Dr. Haydar Dümen Kıskançlık cinselliği öldürür
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançlık cinselliği öldürür

Haberin Devamı

Zevk alabilir miyim?

24 yaşındayım, nişanlıyım. Yakında evleneceğiz. On yıldır günde en az 3-4 kez kendimi tatmin ediyorum. Cinsel deneyimim yok. Evlenince eşimden zevk alabilir miyim? Çünkü kendimi tatmin etmek daha çok hoşuma gidiyor. Nişanlımda buna kızıyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 10 yıldır sabahları çay, peynir, ekmek yemeğe alışmışsın. Birden önüne kahve ile havyar koyuyorlar. Bir ihtimal hiç tat almayıp “Nerede çayım, peynirim, ekmeğim” diyebilirsin. Beyin böyledir. Neye alışırsa onu ister. Bu yanlış yoldan bir an önce dön. Kimi kadınlar “Hocam kocamı mastürbasyon yaparken gördüm, sapık mı?” diye soruyorlar. İlk önce mastürbasyonu azalt. Evlendikten sonra sorun çıkarsa yaz yeniden.

Benimki sertleşmiyor

28 yaşındayım. İlişkilerim hep dışarıdaydı ve hiç başarılı olamadım. Aşırı mastürbasyon yapıyorum. On ay önce nişanlandım. Nişanlımla kısa süreli sevişmelerimiz oluyor ama cinselliğe soğuğum ve sertleşme sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sabah sertleşmeleri bizim için bir ipucu oluyor. Belki sertleşiyordur da sen uykuda farkına varmıyorsundur. Bunun tıbbi muayeneleri var. Renkli penil dopleri ya da uyku testi. Evleneceğin için renkli peni dopleri yaptır. Sağlam çıkarsan kendine güvenin gelir.

Mastürbasyona alıştığın için evliliğin ilk zamanlarında sorun yaşayacaksın. Gönül hep onu isteyecek. Mis kokulu çarşaflar örtülü, tertemiz bir yatağa geçtiğinizde eşinin öteki kadınlardan duyduğu bulutların üstünde uçma keyfi yerine seninki durmuş bir saat gibi tık yok. Hadi oğlum, bırakmaya çalış, nişanlını da elinden kaçırma.

Kocam çok kıskanç

33 yaşında, 5 yılık evli kadınım. Eşim cinselliğe çok düşkün. Ben artık zevk almıyorum. Aşırı kıskanç olması beni çok yordu. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, kuşkusuz eşinin, senin ruhsal yapını ve cinsel isteklerini hiç düşünmeden her gün kendini tatmin etmek istemesi bugünkü duruma gelmenizde etken. Bir de buna aşırı kıskançlığını ilave ettiğimizde bardak dolmuş, bir damla su bile onu taşıracak hale gelmiş. Sevgili kızım, eşinle konuş. Tedavi olacak sen değilsin o. Elden gelen yapılır. Şu anda her iki yönde de sonucu kestiremiyorum.

İlişkiye razı değil

19 yaşında kızım ve erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Ama o buna pek razı değil. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili yavrum, ne diyebilirim ki? Sana dur derim, arkadaşına da bravo derim. Ayağını denk al yavrum.

Nasıl dayanıyor?

Bir arkadaşım var. Ne kızlara bakıyor ne de mastürbasyon yapıyor. Biz kendimizi frenlemeye çalışırken o hiçbir şeyi umursamıyor. Hiç mastürbasyon yapmadan nasıl dayanıyor, merak ediyoruz. Biz mi sapığız, o mu normal?

CEVAP

Değerli okurum, size ne elalemin altından üstünden? Bak çocuk güzel güzel derslerine çalışıyor. Hayatın zorluklarına alışıyor. Bu zevkleri bir süre ertelemiş. Nedense derdi de sizi dillendirmiş. Herkes kendi yoluna. Ne sapıksınız ne de kopuksunuz. Sadece meraklısınız.

Eşimi istemiyorum

38 yaşında kadınım. İki çocuğum var. Artık eşimle cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Onu çok seviyorum ama ilişkiye girmek istemiyorum. Neden böyle oluyor ve ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili kızım, defteri erken kapatmışsın. Oysa defterini yeni açma yaşındasın. Çünkü pek çok kadın 30’lu yaşlardan sonra bu konuları yeni yeni öğrenir. Bu defterde yeni bir sayfa açarak işe yeniden başla. Cinsellikten uzaklaşma sebebin kocanın erken boşalmasıysa tedavisi var.

Kocanı sevdiğine göre aklıma başka engel gelmiyor. Ama kocan bir gün odanın içinden çıkar, sokağa ve karşı pencerelere doğru yönelirse o zaman bu sevgi de bir hayli hırpalanır. Ve bunu da sen yaratmış olursun. Hadi kızım, topla kendini, gerekiyorsa bir uzmandan yardım al. Çok gençsin.

Bozuldu mu?

Merdivenlerden düştüm ve biraz kan geldi. Gelen kan 2-3 damlaydı ve açık pembeydi. Çok ağrım var. Dün akşamdan bu yana sancım devam ediyor. Kızlık zarımın bozulup bozulmadığını çok merak ediyorum. Doktora gitmem gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının bozulmadığının inancındayım. Şimdilik onu dert edinme, unutmaya çalış. Daha ileriki yıllarda çok kafana takılırsa bir kadın- doğum uzmanına başvurursun.

İsteğim azaldı

İki yıldır nişanlıyım. En son 1 yıl önce nişanlımla ilişkiye girdim. Bu ilişkiden sonra yavaş yavaş cinsel isteğim azalmaya başladı. Artık içimden hiç ilişkiye girmek gelmiyor. Bu durumu nişanlıma da anlatamıyorum. Ayrılırız diye çok korkuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, nişanlının cinsel organı sende korku ve şok mu yarattı? Çünkü birçok erkekte bilinçaltı olarak böyle bir duygu var. “Nişanlımı kaybetmek istemiyorum” diyorsun ama daha işin başında olay büyük ölçüde yara almış. Bu boks maçında sen havlu atmışsın. Sen nişanlını kaybetmekten korkuyorsun ama ben de nişanlının hayatının söneceğinden korkuyorum.

Daha şimdiden çürük atılan temellerle yapılan bina dışarıdan ne kadar gösterişli olursa olsun, ufacık bir sarsıntıyla çöküverir. Kesin karara varmadan, ruhunla yüzleşmeden, gerekirse psikolojik yardım almadan, evliliğe adım atmak için acele etme.

Böyle soru yok!

Kızın midesi bulanıyor 18 yaşındayım, 2.5 aydır kız arkadaşımla ilişki yaşıyoruz ve şu anda sözlüyüz. İlişkiye girdiğimizde kız çok acı çekiyor. Bittikten sonra acıdan yerinde bile oturamıyor ve midesi bulanıyor. Beni aydınlatın.

CEVAP

Okurum, gemi projektörleri gibi en güçlü projektörlerle yoluna ışık tutayım. Vajinası ıslanıyorsa, zevkleniyor demektir. Acı çekiyorsa iltihap vardır ya da penisinin boyutuna vajina kanalı henüz uyum sağlayamamıştır. Yani bizim projektör en fazla bu yolda 1 dakika yanar, ardından da pil biter, sönüverir.

Arkadaşlığa devam edin. Sözlenme ve evlenme gibi lafları kafandan at. Daha önünde askerlik, işin, gücün, sorumlulukların var. Zaten evlenmiş bile olsanız herhalde 3-5 yıl sonra ne aşk kalır, ne de sevgi. Birbirinizi yersiniz. Hadi herkes yoluna.

Günün soruları

Cinselliği aramıyorum

27 yaşındayım ve hiç kız arkadaşım olmadı. Birkaç kere geneleve gittim. Ama gitmesem de cinselliği araram. Bir tuhaflık var mı?

CEVAP

Oğlum, mastürbasyona bağımlısın. Sık sık geneleve gitmen doğru değil. İki arada bir derede kalmışsın. Genelevin olumsuz koşulları, mastürbasyonun tek yanlı seks tablosu. Biri ruhunu incitici, öteki alışkanlıklarını bağlayıcı nitelikte. Kadına geçişte zorluk çekersin. Evlenmek de zor. Ekonomik, sosyal ve kişisel alt yapıyla ilgili. Hiç olmazsa duyguların canlı kalsın diye flört biçiminde bir arkadaşlık kur. Bu kanayan yaranın kanını biraz dindirir diye düşünüyorum.

Evlensem mi?

20 yaşındayım. Askere gideceğim. Her gün cinsel ilişkiye girmek istiyorum. Bu yüzden evlenmem gerektiğini düşünüyorum. Ama evliliğin sorumluluklarını düşündükçe çaresiz kalıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, askerliğini yap, bitir. Her dakika karşı cinsi düşünemezsin. İşin var mı? Kuracaksın. Para kazanacak mısın? Evleneceğin kızın istekleri, onun ailesinin kaprisleri seni 24-25 yaşlarına getirir. Hepimiz neler istiyoruz. Ama yapabiliyor muyuz? Her istediğimizi yapsak yaşam kaosa dönüşürdü. Bu kaosun içinde de mutluluk yedi kat yerin dibinde saklanırdı. Bulabilene aşkolsun.

Günün sözü

Aşk sözcüklere sığmayan bir duygudur. Onun için tanımlaması yapılmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder