Dr. Haydar Dümen Kararında bırakmayan üzülüyor
HABERİ PAYLAŞ

Kararında bırakmayan üzülüyor

Her şeyin fazlası zarar diye yazıyoruz. Başına gelmeyen bu durumu anlamıyor. Mastürbasyonun da, ilişkinin de, penis boyunun da fazlası zarar. En iyisi orta çizgide durmak, yaptığınız işi kararında bırakmak. O zaman mutluluk sizi bulur. Fazlasında gözü olan ise acı çeker, üzülür.

Zarım yırtıldı mı?

22 yaşındayım. Erkek arkadaşımla yüzeysel olarak seviştik, o sırada kan geldi. Adet dönemime 2-3 gün vardı. Kanama 2-3 gün sürdü sonra da kahverengi bir sıvı geldi. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, galiba yırtıldı. Kesin emin olman için bir kadın doğum uzmanına gitmende yarar var. Bakalım ne diyecek? Bize de ona göre tekrar yazarsın. Sana doğru yolu gösteririz.

Haberin Devamı

İlişki istiyorum

18 yaşındayım. Sabahları uyandığımda penisimin ucunda bir ıslaklık oluyor. Bunun nedeni nedir? Bir de hep cinsel ilişkiye girmek istiyorum, normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, normal, fizyolojik bir olay. Öyle olması gerekiyor. Karşı cinsle ilişkiler öyle bir tabak yemek yer gibi basit değildir. Sosyal onay ve okeyler gerekir. Birçok bakımdan da riskli olabilir. Dikkatli olursan bu dönemleri çok rahat atlatırsın. Durumun normaldir.

Ateş alıyor

21 yaşındayım. Günde 5 defa mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu ileride sorun yaratır mı? Bir kız gördüğüm zaman dayanamıyorum, benimki hemen ateş alıyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, senin tabanca ileride paslanıp tutukluk yapınca “Ne ettim be ya” diyeceksin. Güzel ve taze eşin yatağında yatarken onu gözün görmeyecek. Tuvalete koşup mastürbasyon yapacaksın. Gerisi sana kalmış. İster devam ister geleceğini hesaba katarak iradeni kullan.

Terk ediliyorum

20 yaşındayım. Penisim çok büyük olduğu için sevgilim bir daha birlikte olmak istemiyor. Daha önce de bu yüzden terk edildim. Penisi büyük erkekler rağbet görür sanırdım. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, her şeyin normali iyidir. Orta çizgi rahattır. Fazlalıklar daima problem yaratır, mutsuzluk getirir. O bilgin aslında yanlışmış. Ölçülü ve idareli ol yeter. Kızların üzerine gitme, iradeni kullan ki itici olma.

Kızlar kaçıyor

19 yaşındayım. Kızlar neden benden kaçıyor, anlayamıyorum. Acaba sorun sürtünme yoluyla girdiğimiz ilişkilerde mi? Onları tatmin edemiyor muyum?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, ne olacak kaçmayıp da. Senin emrinde, keyfinin yaveri mi olacak? Sanırım çok yanlış yapıyorsun. Bencillik, kötü konuşma, değer vermeme, cinsel konular dışında onu insan yerine koymama, saygı duymama. Belki ağzındaki sigara kokusu ya da elindeki kir ya da tırnağının uzunluğu. Güzel konuş, pırıl pırıl ol. Asıl önemlisi duygularını da sevecenliğini de pırıl pırıl yap. Ama kızları kullanma.

Duramıyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapmadan duramıyorum. Bir de çok erken boşalıyorum. Bu yüzden de zevk alamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Arada bir mastürbasyon yapacaksın. Asıl işin okulun ve büyümeye devam.

İlişkim olmadı

27 yaşındayım. Bugüne kadar hiç cinsel ilişkim olmadı. Zamanımın büyük bir kısmını mastürbasyon alıyor. İlişkiye girmeyi istememe rağmen yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, beyin ona programlanıyor. Beyin tıpkı bir bilgisayar gibidir. Programa ne girmişse onu gösterir. İleride evlendiğinde eşin içeride yatarken sen mastürbasyon için banyoya koşabilirsin. Hem sana hem eşine bundan daha büyük zarar olur mu? İradenin iflas ettiği her yerde bir fatura ödenir. Önemli olan dengelerdir, her şeyin fazlası zarardır. Şu işi kararında bırakmayı öğrenin artık.

Haberin Devamı

Sarı sıvı akıyor

30 yaşındayım. Cinsel organımda devamlı sarı renkte bir sıvı akıyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, bir idrar tahlili bu işin sonucunu bildirir. Prostatta iltihap olabilir. Meni muayenesi gerekebilir. Hadi bakalım, kötü bir şey ise kronikleşmeden hemen doktora.

Boşalamadım

22 yaşındayım, sevgilim de 20 yaşında. Sevgilimle ilişkiye girdiğimizde boşalamadım. Kız arkadaşım benimle dalga geçti. Bütün isteğim kaçtı? Acaba benim büyük bir sorunum mu var?

CEVAP

Okurum, hiçbir sorunun yok. Zamanı gelince, iyi ortamlar oluşunca ve sen alışınca makine tıkır tıkır işleyecek. Ayrıca da biraz geç boşalman ileride hem senin hem eşinin imdadına yetişecek.

Küçük değil mi?

20 yaşındayım. Cinsel organım 10 santim. Küçük olduğunu düşünüyorum. Ben ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Kendine uygun bir eş bulduğunda organ da iyi çalışırsa sorun yaşayamayacaksın. Tıp bilimi böyle diyor. Gerisine ben ne ekleyebilirim ki?

İsteksizlik başlıyor

25 yaşındayım ve nişanlıyım. Nişanlımla 2 senedir ilişkimiz var. Ancak son 2 aydır problem yaşıyoruz. Nişanlım benden önce orgazm oluyor ve sonrasında isteksizlik oluşuyoruz. Bir de ilişkide yanma ve kaşınma oluyormuş. Acaba bir jinekoloğa mı gitmeliyiz?

CEVAP

Değerli okurum, mantar ya da başka şeyler var mı diye doktor bakar. Cinsel yaşamınızın tekrar düzene gireceğine inanıyorum. Belki bir uzmandan yardım almanız gerekebilir.

BÖYLE SORU YOK!

4 gündür sertleşme sona ermedi

Merdiven altı satılan cinsel güç haplarından aldım, 4 gün oldu sertleşme bitmiyor. Çok kötü durumdayım. Mastürbasyon, ilişki her şeyi deniyorum ama sertleşme bitmiyor. Lütfen bana bir çare bulun. Artık benimki morarmaya başladı, korkuyorum.

CEVAP

Ah benim akılsız akıllım. Bu aklının cezasını üçüncü ayağın çekiyor ve bağırıyor: “Kim dedi sana, merdiven altı satılan ilaç al diye?” Doğalı, güzeli, allısı, pullusu... Asıl önemlisi işin doğrusu: Doktorunun önermediği ilaç kullanılmaz. Eğer dediğin gerçekse 4 gündür sertleşme sona ermediyse, bu hatan senin dünyanı mora değil vallahi karaya boyar. Hemen, çok acil bir hastaneye gidiyorsun ve penisinden kanı çektiriyorsun.

GÜNÜN SORULARI

Bir dakika sürmüyor

Düzenli ilişkim var. Ama sevgilim 1 dakikada boşalıyor. Kırılmasın diye bir şey demiyorum. O da kendinde sorun olduğunu düşünmüyor. Yaşadığımdan hiçbir şey anlamıyorum. Nasıl bir tavır sergilemeliyim?

CEVAP

Sevgili kadın okurlarım, hiç üzülmeyin, nasıl kırmadan söyleriz diye ezilip büzülmeyin. Cinsel birleşmelerin olumlu ve doyurucu sonu iki taraf da orgazma ulaşınca biter. Böylece eşler için istenilen, arzulanan sonuç sağlanır. Cinsel doyuma erişememek, genellikle psikolojik alanda etkisini gösterir. Bu durum kişinin yaşamı ve çevresindekiler açısından önemli bir konudur.

İş yerinde, sosyal ilişkilerde, aile çevrelerinde cinsel doyumdan yoksun kalanlar rahat davranamazlar. Hatta iş verimleri düşer. Bunların tümü göz önüne alındığında, eşlerinize “hayatım, bir doktora görünsek mi acaba?” demek işten bile değildir. Unutmayın, siz ihtiyacınız olanı istemedikçe kimse gerekeni sunmaz. Konuşmaktan çekinmeyin, tedaviden asla kaçmayın.

Ne yapacağımı şaşırdım?

19 yaşındayım. Benden 5 yaş büyük bir sevgilim var. Kız beni tatmin ediyor ama ben ona bir şey yapamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

CEVAP

Yavrum, vah benim tatlı garibim. Sorun gibi görünen doğal yollar, deneyimlerle aşılacak. Eh, bu yaşta işinin ustası olmamak pek de sorun değil. Alışık değilsin, elini kolunu nereye koyacağını bilmiyorsun. Şimdi sen söyle, hiç mi konuşmuyorsunuz nelerden hoşlanırsınız? Biraz lafla peynir gemisi yürütün yavrum.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk aklın alkolüdür. Etkisi ve süresi kişiye göre değişir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder