Dr. Haydar Dümen Mutluluk ömür boyu sürsün
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk ömür boyu sürsün

Aşk, sevgi her yaşta farklı yaşanır, yürekte başka fırtınalar koparır. Her şeyin birbirine uygun olmasına dikkat edin. Mutlu olabileceğinize inandığınız, işi, hayatı ve dünyaya bakışı size benzeyen biriyle birlikte olun ki ömürlük sevinç yaşayın. Yoksa hayat boyu mutsuzluk yakanızı bırakmaz.

Ya tatmin edemezsem?

22 yaşındayım, sertleşme sorunum var. İlişkiye girdiğimde hemen boşalıyorum ama sertleşmiyor. Acaba ne olabilir? Penisimden lif kopmuş olabilir mi? Evlenince eşimi tatmin edememekten korkuyorum. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, teorik olarak organik bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Penise gelen damarlarda tıkanıklık varsa ya da bu gelen kanın geri dönüş yolu üzerinde onu tutan bir mekanizmada gevşeme olmuşsa sertleşmeme yaşanır ve bu sürekli olur. Bu tür sürekli sorunlarda penise ultrasonla tetkik yapılır. O da sonuçları yüzde 100 önünümüze koyar. Çok kuşkuluyorsan bunu yaptırırsın, değilse evlenene kadar beklersin.

Esnek mi?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla cinselliği yaşamak istiyoruz. İleride ne olacağı belli olmadığından birlikte olmaya çekiniyoruz. Kızlık zarının esnek olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, öğrenemezsin. Bu çelişkin seni doğru yoldan saptırır. Kendine ihanet edersin. Anladığım kadarıyla demek istiyorsun ki esnekse yırtarım, işim bitince de kızı atarım. Ama esnek değilse, kanarsa onun manevi yüküne nasıl katlanabilirim? İşte senin ikilemin. Oldu mu ya? Bütün geleceğinizi ve erdeminizi incecik bir zara bağlarsanız ya insanlık ne olacak?

Hüsranla bitti

18 yaşındayım. Ben 34 yaşında bir kadınla ilişkiye girmek istedim ama penisim sertleşmedi. İlişki hüsranla bitti. Bu neden kaynaklanmış olabilir? Kafama takıldı.

CEVAP

Değerli yavrum, ne yaptın yahu? Heyecanlandın, korktun ve gerçekleşmedi. Bir de kadın neredeyse annen yaşında. O psikolojik imajdan sertleşmedi. Atalarımız davul dengi dengine demişler. Ya da yaşına başına uygun olanı seç diye öğüt vermişler. Benim öğüdüm ve önerim dert edinme, hiçbir sorun yok. Kafayı takarsan sorununa zemin hazırlarsın.

Haberin Devamı

Akıntı var

Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Yapmadığım zaman idrarımda kötü bir akıntı oluyor. Bu normal mi? Önceden de çok kötü akıntı oluyordu. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın şey idrar tahlili yaptırmam. İltihap yoksa sorun yok. Bu sayıda mastürbasyona devam.

Dışarı atıyorum

Bir aylık evliyim. Eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz. Birliktelik sonrasında eşimin spermlerini dışarı atıyorum. Bu ikimizin de moralini bozuyor. Bu ciddi bir sorun mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda meni dışarı akar. Bu gebeliğe engel değil. Gebelik için eşinin sperm sayısını bilmek gerekir. Bunu bir laboratuvar ölçebilir. Eğer o sayı yeterli ise, adetinin başladığı ilk günden sayarak 14’üncü gün birleşme yapın. Birkaç aylık deneme sanıyorum sonuç verecektir. Buna karşın gebelik olmamışsa sen bir kadın-doğum uzmanına, eşinin de bir üroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Sertleşmiyor

28 yaşındayım, ilişki sırasında sertleşme olmuyor. Mastürbasyon yaparken sorun çıkmıyor. Yaza evleneceğim, bu problemi nasıl giderebilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, organik hiçbir bozukluğun yok. Kadına karşı duyduğun korku, heyecan yanında mastürbasyon alışkanlığının bir sonucu bu yaşadıkların. Göğsünü gere gere evlen. Her evlilikte olduğu gibi birkaç gün ya da hafta sorun yaşanır. Bu senin gözünü korkutmasın. Bir tedirginlik yaşarsan zaten sorunun giderilmesi kolay ve mümkün. Keyfine bak, kafana takma.

Nasıl küçültebilirim?

20 yaşındayım. Penisim aşırı büyük. Bunalıma girmek üzereyim çünkü hiçbir hanım benimle ilişkiye girmek istemiyor. Buna nasıl bir çözüm getirirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, şu ara birçok gençten aşırı büyük penis mailleri alıyorum. Bıkkınlık getirmezse mecburen yazıyorum. Büyük penis küçültülmüyor. Yani bunun ameliyatı yok. Ona teknik birleşme çözümleri bulacaksınız.

3 dakika sürüyor

35 yaşındayım, bekarım ve evlenmekten korkuyorum. Çünkü erken boşalıyorum, en uzun ilişkim 3 dakika sürüyor. Hemen her yöntemi denedim. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın çözümü var. Üç dakika aslında çok kötü bir zaman değil. Bunun iyisi 15 dakikadır. Bir uzmana gitmeyi göze aldığınızda sorunun çözüleceğine inanıyorum.

Çok geç boşalıyorum

56 yaşındayım, 1 yıldır cinsel ilişkide çok geç boşalıyorum. Bu durumdan eşim hiç memnun değil. Bu sorunun ilaçla tedavisi mümkün mü? Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bir üroloji uzmanına başvurmanı öneriyorum. Prostata bakılmalı, alkol alıyorsan önlenmeli. Şeker hastalığın varsa, bilinmeli. Sinirsel donanımında bir sorun varsa elbette giderilmeli. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra, her şey yolunda ise bu yemeğe biraz fantezi sosu katılabilir. Hangi sosu kullanacağınızı da siz keşfedin, bulun.

5 kez çok mu?

23 yaşındayım. Haftada 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, 5’in fazla olduğunu aslında biliyorsun değil mi? Biliyorsun ki bana mail atıyorsun. Bu alışkanlık beyine yerleşirse evlilikte de bu duygu ve isteği yaşayabilirsin. Kadına transfer olurken zorlanabilirsin. Tabii ki bu yaşlarda yavaş yavaş karşı cinse yönelmen, ilk deneyimlerini yaşaman gerekir.

BÖYLE SORU YOK!

Ya hakim olamazsam?

23 yaşındayım, kız arkadaşımla evlenmeden ilişkiye girmek istemiyor. Ama benim içim kaynıyor. Sadece onunla cinselliği yaşamak istiyorum. Kendime hakim olmakta zorlanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, heyecanlarına hakim ol. Hayat senin, yorum senin. Bu gibi konular dışarıdan emir vererek düzenlenmez. Yürüdüğün yolda iyiyi de, kötüyü de göğüsleyecek ve taşıyacak olan sensin. Duygu kadar akıl da önemli. Akıl kadar bilgi, bir o kadar irade. Hepsinin üstünde aile. Ve de hayatın kendisi. Geçim derdi, sosyal statü, ileride alacağın sorumluluklar. İşte sana bir aşure. Kaşıkla bu aşureyi, ye. İçindeki katkı maddelerinin ölçüleri değişik olabilir. Hüner ne kadar değişik olursa olsun, aşureyi tutturmak, onu zevkle yiyebilir hale getirmektir. Mesajı aldın sanıyorum.

GÜNÜN SORULARI

O da istiyor ama

22 yaşındayım, kız arkadaşım 26 yaşında. Evlenmeyi düşünüyoruz. Sadece öpüşüyoruz. Bana yanaşmıyor, onun da istediğini biliyorum. Ne yapayım?

Okurum, aşkın içine limon sıkılmaz. Kız senden büyük. Yani sen 40’lı yaşları sürerken, kızımız da menopoza doğru gidecek. O yaşlarda senin etrafındaki genç kızlar görüntü ve gönlünün alanına girerse ve başlarsan “Ne yaptım?” diye dövünmeye. Her şey sokaktaki ilişki gibi değil, evin koşulları başka. Kızlar da evlenirken kendilerine, evine sahip çıkacak, zekası, aklı, düşüncesi güçlü, adeta danışmanı olacak kocaları seçerler. Bence bu işi bitirin, çünkü ikiniz de akıntıya kapılmış gidiyorsunuz.

Hamile kalır mı?

25 yaşındayım. Nişanlımla sürtünme yolu ile birlikte olduk ama üzerimizde kıyafet yoktu. İlişki sırasında bir sıvı geldi. Hangimizden geldi, bilmiyoruz. Kızda kanama olmadı. Sizce hamile kalmış olabilir mi?

Değerli okurum, hadi ben olmamıştır diyeyim de siz rahat edin. Ama bu konular genellikle mayınlı tarlalarla dolaşmaya benzer. Bin metrekarelik tarlada bir mayın olsa, onda da dolaşsan ne zaman o ayak izi büyüklüğündeki yere basarsın da patlar bunu kimse bilmez. Gebelik olayları da aynen bunun gibi. Ama korunma yöntemlerine dikkat et, oku, öğren. Yüzde 70-80 sizi korur.

GÜNÜN SÖZÜ

Yerinde övgüler en iyi birer ödüldür, cana can katar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder