Dr. Haydar Dümen Kendinize zaman tanıyın
HABERİ PAYLAŞ

Kendinize zaman tanıyın

Kadınların ilk birliktelikte zevk almaları zor oluyor çünkü erkekler gibi cinselliğe kolay uyum sağlayamıyorlar. Orgazmı yaşamaları, haz almaları uzun sürüyor. Üzülmeyin, olayları akışına bırakın. Orgazmı zamanla öğreneceksiniz.

Boşalmıyorum

18 yaşındayım, milli olmadım. Bu normal mi? Bir de çok mastürbasyon yapıyorum. Günde 4-5 kez yapmama rağmen boşalma olmuyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, elini aşağılardan çek. Kağıdı, kalemi al, dersinin başına geç. Kafanı kullan. İşine, okuluna yollan. Ne yaparsan yap. Yolun yol değil.

Haberin Devamı

Geç sertleşiyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde cinsel organım çok geç sertleşiyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapman gerekmiyor. Önyargılarından kurtulman, heyecanlarını azaltman, kız arkadaşının beğenmediğin bir yanı varsa bunları içine sindirmen gerekiyor. Olayı zamana bırakman, kendini zorlamaman gerekir. Zaman lehinde gelişecektir.

Orgazm olamıyorum

20 yaşında kızım. Her buluştuğumuzda sevişiyoruz ama sadece zevk suyu geliyor. Sizce sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili kızım, kızlarda ve kadınlarda böyle şeyler olur. Yani orgazm güçlüğü çekiyorsun. Olayı zamana bırakman gerekir. Şimdilik özel bir tedavisi yok.

Kocam elini sürmüyor

29 yaşındayım, 2 yıllık evli kadınım. Kocam benimle ilgilenmiyor, dokunmuyor. Onun yanında kendimi çirkin hissediyorum. Gizli gizli mastürbasyon yapıyor. Başka kadınlara bakınca çıldırıyorum. Ne olur yardım edin. Psikolojim bozuldu.

CEVAP

Sevgili okurum, kocanın büyüme çağında uslu, kadına, kıza bakmayan, ailesine bağlı biri olduğu kesin. Bu nedenle flört etmedi. Mastürbasyona takılıp kaldı. Beyin böyle eğitilmiş olduğundan bu tür açılımlara kapalı. Seninkisi gençliğinde evden çıkmadığından, geceleri de canı sıkıldığından, o organ da yerinde duramayıp çığlık üstüne çığlık attığından önüne el emeği, sosu falan olmayan iki lokma bir şey koyup onu susturmaya alıştırmış. Sen önce kendine, sonra ailene ve Türkiye’ye lazımsın. Çünkü anne olacaksın. Önerim: Geleceğini yeniden gözden geçir. Yolun açık olsun.

Büyütmek mümkün mü?

Penisim ereksiyon halinde 9 santim. 24 yaşındayım. Büyütmek için ne yapmalıyım? İki yıl önce penis eğriliği ameliyatı oldum. Ameliyat istemiyorum. Yol gösterin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kilon varsa kilo ver. 9 santim seni yolda koymaz. Çünkü başka çözümü yok. Aşağılık kompleksine kapılma.

Hamile olabilir mi?

Kız arkadaşımla 1 hafta önce ilişkiye girdik. Kız arkadaşımın adet görmesi gerekiyordu. Acaba hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hamilelik 1 hafta içinde belli olmaz. Eğer kız bugünlerde adetini görecek olsaydı, yine de hamile kalmaz ihtimali zayıf olurdu. Biraz bekleyin. Bir ay sonra adetini görmezse test yaptırın.

Küçükmüş gibi geliyor

18 yaşındayım. Penisimin boyu sadece 7 santim. Arkadaşlarıma oranla benimki küçük gibi geliyor. Bana erkek muamelesi yapmıyorlar. Tıbbın buna bir çaresi var mı?

CEVAP

Değerli yavrum, ekipmanların tam, yola devam. Erkekliği elden bırakma. Arkadaşlarının geyik muhabbetine kafanı takma. Sakın ola yoldan sapma.

Orgazm olamıyorum

İki yıldır düzenli cinsel hayatım var. Çok istekliyim ama ilişkiden zevk almıyorum. Bu hastalık mı? Hangi doktora gitmeliyim?

CEVAP

Sevgili okurum, birçok kadın ve kız senin gibi. Cinsel ilişkiden zevk almakta problem yaşıyorlar. Ortam uygun olacak, korkular silinecek, suçluluk duygusuna kapınılmayacak. Ve sen büyüyeceksin ve bazı şeyleri de öğreneceksin. Asıl önemlisi bu iş biraz partner işidir. Ondan öyle olur, bir başkasında şöyle olur ama herhangi birinde de böyle olur.

Haberin Devamı

Meni gelmiyor?

19 yaşındayım. Uzun zamandır sevgilimle telefonda mastürbasyon yapıyoruz. Son 1 aydır sevgilim benden uzaklaştı. Benden meni gelmiyor. Neden böyle oldu?

CEVAP

Değerli okurum, meni gelecek. Ama bu telefon mastürbasyonlarına alışırsanız psikolojinizde bazı bozukluklar olacak. Cinselliğin yaşanması gereken bölümünde zorlanacaksınız. Benden haber vermesi.

Acı çekiyorum

22 yaşında, 1 haftalık evli kadınım. İlk gece çok acı hissettim. Eşim ilişkiyi kesti, kanama başladı ama kesilmedi. Eşim bezle tampon yapıp kanamayı durdurdu. Ertesi gün jinekoloğa gittik, zarımın kalın olduğunu öğrendik. Doktor “Bir hafta ilişkiye girmeyin” dedi. Daha sonra deneme yaptık ama hâlâ acı çekiyorum. Bana ne oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, buraya kadar anlattıkların olması gerekenler, yanlış yok. Böyle özenli davranarak, karşılıklı uyum içinde vajinayı penise alıştırmak gerekiyor. Ama bu acı aylar sonra da varsa, örneğin 1 ay onu biz yok ederiz, üzülmeyin.

Yırtılmış olabilir mi?

Erkek arkadaşımla yüzeysel olarak ilişkiye girdim ama kıyafetlerimiz üzerimizdeydi. Daha sonra benden kahverengi ve beyaz bir sıvı geldi. Benim adetim 2 gün önce bitmişti. Acaba o yüzden mi yoksa kızlık zarıma bir zarar mı geldi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı kanı tam kırmızı ama koyu değil, bazen de açık kırmızı biçimde gelir. Anlattığın ilişkilerden de zar kanamaz. Gelen kan, rahimde kalan son adet birikimlerinin artıklarıydı. Ortada bir sorun yok. Boş yere üzülme.

BÖYLE SORU YOK!

Elini tutunca sertleşiyor

İki kez ilişkiye girdim. Pek çok kız arkadaşım oldu. Onlarla vakit geçirmekten mutluyum ama kızın elini tutunca hemen sertleşme oluyor. Öpüşürken sperm geliyor. Bunun çözümü var mı? Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, ihtimal hesapları üzerine yaşın 18-19. Kızlarla nerede, nasıl, hangi koşullarda ilişkiye girdin? İki dakikada bir bardak limonata içer gibi mi yoksa fıstıklı irmik helvasını damağında eze eze yer gibi miydi? Sonuç ne oldu? Birçok kız arkadaşın olmuş.

Bereketli olsun da gezip tozdun, elinden tuttun, çay da içtiniz, dondurma da yediniz. Bu sırada senin ufaklık da “Ben de buradayım” der gibi size katılmış. Ne var bunda? O sıvının sperm olmadığını benden öğrendin. Gazan mübarek ola! Ne var ki gir doğru yola, bakma sağa sola.

GÜNÜN SORULARI

Bence tam sertleşmiyor

Küçük yaşlardan itibaren yanlış mastürbasyon ve porno kurbanı oldum. Daha iri bir penise sahipken yıllarca penisimi hor kullandığım için şimdi minik. Tam olarak sertleşemediğini ve boyut olarak ulaşabileceğim seviyeye gelmediğini hissediyorum. Cinsel organımı sağlıklı hale nasıl getiririm? RUMUZ: MİNİK MÜSVEDDE

CEVAP

Değerli minik müsvedde rumuzlu okurum, görünen o ki sen de mastürbasyon kazazedesisin. Vallahi okurum, ben sana ne diyeyim, hangi yolla bu sorunu aştırayım? İnsanın kendisi bu işin mucizesidir. Gerekenler ise; karar, azim, irade ise panzehiri. Hadi oğlum biraz akıllan, sertleşme içinse bir doktora yollan.

Acaba zar bozulur mu?

Kızlık zarını gerdirerek aynadan bakmak zara zarar verir mi ya da yırtılmasına neden olur mu?

CEVAP

Eh merak bu ya! Sorunun elbette yanıtlarını da alacaksınız. Sen spor diye bir şey duydun mu? Ah tamam duymuşsun, o zaman dallarını da biliyorsundur. Örneğin; aletli jimnastik var, karate, judo var. Baletler, akrobatlar var da var. Kadın, erkek, genç ve yetişkin kategorisi de var. Geriyorlar, esniyorlar, sıfır bacakta bile ustalar. Bence sen merakına göre cevabını aldın ama aklıma takıldı, aynadan neye bakmaya çalışıyorsun ya da neyi gördüğünü sanıyorsun? Bu da benim aklıma tasa kaldı.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi banka hesabı gibidir. Yatırımı durdurunca hesap da yavaş yavaş erir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder