Dr. Haydar Dümen İşler raydan çıkmadan
HABERİ PAYLAŞ

İşler raydan çıkmadan

Evlenmek büyük sorumluluk, kimse de boşanmak için evlenmiyor. Bazen işler yolunda gitmiyor. Ya maddi ya da manevi sorunlar çifti kuşatıyor, sıkıntılar nefes aldırmıyor. Bu arada cinsellik tehlikeye giriyor. Çift birlikte olmaktan kaçıyor. Sarsılan evlilik kolay toparlanmıyor.

Sertleşme bitiyor

27 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sertleşme oluyor. Bir kadınla da sertleşme gerçekleşiyor ama çok heyecanlanıyorum. Kadının gözüne bakamıyorum, utanıyorum. Bu nedenle sertleşme bitiyor. Evlenmekten korkuyorum. Kızın başını da yakmak istemiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, sana evlenmenin yolunu açacağım. Çocuklarını severken beni anımsayacaksın. Yavrum, yazacağım formülü iyi sakla, kimseye verme. Kadının yüzüne bakamıyorsun: Işığı karart ya da sigortayı attır. Bu yetmezse yüzünü görmeyeceğin bir pozisyon seç. Kadının gözleri hiç sorun değil. Zaten o gözlerini kapatıp fantezilerini yaşayacaktır. O da mı yaramadı? Gözüne siyah bir gözlük tak.

İlişkiye isteksizim

28 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. 6 aylık çocuğum var. Evliliğimin başından beri cinsel birleşmeye karşı isteksizim ve acı hissediyorum. Sorunum psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bir kadın-doğum uzmanının tetkikinden geçeceksin. Ondan sonra başka nedenler arayacağız. Başka nedenlerde de genellikle senin kasılman, erkeğin cinsel organı ve bu işteki tutumu rol oynar. Onlar da bir bakıma çözülür. Ama isteksizlik konusunda çok ama çok zorlanıyoruz. Bu açılımları da siz eşinizle el ele vererek yapacaksınız. Tabii fanteziler de eylemin süsü olarak kullanılması koşuluyla.

Birlikte orgazm olsak

3 yıllık evliyim. Eşim her birlikte olduğumuzda acı çektiğini söylüyor. Sürtünme ile orgazm olabiliyor, vajinal birleşmede olmuyor. Bu yüzden birbirimizi kırıyoruz. Bunun tedavisi, ilacı var mı? Ben orgazmı eşimle birlikte yaşamak istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, birçok kadında olan bir sorundan söz ediyorsun. Hiç merak etme, düzelecek. Bunun için zamana ihtiyaç var. Birbirinizi kırmayın. Bir, iki ay daha acıdan yakınırsa bir jinekolojik muayeneden geçmesi gerekir. 5-6 ay sonra hâlâ vajinal orgazma geçememişse tekrar bana yazarsınız çözüm bulmaya çalışırız.

Haberin Devamı

Kız acele ediyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. 3 aydır ilişkimiz var. Kız arkadaşım hemen ilişkiye girmek istiyor. Çok acele etmiyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, bence de uygun değil. Eğer benim önerime uyarsan ben de sana teşekkür ederim.

Ayrılsam olur mu?

21 yaşındayım. Ben kız arkadaşımla ilişkiye girdim ama o her gün birlikte olmak istiyor. Ben çocuğumuz olmasından çok korkuyorum. Bu yüzden kız arkadaşımdan ayrılmayı bile düşünüyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ayırlabilirsen ayrıl. Çünkü bu işin sonu yok. Sonsuz boşlukta, dipsiz kuyuda zaman tüketmek bir şeyler aramak ikinizi de belirsizliklere sürükler. Yaşanacaklar yaşanmış ama bunun bir adım ötesi tehlike çanlarının çalmaya başladığının işareti gibidir. Bence sen kurtul, kız arkadaşının da aklı başına gelir umarım.

Başarılı olamıyorum

20 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Ne zaman kendimi cinsellik için hazır hissetsem başarılı olamıyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, doğaldır. Cinselliğin konusunda en ufak kuşkun olmasın, kendini fazla yargılama, hesap sorma. Uygun ortam ve uygun zamanda her şey düzelecektir. Kız arkadaşınlar olsa diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kocam elini sürmüyor

30 yaşında güzel bir kadınım. İyi bir işim var. Evleneli 2 yıl oldu. Kocam evliliğin ilk aylarında iyidi. Ama 8 aydır bana elini sürmüyor. Ayrılmak istediğimi söyledim. Beni sevdiğini söyledi. Ama artık onu istemiyorum, kalbim kırık. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu ilişkinin sonu gelmez. Bugüne geliş nedeninin ardındaki sebep senin cinsel ilişkiye girmemen değil. Sebep eşinin ruhunun karmaşık labirentlerinde gizli. Seni istediği kadar sevsin, sevmeye devam etsin. Bizce de bir sakınca yok. Ama yine inancım onu bir profesyonel bir yardım alacağı doğrultusunda değil. Sen bilirsin.

Doymuyorum

25 yaşındayım. 9 aydır nişanlıyım. Benim sorunum şu: Nişanlımla öpüşürken sertleşme oluyor ve hemen boşalıyorum. Bu da benim moralimi bozuyor. Nişanlıma doymuyorum, hep daha fazlasını istiyorum. Hocam, ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Okurum, heyecandan sertleşiyor, heyecandan boşalıyorsun. Nişanlına doymaman doğaldır. Daha fazla istemen de doğal olabilir. Ama karşı tarafın buna verdiği yanıt önemli. Herhalde dengeleri o kuruyor. Bence de böylesi doğru. Keyfine bak.

Penisim 8.5 santim

18 yaşındayım ve 60 kiloyum. Penisimin ereksiyon hali 8.5 santim. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, rahat etmen, olayın bilimsel adını koyman için bir üroloji uzmanına başvuracaksın. Boyunu yazmamışsın. Eğer kilolu isen işin daha kolay çözülecek. Bu gibi durumlarda hastayı bire bir görmek gerekiyor. Doğru yol bu.

Büyütücü işe yarar mı?

27 yaşındayım. Bu yaşta olmama rağmen penisim 7 santim. İnternette penis büyütücü, performans artırıcı birçok ilaç görüyorum. Sizce bu ilaçların bir yararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, kapılmayın, kanmayın, yolunmayın. Penis 1-2 santim kadar ameliyatla büyütülür. Buna da gerek görüldüğünde bu konuda uzman olan bir hekim bulursunuz, konuşursunuz. Her şey aklınıza yatarsa ameliyat olabilirsiniz. Buna hekim karar verir.

BÖYLE SORU YOK: İsteksizlik başladı

25 yaşındayım. Cinsel deneyimim yok. 4-5 gün önce mastürbasyon yaptım, ondan beri isteksizim. Mastürbasyonla bile sertleşemiyor. Sanki daha da küçülüyor. Endişe duymalı mıyım? Lütfen yardım edin.

CEVAP

Hayır değerli okurum, endişe edecek bir şeyin yok. Organ perhiz yapa yapa sana küsmüş, veto hakkını kullanmış. En enerjik ve diri yaşında sen onu böyle perhize sokarsan yani yemesi gereken mamayı vermezsen bu tarz olumsuzluklarla karşılaşabilirsin.

25 yaşında olup bedeninden bu kadar bihaber olman düşündürücü. Cinsel sağlık eğitimi tüm bu gereksiz kaygılarını yok eder, seni bilgilendirir. Daha da küçülmek mi? Ah genç adam hiçbir sorunun yok, beynini doldur.

GÜNÜN SORULARI

Sertleşmiyor

28 yaşındayım. 2.5 yıllık evliyim. Çok erken boşalıyorum. Ve ilk boşalmadan sonra sertleşmiyor. Doktora gittim, geciktirici krem verdi ama sertleşme problemi sürüyor. Lütfen yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, önüne yemek konuldu. Acemilik, deneyimsizlik isyanını devreye sokmuş, aç kalmışsın. Güzel karını da aç bırakmışsın. 2.5 yıldır sevgili eşinin halini bir düşün. Kızcağız ‘Ağzı var, dili yok’ kuş gibi. Ne verirsen “Amenna” demiş olmalı ki sen yeni yeni uyanmışsın. Oğlum, kaybettiğin o 2.5 yılı telafi et. Gittiğin doktora bir daha başvur, sorunların devam ettiğini anlat. O seni yönlendirir, çözümü var, üzülme. Bana mail atmanı bekliyorum.

Olgun kadınlara bayılıyorum

19 yaşındayım, olgun kadınlara ilgi duyuyorum. Bir sakıncası var mı? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, patalojik sebeplerden kaynaklanabilir. Olgun kadınlara yaklaşırken dayak yemeyi göze almalısın. Bana da sonucunu yazmayı unutma. Olgun meyvenin tadı lezzetlidir, ballıdır, tatlıdır, anlayışlıdır. Karşındaki kadını üzme ve kırma. Senin için bir sakıncası yoksa benim için hiç yok. Alan memnun, veren memnunsa bize mutluluk dilemek kalır.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın sonsuzluğunda erimek isteyenler, gerçeklerin katılığında unufak olurlar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder