Dr. Haydar Dümen Odanızı renklendirin
HABERİ PAYLAŞ

Odanızı renklendirin

Cinselliğe alışmak kadın için zorlu oluyor. Orgazmı geç öğreniyor, ilişkiden ilk başta zevk almıyor. Eşleri de ne yapacağını bilmiyorsa sorun büyüyor, kadın rol yapmaya başlıyor ve bunalıma giriyor. Çiftler fantezilere ağırlık vermeli, kendini rahat bırakmalı ki odanız renklensin.

Önüne nasıl geçerim?

24 yaşındayım. Çok kız arkadaşım oldu, çok kez ilişkiye girdim. Erken boşalma sorunum var. Mastürbasyon yaptığımda 1 dakika içinde boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi var. Mastürbasyonu duraklayarak yap, biraz zamanı uzat. Değişik ilişkiler heyecan yüzünden erken boşalmayı tetikler. Sürekli bir partnerin varsa ve tedavi olmak istersen o zaman yardım istersin.

Haberin Devamı

Ergenliğe girmedim

18 yaşındayım. Ergenliğe girmedim ve penisimin boyu kısa ve etkisiz. Ne olur bana yardım edin. Ailemi bu durumu açamıyorum

CEVAP

Değerli okurum, mutlaka ailene açılman gerekiyor. Miden ağrısa, akciğerlerinde hastalık olsa ailene açılmayacak mısın? Hormonal bir dengesizlik söz konusu. Bunlar ölçülmeden bir şey söylenmez. Endokrinolog bir hekime ya da üroloji uzmanına başvurmanızı öneriyorum.

Korkum yersiz mi?

25 yaşında kızım. 2 yıl önce nişanlıydım, ayrıldık. İlişkiye girdik, kan geldi ama ileri gitmedik. Doktordan zarımın yırtılmadığını öğrendim. Şimdi başkasıyla evlenmeyi düşünüyorum. Kan gelmezse diye muayene kağıdımı saklıyorum. Korkularım yersiz mi?

CEVAP

Sevgili okurum, korkuların yersiz. Bu işler muayene kağıdı ile kanıtlanmayacağı gibi varsayalım ki biraz zedelenmiş olsaydı ne olacaktı? Yani kendini çöp sepetine mi atacaktın? Bu kadar paniklemeyin. Kendi bilincinizin ve güveninizin sahibi olun. İleride evlenmeden önce bu arkadaşla birlikte olacaksan, sil baştan yaşanacaksa kızlık zarının bu kadar peşine düşmenin ne anlamı var?

Acı çekiyorum

25 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım yaklaşınca onu istemiyor ve başka şeylerle ilgileniyorum. Beni istemeyince onu arzuluyor, kışkırtmak için de elimden geleni yapıyorum. İlişkiye girdiğimizde acı çekiyorum. Nişanlım 2-3 defa birlikte olmak istiyor ama bana 1 kere yetiyor. Sizce sorunum ne olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik yoluna girilmiş. Bu süreç devam edecek, evleneceksin. Her gün beraber olduğunuz için dengeler kurulacak. Acı gibi sorunları bizler halledeceğiz. Eşinle aranızda ortak bir payda oluşacak. Anlaşma sonucu birleşme sayıları da ortaya çekilecek. Senin içindeki çelişkiler aslında sorun değil. Bu bir psikolojik taktik ya da savaş gibi bir şey. Onun da düzeleceğine inanıyorum. Ama fantezilerle oynayın bakalım.

Şüphe ediyorum

24 yaşındayım ve nişanlım var. Bir ay sonra evleneceğiz. Ama birkaç gün önce ilişkiye girdik. Kanama olmadı. Benden önce bir erkek arkadaşı varmış. Nişanlımdan şüpheleniyorum. Bana “Kızlık zarım esnek” dedi ama inanmadım. Delirmek üzereyim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, delirmek üzeresin ama bu kızla yatmadan önce hesabını iyi yaptın mı? Gittiği kadar gider dediysen asıl o zaman delirecektin. Şimdi delirirsen sana deli raporu vereceğim. Siz kızlarla istediğiniz gibi oynayın, çocukların gözünü oyun olur mu? Sana sezgilerime güvenerek cevap vereyim: Büyük bir oranda esnekti.

Haberin Devamı

Zarar verir mi?

21 yaşında kızım. Mastürbasyon yapıyorum. Acaba kızlık zarıma bir zarar verir miyim? Evlendiğim zaman eşim bunu anlar mı?

CEVAP

Sevgili yavrum, mastürbasyon olabilir, yap. Vajinaya bir şey girmediği sürece kızlık zarı kanamaz. Mastürbasyon sayısı eğer çoksa haftada 1-2'ye indir. Evlendiğinde de eşin mastürbasyon yaptığını anlamaz. Kendinle barışık ol. Kafandakileri kov.

Vajinam çok büyük, neden?

18 yaşında kızım, vajinam çok büyük. Bu sizce normal mi? İleride evlenince sorun olur mu? Hiç ilişkiye girmediğim halde neden büyük?

CEVAP

Sevgili yavrum, dert etme, yapısal özellik. Kimilerinde böyle, kimilerinde öyle olur. Kötü bir anlamı yoktur. Kızlar bu konuda biraz titiz ama erkekler buna bakmazlar.

Aklım fikrim cinsellikte

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla konuşamıyorum. Aklım fikrim cinsellikte. Buna sevgilim çok kızıyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak şey daha öğrenci ve insan sıfatına yaklaşarak, aile kavramını içine yerleştirmek. Sorumluluklarını ve ülkene görevini hazmederek yaşamak. İşte lojistik desteği aldın. Marş marş ileri.

Korkuyorum

30 yaşın üzerindeyim ve 95 kiloyum. Cinsel organım 11 santim. Evlenmeyi düşünüyorum ama penisim yeterli olmaz diye korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, yeterli olacak. Kilo verir, kasık yağlarını eritirsen 2 santim daha penis o yağdan kurtularak kendini gösterecek. Bu da sana mutluluğu sağlayacak.

İlk geceden korkuyorum

Ben 2 ay sonra evleniyorum. İlk geceden çok korkuyorum. İlişkiye girip kan geldikten kaç gün sonra yeniden ilişkiye girilebilir?

CEVAP

Sevgili okurum, 1-2 gün ara vermek iyidir. Ama girerseniz ne olur? Hiçbir şey olmaz. Hijyenik koşullarda aynı gece tekrar ilişkiye girebilirsiniz. Ama aynı geceye her şeyi sığdırmak gerekli mi? Onu da bir kez daha düşünün derim.

İlişkiye girince büyür mü?

Penisim normal haldeyken küçük ama ereksiyon halinde 17 santim. Bunun nedeni nedir? Bir de ilişkiye girince penis büyür mü?

CEVAP

Değerli okurum, ilişkiyle penis büyümez. Sertleşmiş hali 14 santimi bulmuşsa neyi arıyorsun neyi soruyorsun? Anlamadım. Öküzün altında buzağı aramayın.

BÖYLE SORU YOK!

Dur diyemiyorum

27 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Eşimle ilişkimiz iki haftada bir oluyor, 10 dakika sürmüyor. Başka bir kadınla beraber oldum, 5-6 kez ilişkiye girdik. Çok zevk aldım. Ama eşim birden fazlasını istemiyor. Günde 7-8 kez mastürbasyon yapıyor, dur diyemiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, oh nasıl olsa kuş elinde, idareli kullan. Diğer kuşların kanatlarını 5-6 kez yol. Hiç delikanlılığa yakıştı mı? Daha taze gelin evde seni beklesin, sen dışarıda zevk ve sefa sür. Bu yetmiyor, 7-8 kez mastürbasyon. Yahu sana sorarlar niye evlendin? Kızın canı yansın, acısın diye mi? Sana bu hakkı kim veriyor anlayamadım. Anacağı sana güvendi, kızını telli duvaklı gelin etti. Git annesiyle bir dertleş, yüzüne bir tükürsün de aklın başına gelsin.

GÜNÜN SORULARI

Çok çekici geliyor

20 yaşında kızım. Gördüğüm her erkekle ilişkiye girmek istiyorum. Hepsi çok çekici geliyor. Sevgilimi de aldatmak istemiyorum. Yardım edin.

Okurum, tabii ki çekici gelecekler. Onlar Türk erkeği; şiş kebabı, Türk lokumu, tarhana çorbası, soğan yahnisi. Okumasını bilene veriyorlar şifreyi. Bak gözlerine, yerim seni diyorlar. Ama sen obur, yediveren gül gibi açtıkça açılıyorsun, açıldıkça tomurcukların kabarıyor, seks ilahesi olmana az kaldı. Ama 3 vakte kadar üzerinde kara bulutlar dolanacak. Biri seni fena avlayacak. Ya sevgilini unut ya da erkeklerden bekleme umut. Böyle giderse çıkmaz sokağa düşer yolun.

Babam porno izliyor

Babam uygunsuz içerikli videolar izliyor. Bilgisayar geçmişini silmediği için görüyorum. Başka bir odaya çekiliyor ve video izliyor. Anneme söyleyemem. Ama bilmek beni üzüyor. Ne yapayım?

Yavrum, bananın tuzu kuru, havası yerinde. Öyle anlaşılıyor ki tek yaşamak istiyor. İçindeki vicdanı şimdilik çöpe atmış, keyif sürüyor. Ama nereye kadar? Bir gün sular kesilecek. O zaman aklı başına gelecek, sosyal durumu, aile ilişkilerini hızla hatırlayıp yuvaya dönecek. Peki ya sen ne olacaksın? Annene durumu belli etme. Babanla sakın çatışma. Zaman çare yarana.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan insana borçlu doğar, borçlu ölür. Sorun bu borçları en aza indirmektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder