçmiş gibi konuşuyorsun. Aklını, elini, gözünü kaldır, aşağılardan yukarılara karşılara bak. Dünya dönüyor sen farkında mısın?

Bozulmuş mudur?

20 yaşında kızım. Önceki yıllarda birkaç kez mastürbasyon yaptım. Ama cinsel organıma bir şey girmedi. Böyle bir durumda bile kızlığın bozulacağını söylüyorlar. Benden hiç kan gelmedi. Acaba kız mıyım, değil miyim?

CEVAP

Sevgili yavrum, taş gibi, kale gibi çelik gibi kızsın. Zar yerinde duruyor. Umutlar ona kilitlenmiş durumda. Amma ya esnekse?

İkimiz de mutsuzuz

31 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman çok erken boşalıyorum. Bu benim için büyük sıkıntı oluyor. Sevgilim de durumdan şikayetçi, ikimiz de zevk alamıyoruz. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, alışana kadar böyle devam edecek. Evlilik olunca düzeltiyoruz. Ama bu koşullarda ilaç vererek tedaviden beklediğinizi bulamayacaksın.

Zevk almıyorum

Mastürbasyon yaparken 5 dakikada boşalıyorum. Hiç zevk alamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Bir de penisimin baş kısmında sivilce gibi kızarıklıklar var. Acaba neden kaynaklanıyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, süre kısa geliyorsa, uzat. Mastürbasyon sayısını azalt. Biraz sabırlı ol. Şu anda sorunun yok, keyfine bak.

Ya hakim olamazsam?

18 yaşındayım, her gün 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bunun zararı olur diye korkuyorum. Bazen kızla ilişkiye girmek istiyorum ama kendime hakim olamam diye korkuyorum.

CEVAP

Yavrum, çözüm aklın ve iraden. Aile terbiyen ve geleceğini düşünmen gerekir. Okulunu bitirip işini kurman lazım. Herkes gibi normal yollarda yürü olur mu? Seks anarşisine bulaşma, kızlarla ilişkiyi şu sıralar hiç düşünme. Ve de aklını cinselliğinle bozma. Yeter mi yavrum? İstersen 3 sayfa doldurayım. En iyisi mastürbasyonu haftada 3’e indirmen.

Kilo yüzünden mi?

18 yaşındayım. Penisim 6.5 santim. Biraz kiloluyum. Babam sorunun kilodan kaynaklandığını söylüyor. Bir de size danışmak istedim.

CEVAP

Okurum, babanın düşüncesine katılıyorum. Ereksiyon durumu mu 6.5 santim? Baban seni üroloji ve endokrinoloji uzmanına götürse, kesin sonucu ondan alsanız. Ben de görmeden vebal altında kalmasam.

Zarı alınmış

25 yaşındayım. Kız arkadaşım 24 yaşında. İlişkide kız olmadığını anladım. Bana operasyon geçirdiğini, zarın olmadığını söyledi. Ben inanmadım. Bu mümkün olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, pek çok nedenden dolayı operasyonla kızlık zarı alınabilir. Varsayalım ki rahim boyunda yara, kist var, vajinada başka oluşum var. Karın açılmadan, aşağıdan yapılacak bir operasyonla kızlık zarı yok edilebilir. Neyin peşindesin? Al eline cetveli, kalemi kızın ruhunu ve beynini ölç. Hassas terazi ile tart. Ne bulduysan bana bildir. Ben sana söyleyeceğim.

Büyütür mü?

Benim penisim 10 santim. Arkadaşlarım arasında en küçük penis boyu benim. Piyasada satılan bir ilaç buldum. 7.62 santim uzatma garantisi veriyorlar. Çeşitli belgeleri varmış. Acaba doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, hırsızlık, sömürü, hortum çeşit çeşittir. Kimi yüzünüze güle güle paranızı çalar. Kimi yalan söyleyip kandırarak. Böyle bir şey yok. Hem de santim vererek bu yazanda utanma yok. Utanmayana da bir şey yapamazsın.

Eşim beni aldatıyor mu?

36 yaşındayım, 4 çocuğum var. Eşimden şüphe duyuyorum. Beni çok sevdiğini söylüyor. Hemen hemen her akşam ilişkiye giriyoruz. Acaba beni aldatıyor mu diye düşünüyorum. Eşimin yaşı 44. Yaşlandıkça canı daha mı çok sevişmek istiyor? Gençliğinde yapmadığı hareketleri yapıyor.

CEVAP

Sevgili okurum, eşin sonradan azanlar grubuna girdi. Seni aldattığını sanmıyorum. Belki böyle bir olay denedi. Dışarının ne felaket olduğunu gördü. Senin kıymetini bildi. İyi haberler bunlar. Çok da bıktırma. Her dediğini yapma, kendinden soğutma.

Ayaklarım ağrıyor

Mastürbasyon yaptıktan sonra ayaklarımda bir ağrı oluşuyor. Bunun sebebi nedir? RUMUZ: ESPİNAJ

CEVAP

Değerli okurum, kasılmalardır onlar. Kaslar kasılıyor, geriliyorsunuz yay gibi. Korkulacak bir şey değildir. Mastürbasyonun da sayısı bellidir: Haftada 2-3 kere yeterlidir.

BÖYLE SORU YOK!

Baba olabilir miyim?

21 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra spermimde katılaşma oluyor. Evlenince sorun yaşatır mı? Çocuğum olur mu?

CEVAP

Okurum, 80 yıl sonra yaşlanmış. 50 yıl sonra torun sahibi olmuş olacaksın. Bunları hesap ettiğini sanmıyorum. Zaten o hesapların içine girsen labirentteki fare gibi çürür gidersin. Bu nedenle meninin katılaşmasını, çocuğun olup olmayacağını düşünme vakti değil. Şu anda iş akti içindesin. İşini kuracaksın, çalışacaksın, yolunu bulacaksın, kadınlara alışacaksın. Meni de kendi bildiğini yapsın, enerjisine enerji katsın. Kendini biraz ağır satsın. Bak o zaman çifter çifter çocuklar doğar. İkiz olursa karışmam. Sonunda sperm aklı. İçinde birçok gizem, sır saklı. Canı koyulaşmak istemiş. Sana da bir şey dememiş. O sana göre daha bilgin. Koyuver gitsin be yavrum.

GÜNÜN SORULARI

Bıraksam düzelir miyim?

20 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca erken boşalıyorum ve eskisi kadar sert hissetmiyorum, mastürbasyonu bıraksam düzelir mi?

Okurum, mastürbasyon ayda birkaç kez yapıldığında hiçbir zararı yoktur. Ancak alışkanlık durumuna getirildiğinde cinsel hayatını olumsuz bir şekilde etkiler. Mastürbasyon yaparken erken boşalmak diye bir şey de yoktur. Zira yanınızda cinsel eylemi birlikte yaptığınız bir partner olmaz; yalnız başınasındır. Haydar Hocan der ki, çık otladığın otluktan, hayatına iyi bir yön ver. Bir kadınla da, adam gibi konuşmaya çalış. Olursa bir dert, hekimlere haber et.

Başıma iş açar mıyım?

35 yaşında, 3 yıllık evliyim. Eşimle cinselliği yaşıyoruz. Ama ben mastürbasyondan kurtulamadım. İleride bu iş başıma dert açar mı?

Evet değerli okurum, hem de çok ileriye kalmadan bu derdi başına geçirip bir daha çıkarıp atamazsın. İleride mastürbasyon alışkanlıkları, porno ve de erotik fanteziler olmadan eşinle istesen de başarılı olamazsın. Yaşın 50’ye gelince, erkekliğin doruk noktasındayken partnerinle ilişkilerinde bazı haplar kullanmak zorunda kalabilirsin. Mastürbasyon işini eşin biliyor mu? Bence bilsin. Ortak bir çözüm bulun. Bazı teknik uygulamalarla olumlu sonuçlar alıyoruz. Daha işin başındasın. Bir çıkış noktası var, sen de elinden gelin yapmalısın.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgisiz saygının saygısız sevginin ömürleri kısadır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder