Dr. Haydar Dümen Mutluluk yarım kalmasın
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk yarım kalmasın

Gençlik güzel şey. Aşk, sevgi ve cinsellik bu yaşlarda merak ediliyor. İlk heyecanlar, kalbin başka biri için çarpması ayakları yerden kesiyor. Gençler, bu heyecan ve enerji güzel de bunun sonrası olduğunu da unutmayın. Acele edip yanlış adımlar atmayın ki mutluluk yarım kalmasın.

Hamile mi?

10 gün önce kız arkadaşımla sürtürme yoluyla ilişkiye girdik, kan geldi. Kızlığı bozulmuş mudur? Son günlerde kahverengi akıntıları oluyormuş. Sizce hamile kalmış olabilir mi? Yardımınızı bekliyorum.

CEVAP

Okurum, zar incinmiş olabilir. İçeriden gelen kahverengi sıvı rahimden gelen bir olay olsa gerek. Örneğin, kan ya da iltihap.

Haberin Devamı

Kız çok zevk alıyor

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla 8 aydır birlikte yaşıyoruz ve günde en az 5 kez ilişkiye giriyoruz. Önceleri çok zevk alıyordum ama artık ilişki sıradan geliyor, zevk almıyorum. Sevgilim ise çok zevk alıyor. Onu kırmamak için kendimi ilişkiye girmek zorunda hissediyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bilmem ne yapacaksın? Yedin, yedin, yedin, 150 kilo oldun. Yemeye devam ediyorsun. Ve soruyorsun “Ne yapmam lazım?” diye. Üstelik de bahane. Annem bir yandan yediriyor, babam bir yandan, arkadaşlarım bir yandan. Ben kilo alıyorum. Ne yapacaksın yavrum kural tek ve kesin. PERHİZ. Kız da kendine “Dur” desin. Dizginlerini biraz çeksin.

Arzularım bitmiyor

18 yaşındayım. Cinsel organım 12 santim, normal mi? Aşırı cinsel isteğim var. Hiç ilişkiye girmedim ve evleninceye kadar da girmeyi düşünmüyorum. Aynı yaşta bir kız arkadaşım var. 15 aydır birlikteyiz. Cinsel arzularım bitmiyor. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bazen haftada 4 defa bile yaptığım oluyor. Geneleve gitmek istemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Tabii ki bu kız arkadaşınla cinsel ilişkiye girmeyeceksin. Ben bekarlığın uzun sürecekse yani 25-30’lu yaşlara gelinecekse, arada bazı denemelerin olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle biyolojik ve psikolojik bakımdan kitaplara ve bilime göre bu doğru. Her eylemin etki ve tepki biçimde olumlu ya da olumsuz sonuçları olur. Aynı tempoda yola devam. İsteklerinin çokluğunu fiziksel yorgunluklarla azalt. Yani çalış, çalış, çalış.

Haberin Devamı

Hemen sertleşiyor

18 yaşındayım. Sorunum cinsel organımın çabuk sertleşmesi. Nerede seksi bir kadın görsem hemen sertleşiyor. Penisim sertleşince de mecburen ortamdan uzaklaşmak zorunda kalıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, elleşme. Öyle asilik yapar yapar sonunda uslanır. Bunu sen başkalarına belli etmemeye çalış. Kızların yanından ayrılma, konuşmaya devam et. Ciddi sorunları konuş. Senin asi organ sanırım bir süre sonra alışacak onlara.

Zarım yırtılmış mıdır?

18 yaşında kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden kan geldi. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

Büyük olasılıkla yırtılmıştır yavrum. O kan, gökten yağmur gibi oraya damlamadı. Ama yine de ufak bir ihtimal zedelenme olabilir. Evlilik için bu soruyu soruyorsan ilk gece kanama şansı olabilir. Hadi hayırlısı.

Kendimi tutamıyorum

43 yaşındayım. Evliyim ama başka kadınlara karşı kendimi hiç tutamıyorum. Bazen günde 2-3 kadınla birlikte oluyorum. Yanlış olduğunu biliyorum ama kendimi tutamıyorum. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bu soruyu kime sorsan ilk söyleyeceği “Yapma, iradene hakim ol” olacaktır. Oysa sen yapmasan ve iradene hakim olabilsen bana mektup yazıp niye yardım isteyesin? Öte yandan günde 2-3 kadınla birlikte olman bana anlamsız ve hastalık gibi geldi. Profesyonel yardım almanı öneriyorum.

Başarısız oldum

30 yaşındayım. 10 yıl önce ilk kez genelevde bir kadınla birlikte olmak istedim, başarısız oldum. Hep mastürbasyon yaptım. Birkaç deneyimim oldu ama sertleşme sorunu yaşadım ve kadınlardan uzaklaştım. İçimdeki korkuyu yok edemiyorum. Bana yol gösterin.

CEVAP

Okurum, genelevde birleşme sağlanması biraz zordur. Bu bir kural. Kadınlardan uzak durman senin psikolojinin cinsel yanını adeta kilitlemiş. Kadınlara yaklaşman kolay değil. Çünkü içinde büyüttüğün o dağ gibi korkuyu aşamayacaksın. Korku ve heyecanın olduğu yerde sertleşme sorunu olur. Sertleşmeme bir zaman dilimi sonucunda koşullanmaya dönüşür. Artık orada iradenin sözü geçmez. Penisin dediği olur. Tedavisi: Hemen evlenmen. Çıkabilecek sorunlar çözülür.

Şanslı hissediyorum

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikteyken orgazm oldum. Bunun benden i yoksa erkek arkadaşımın davranışından mı kaynaklandığını merak ediyorum. Aslında kendimi şanslı hissediyorum. Bir de ben bu şekilde orgazma alışırsam evlendiğimde zorluk çeker miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, her şey normal gelişiyor. Dozu ve ölçüyü ayarlı tutmak koşuluyla ve de geleceğinizi de hesaba katarak daha dengeli olun ve zamanını bekleyin. Kendinizi de çok yargılamadan doğanın evrimine ve gelişimine bırakın. Evlendikten sonra bu tür sorunlar çıkarsa bizler devreye gireriz.

Çok istiyorum

18 yaşındayım. Bir kızla ilişkiye girmeyi çok istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, senin yaşında her erkek ilişkiye girmeyi ister. İster ama o kızlar da ana kuzusu. Benim aslan okurum, yani sen kendisine olmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmazsın, değil mi?

Prezervatif delik çıktı

İki hafta önce kızla ilişkiye girdim. Ancak prezervatif delik çıktı. Kız gebe kalmış mıdır? CEVAP Okurum, bilem ki. Bekleyip görelim.

BÖYLE SORU YOK!

Ya nişanlım vazgeçerse?

20 yaşındayım, eylül sonunda evleneceğim. Şimdiye kadar cinsel ilişkiye girmedim. Nişanlım evlenmeden önce ilişkiye girmek istiyor. Kaçıyorum çünkü penisim 14 santim. Görünce evlenmekten vazgeçer diye korkuyorum. Penisim ameliyatla büyütülebilir mi?

CEVAP

Okurum, penisin aslanlar gibi normal. Kafanda geliştirdiğin, büyük penis özenilecek bir şey değil. Büyümesine gelince: Sadece ameliyatla büyür. En fazla 1-2 santim uzar. Kolunda saatin sağlam. Saatçiye götürüp tamir ettirmek istiyorsun. Aklı başında olan, saate elini sürmez. Yani doktor da bu işe girmez. Okurum, nişanlına selamlarımı söyle. Eylül’e ne kaldı? Bu sıcaklarda her şey bitti de tek sorun bu mu? Bunca yıl kendini tutmuş. Hadi 1 ay daha tutuversin.

GÜNÜN SORULARI

Eşimi istemiyorum

25 yaşında, 10 aylık evli bir kadınım. Eşimi çok sevmeme rağmen iş cinsel ilişkiye gelince bir adım geri atmam. Eşim farkında. Bana “Neden istemiyorsun?” diye soruyor.

Kızım, beklediğini bulamadığını sanıyorum. En başta da duygusal iletişim. Belki eşinin erken boşalması ya da o sırada yoz bir hareketi var, bilemiyorum. Bu gibi sorunlar şifreli kasa açar gibi iki numarayı ezberleyip olmuyor. Evliliğin kavramı, monotonluk ve bir tür sosyal tutsaklık seni soğutmuş olabilir. Sorun nerede düğümleniyorsa onu görün Ve o düğümü çözmek için karşılıklı çaba harcayın. Bu da konuşmakla olur.

Kız beni kandırıyor

28 yaşındayım. Pek çok kadınla ilişkiye girdim. Evlenmek üzere olduğum kızın vajinası büyük ve dudakları sarkıyor. Kız kimseyle ilişkiye girmediğini söylüyor ama inanmıyorum. Zaten zar da elastik çıktı. Vajinası için “Yaratılıştan” diyerek beni kandırmaya çalışıyor.

Okurum, “Birlikte oldum” dediğin kadınlar neredeler, ne yapıyorlar? Zar esnek çıkmış. Yani yerinde duruyor. Genetik olarak vajinası geniş olabilir. O kadar kusur kadı kızında da olur. Estetik operasyonla istediğin ölçüyü bulursun. Adalet mülkün temelidir. Güven de aşkın, sevginin temelidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkta karşılık bulamayanlar aşka inanmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder