Dr. Haydar Dümen Kadın ilgisini kaybedebilir
HABERİ PAYLAŞ

Kadın ilgisini kaybedebilir

Evliliğin ilk yıllarında hayat çifte toz pembe ve çok mutlu görünür. Ama evlilik ilerleyip hayat monotonlaştıkça cinsellik geri plana atılır, tehlike çanları çalmaya başlar. Kadın cinselliğe olan ilgisini yitirir, yatak odasında boğulduğunu hisseder. Evlilik fedakarlık ve yardımla kurtarılabilir.

Engel olamıyorum

20 yaşındayım. Bu zamana kadar elim bir kız eline değmedi ve günde en az 4 defa mastürbasyon yapıyorum. Kendime engel olamıyorum. Çok erken boşalıyorum. Bunun nedeni fazla mastürbasyon mu? Ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, açmazdasın. Şair “Olmaz ki böyle de yatılmaz ki” diyor. Ben de sana günde 4 kez olmaz ki diye feryat ediyorum. Tabii ki erken boşalmanın mastürbasyonla ilgisi var, artık bir kızın eli de eline değsin yavrum ya.

Zamanı da gelmiş, sonra bir çöl ortasında yapayalnız kalıvermiş gibi olursun. Dikkat et, seksten bahsetmiyorum. Arkadaşlık, aşk ve duygusallıktan söz ediyorum. Bunlar olmadan öteki olursa boğazdan geçmeyen bir lokma gibi bir yerlerde takılıp kalıverir.

Orgazm olamıyorum

Sekiz yıllık evli kadınım. Eşimi seviyorum. İlk önceleri normal ilişkimiz vardı. Şimdi hiç olmuyor. Sorun bende. Orgazm olamıyorum. Eşim anlayışlı. Artık zevk alamadığım için bahaneler uyduruyorum. Ona sürekli adet döneminde olduğumu söylüyorum. Kocamı kaybetmek istemiyorum. Evliliğimde tehlike çanları çalıyor. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, herhalde çocuğunuz yok. Evlilikte belli bir süre sonra heyecanlar azalır. Heyecanlar azalınca da cinsellik biraz küllenir, yaşam monotonlaşır. Kadın vardır, kocasını delice sever. Onu çocuğu gibi korur, kollar. Ama yatakta hiçbir şey hissetmeyebilir.

Kadın vardır, gündüz kocasıyla dövüşür, gece çılgınca sevişir. “Eşimi kaybetmek istemiyorum” dediğine göre onun iyi yanları var. Cinselliğinizin kolay düzeleceğini sanmıyorum. Ama düzelmesi için bir kere eşinizle uzmana giderek kendi gerçeklerinizle hekimin de tecrübelerini birleştirin.

Sapık mıyım?

21 yaşındayım. Bulunduğum ortamlarda kadınlar çok dekolte giyiyor. Bu da bende aşırı istek yaratıyor. Her an sanki üstlerine atlayacakmış gibi oluyorum. Sapık mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kadınların, kızların üzerine atlamadığın sürece sapık değilsin. Ama zamanla, göre göre alışacak. Eşin olduğunda belki utanıp bıkacak, bugünkü duygularını yaşamayacaksın. Biraz kendine dur de. Bu ortama alışmaya çalış.

Şuna benzer: Plajda kimse kimseye pek bakmazda. Sokakta ya da bir yerde kadının bacağı 5-10 santim açılıverse bütün gözler oraya çevrilir. Bu bir yaşam eğitimidir. Yaşamın içinde kızlar, kadınlar hep olacak. Sen ne kadar bakılması gerektiğini öğreneceksin.

Kız ilişkiden kaçıyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye karar veriyoruz ama kız arkadaşım başlamadan cayıp kaçıyor ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli yavrum, kız arkadaşın çok iyi yapıyor. Onu kutluyorum. Her ikinizi de yanaklarından öpüyorum.

İlişkiye giremiyorum

44 yaşındayım. 25 yaşında bir sevgilim var, 3 yıldır birlikteyiz. Sevişme sırasında problem yok ama cinsel ilişkiye geçince cinsel organım sertliğini kaybediyor. Ne olur yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, erkek cinsel organının sertleşmesi iradeye bağlı olmadığından korkuyorsun ya da kendini yargılıyorsun, ya da bir psikolojik mekanizma ona dokunuyor ibresini bozuyor.

Önemli olan bu gibi durumlarda penise gelen damarların açık mı kapalı mı yoksa gelen kanı sifon tutuyor mu tutmuyor mu ölçümü. Buna baktır, bana da sonucu bildir.

Psikolojim bozuldu

18 yaşındayım. Bugüne kadar hiçbir kızla ilişkiye giremedim. Hiç sevgilim de olmadı. Çok olmasını istedim ama ne yaptıysam olmadı. Bu yüzden psikolojim bozuldu. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Okurum, psikolojini kendin bozuyorsun. 18 yaşında “Bir kızla cinsel ilişkiye giremedim” diye yakınmanı anlamak zor. Dur bakalım, daha hayata yeni gözlerini açtın. Kızlarla arkadaşlık kuramama gelince; onlar senin gözbebeklerindeki cinsel isteği ve bunu gerçekleştirme arzunu okuyorlar.

Ve tabii ki senden de kaçıyorlar. Ne olmalıydı yani? Her elini uzattığın kız “Buyrun” mu demeliydi? Mutlaka kız arkadaşın olsun. Böylece beynini terbiye et. Kızların da bir ruhu ve psikolojisi olduğunu ve onlara yaklaşabileceğin tek limanın burası olduğunu unutma. Şimdilik hoşçakal.

Prezervatif yırtılmış

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ve korunduk. Fakat ilişki sırasında korunduğumuz prezervatif yırtılmış. Bunun farkına sonradan vardık. Şimdi ne olacak? Hemen hamile kalınır mı veya bundan kurtulmanın bir yolu var mı? Varsa neler yapmamız gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, zayıf ihtimalle gebe kalma olasılığı var. Adeti gecikirse 15 gün sonra gebelik testi yaptırırsınız. Gebe kalmışsa yeniden yazarsın, değerlendiririz.

Kadından sperm gelir mi?

28 yaşında, nişanlıyım. Kadınlarda boşalma nasıl oluyor? Nişanlım mastürbasyonda sadece zevk suyunun geldiğini söylüyor. Kadından sperm gelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kadından hiçbir şey gelmez. Erkekte sperm niçin gelir? Kadının içindeki yumurtayı döllemek için. Bu nedenle kadın dışarı bir şey atmaz, içeri çeker. Orası vakum gibidir.

Orgazm sırasında kadın zevkini alır, titreşimlerini yaşar. Kadından niye bir şey gelsin ki. Zaten bir şey dışarı gelip aksa gebelik olmaz.

Adetim gecikti

21 yaşında kızım. 3 aydır nişanlımla cinsel hayatımız var. Tam birleşme yapamıyorduk. Nişanlım hep dışarı boşalıyordu. Ama adetim gecikti. Acaba hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile olduğunu sanmıyorum. Zaten hamileysen bir ana önce evlenir, yuvanızı kurarsınız. 15-20 gün sonra çok tedirgin olursan gebelik testi yaptırırsın.

BÖYLE SORU YOK!

Çamaşır suyuyla test yaptı

18 yaşındayım, 3 yıldır ilişkim var. Biz ilişkiye girdik, sürekli içine boşalmama rağmen hamile kalmadı. Kız arkadaşım çamaşır suyuyla test yaptı köpürdü hamile olduğunu sandı ama yine değilmiş.

CEVAP

Hop hop, kendine gel okurum. Sayenizde benim de sosyal ve mesleki kültürüm kabarıyor. Bu yeni bir bilim mi ki çamaşır suyu hamilelik testi oldu? Bu sizin primitif yanınızı yansıtıyor. İşte akıl ve düzen yolunu şaşırıyor. İyi ki hamile kalmıyor.

Yahu sen hangi akıldasın? Ne istiyorsun, nabız mı yokluyorsun? Partnerin kaç yaşında? Senden ne bekliyor? Çocuk olursa hanginizin ailesine götürüp ‘Anne, baba torununuz geldi mi?” diyeceksiniz. Yanlış yolda koordinat arıyorsunuz. Hadi biraz kendini ve kızı eğit, sonra tekrar yaz.

GÜNÜN SORULARI

7 kez yapıyorum

24 yaşındayım, penisim 11 santim ve 7 kez mastürbasyon yapıyorum. Sürekli yara çıkıyor. Herkese ilgi duyuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yara konusunda bir cildiye uzmanına görünmelisin. Her güne 1 mastürbasyona hadi evet diyelim. Ama anlamadığım şey herkese ilgi duyman. Kim bu herkes? Yani konu komşu, kız kardeşinin arkadaşları, yolda gördüğün kızlar vesaire.

Kendini ve evlilik koşullarının neler olduğunu öğrenmelisin. Bu konu sosyal yani erdem değerlerini de içerdiğinden ilişkiyi sadece et ve ten olarak yorumlama. Evlilik yaşının sınırındasın, yavaştan harekete geç.

Gençlere ilgisizim

35 yaşındayım. Birlikte olduğum kadın 60 yaşında. Her gün ilişkiye zorluyor. Artık gençlere ilgi duyamaz oldum. 50 yaş üstü kadınlar çekici geliyor. Psikolojik çöküntüdeyim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen seçim yapıp kadını almışsın. Kadın belki genç biriyleyim ihtiyacı vardır, başka kadınlara gitmesin diye ilişkiye zorluyor olabilir. Ya da kadın hiper seksüel aktivitesi fazla.

Yani seksüel bağımlılığı çok ileride derecededir. Sana yardım etmek isterdim ama bunu siz el ele verip konuşacak, doğru bir yol bulacaksınız ki sonunda dramatik roman yazmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Doğanın adaleti, her şeyi önceden haber vermesidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder