Dr. Haydar Dümen Kimseyi yolda bırakmayın
HABERİ PAYLAŞ

Kimseyi yolda bırakmayın

Cinselliğin temel taşları sevgi, anlayış, güven. Bunlar iki kişiyi yatak odasında mutlu etmenin sırları değil. İki taraf da duygusallık, zaman, romantizm arıyor. Erken boşalmanız varsa tedavi olun, ne siz yolda kalın ne de kadını boynu bükük bırakın. Sorun çıkmadan mutluluğu yakalayın.

Aşk biter mi?

18 yaşındayım. Altı aydır sevgilim var. Ben onu çok seviyorum. Birkaç aydır sürtünme yoluyla birbirimizi tatmin ediyoruz. Bu işi sık yaparsak aşk biter, cinselliğe döner mi?

CEVAP

Değerli okurum, cinselliğe dönüşecek. Çünkü hedef o. Cinsellik başlamış, almış başını giderken duygusallığı, romantizmi dağların arkasındaki bulutlarda ararsınız. Aşkta önce romantizm, duygu, sevgi koşulları oluşunca seks kendiliğinden gelir.

Haberin Devamı

Sertleşme olmadı

20 yaşındayım. Beş gün önce genelevde prezervatif kullanmadan ilişkiye girdim. O günden beri sertleşme olmuyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir sorunun yok. Bir süre sonra geçecek. Çünkü genelev olayını beğenmedin. Senin ruhunda şok yarattı.

Boşalamıyorum

24 yaşındayım. Sevgilimle ilişkide o defalarca boşalıyor ama ben bir türlü boşalamıyorum. Nasıl erken boşalabilirim? Mastürbasyon yapınca erken boşalıyorum, ne oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon alışkanlığından kurtulup kadına uyum sağlamalısın. Konsantrasyonunu ve heyecanını belirli ölçülerle partnerine aktarman gerekiyor. Bunu yaptığında bir hayli yol almış olacaksın. Geç boşalmanın tedavisi yok. Birçok erkek onu istiyor. Bir bakıma şans olarak da sayılabilir. Keşke partnerin de sana uysaydı.

Zevk alamıyorum

43 yaşında, 1 çocuk babasıyım. Eşim 33 yaşında. Karımı memnun edemiyor, cinsellikten zevk alamıyorum. Erken boşalma sorunum var. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma tedavi ediliyor. Ama bir hastaya ilaç verilecekse, mutlaka bir kere olsun yüz yüze görüşmek gerekir. Yoksa hekimliğin anlamı kalmaz. Erken boşalman tedavi edilirse, belki zevk alma kapın açılır. Çünkü zevk alma olayı daha çok psikolojiktir.

Kendimi sıkıyorum

Kız arkadaşımla ara sıra sürtünme yoluyla birlikte oluyoruz. Kendimi boşalmamak için çok kasıyorum. Bu sefer de fazla ağrım oluyor. Acaba neden böyle oluyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sıkma kendini. Sıkarak ne kazanacaksın? Spermlerin turşusunu mu kuracaksın? Daima doğal olan en iyidir.

Adeti yeni bitmişti

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla beraber olduk. Çok kan geldi. Sonra yine devam ettik. Ben içine boşaldım. Onun adeti yeni bitmişti. Sizce hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, belli olmaz ama gebe değil gibi gözüküyor. Biraz daha bekleyin. Eğer adetini görmezse gebelik testini yaptırın ve garantiye gidin.

Eşim gördü

Altı yıllık ilişki sonrası 5 ay önce evlendik. Cinsel organımın boyu yüzünden eşimin canı çok yanıyor. Bazen mastürbasyon yapıyorum. Eşim bunu gördü. Evliliğimiz kötüye gidiyor.

CEVAP

Değerli okurum, bu ağrıyı, acıyı gideririz. Erkek mastürbasyon yapıyor diye evlilik bozulmaz. Eşine de bu konuda söylenecek birkaç söz var. Ama böyle ağrıyla, tedirginlikle evlilik yürümez. Profesyonel yardıma ihtiyacınız var. Bu ağrıyı giderelim. Çünkü yarı vajinismus gibi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Belirtileri neler?

18 yaşındayım. Bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim, prezervatif kullanmadım. Size iki sorum var.

1) Hastalık kaptım mı? Şu an ne yapmalıyım?

2) Şu an bir sorunum yok ama hastalığın ilk belirtileri nelerdir?

CEVAP

Değerli okurum, ortaya çıksaydı şimdiye kadar çıkardı. Geç ortaya çıkan bir mikrop almışsan ona da yapılacak bir şey yok. Tahmin ve ihtimal hesabına göre sorun yok. İçinin rahat etmesi için uzmana gidersin, sorun varsa da tedavi olursun.

Kendimi suçluyorum

24 yaşındayım. Sokakta gördüğüm kadınların fiziğine önem vermem. Sadece memelerden aşırı tahrik oluyorum. Bendeki hastalık mı? Kendimi suçluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen meme fetişistisin. Çocukluktan kalma bir şey. Anne sevgisi ve şefkati arama gibi psikolojik bir nedeni de vardır. Psikolojide bir geriye gidiştir. Meme tek başına kadın değildir.

Zaman içinde öteki parçaları da sok. Saç, göz, dudak ne güne duruyor? Bütünleşme sürecisini tamamladığın zaman evlenirsin. Ama bu sırada da meme bir numarada kalır.

Karım terk etti

33 yaşındayım. Dört ay önce evlendiğim eşim beni terk etti. Penisim sertleşmiyor, bir de eğik. Acaba bu yüzden olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, evliliğin ilk aylarında böyle şeyler oluyor. Erkeklerde ereksiyon bozukluğu özellikle gençlerde görülüyor. Bu konuda oranı çok yüksek düzeyde sorun psikolojik kaynaklıdır. Eğrilik ameliyatla düzeltilir.

Birleşmelere engel olmayan eğriliğe ise dokunulmaz. Zor boşalmana gelince; yeniden bir evlilik yap. Evlenmeden önce tetkikten geç ki kimse üzülmesin.

Bozuldu mu?

25 yaşında kızım. Sürtünme yoluyla ilişkiye girerken erkek arkadaşımın penisini başı vajinaya girdi. Çamaşırımda açık kahve rengi leke gördüm. Zar bozulmuş olabilir mi? Aynı kan rengini bir gün önce veya bir gün sonra tam hatırlamıyorum yine gördüm.

CEVAP

Sevgili kızım, kahverengi kan, kızlık zarı kanı değil, adet kanıdır. Ama unutmayın ki kan kandır. Kaynağı da bu tür tanımlamalarla kesin belli olmaz. Ama bana göre o kan, kızlık zarı kanı değildi. Şimdilik sağlamsın.

BÖYLE SORU YOK!

Zirveyi kaçırdım mı?

25 yaşındayım, ilişkiye girmedim. İsteğim çok. Aynı psikolojik ve beslenme koşullarına sahip 20 yaşındaki erkekle, 28 yaşındaki erkeğin hazzı eşit olur mu? Zirveyi kaçırdıysam telafi edebilir miyim? Geç kalıp hayatı kaçırmak istemiyorum. Takıntılıyım. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, belli takıntılısın. Bunun üzerine gidip psikolojik yardım al. Cinselliğe gelirsek; hiçbir şey için geç kalmış değilsin. Sana geç kaldın diye kızacak tek kişi güzel bir ilişki yaşadığında “Şimdiye kadar neredeydin sen?” diye söylenecek partnerin olur.

Bu da seni rencide değil, onore eder. Hazza gelirse, bunu da şöyle özetleriz. Bunun yaşla ilgisi olamaz. Yaşanan kalite ilişkiyle bağlantıdır. Ama takıntılarını bırakmazsan sevgili bulmayı unut.

GÜNÜN SORULARI

Çok zevk alıyoruz

35 yaşındayım. Eşimle 3 yıldır her gün seks yapıyoruz. İkimiz de zevk alıyoruz, orgazmı yaşıyoruz. Her gün seksin bize zararı olur mu?

CEVAP

Sonunda değerli okurum, sonunda. Toplumun örnek çifti seçtim ikinizi. Bir ilişkide her gün seks yaşanıyorsa o evde ne kavga olur ne gürültü. Aşk vardır, sevgi vardır, saygı vardır, vardır da vardır. Aman bu mektup aramızda kalsın, mutlu yuvanıza zarar gelmesin.

Her gün seks yapmanın en büyük zararı korunma masrafından başka bir şey değil. Onu da ben görüşür, size bir sponsor ayarlarım. Yeter ki nazar değmesin, kalın sağlıcakla.

Geç boşalıyorum

28 yaşındayım ve 5 yıldır geç boşalıyorum, 1 saati buluyor. Bu durum hem beni hem partnerimi rahatsız ediyor. Bir dönem çok mastürbasyon yapıyordum, sebebi bu mu?

CEVAP

Değerli okurum, olacağı genellikle bu. Çünkü beyin, o sisteme, o süreye, o dokunmaya ve o hayale kendini adapte ediyor. Böylece değişik bir yemek, değişik bir yöntem, değişik bir giysi bile olsa insanlar alıştığının peşinde koşuyor.

Bu nedenle mastürbasyon sıklığının zararlarını sürekli anlatıyoruz. Hepiniz buldunuz da bunuyorsunuz. Şimdi ne yapacağız? Evlendiğin zaman düzeltmeye çalışacağız.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl bir yarış atı gibidir. Kazanmak için kamçılanmaktan çok dizginleri iyi kullanmak gerekir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder