Dr. Haydar Dümen Ona bağlanıp kalmayın
HABERİ PAYLAŞ

Ona bağlanıp kalmayın

Erkek ergenliğe giriyor ve mastürbasyonla tanışıyor. Bu durum yıllarca sürüyor. Erkek ondan vazgeçemez konuma geliyor. Hatta evlense, karısına aşık olsa da cinsellikten zevk almıyor. Beyler, mastürbasyona bağlanmayın. Kadınınızı üzmeyin, yol yakınken dönün ki yuvanız yıkılmasın.

Rüyamda yaşıyorum

18 yaşındayım. Rüyamda devamlı kadınlarla ilişkiye giriyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, şu rüyalar söz dinlemez. Yaramaz, saçma hayaller ürünüdür. Rüyada değişik konularda değişik yerlerden malzeme alarak bina inşa edilir. Rüyalara hakim olamayacağımızdan beden kendini bildiği gibi ifade etsin. Sen de normal yaşamda kız arkadaşlarınla dostluk kur ki rüyalarında kadınlar, kızlar cinsel obje olmaktan çıksın.

Haberin Devamı

Sertleşmiyor

25 yaşında kadınım ve evliyim. Eşim 30 yaşında. Penisi çok küçük ve sertleşmiyor. Sertleşiyor ama 1-2 saniye içinde küçülüyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Doktora gitmiyor.

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin doktora gitmesi gerekli ve şart. Konulacak teşhise göre tedavisi olduğunu bilin. Gebelik ihtimali var mı? Kız arkadaşım vajinası üzerine boşaldım ama dakika geçmeden sildim.

Gebelik ihtimali var mı?

Kız arkadaşım vajinası üzerine boşaldım ama dakika geçmeden sildim. Sizce hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Okurum, hamile kalma ihtimali çok zayıf da olsa her zaman var. Kan gelmediyse zar duruyor. Zamana bırakalım, dikkatli olun.

Karım çok isteksiz

37 yaşındayım. 15 yıllık evliyim. Eşim 34 yaşında. Eşimin son 5-6 aydan beri hiç arzusu yok. Benim de aşırı isteğim var. Karım “Ben kesinlikle istek duymuyorum” diyor. Bu konuda ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, eşine “Bak Hocam, Posta Gazetesi’nde nöbette. Yaz ona, derdimize çare bulacak” de. Kızımız bana yazsın, neden isteksiz, ne zaman başladı, psikolojik olaylar üzüntüler yaşandı mı anlatsın. Ayrıca Hocam bana “Yavrum karının yemek iştahı yoksa nedenini ben nereden bilebilirim.

Örneğin midesi mi ağrıyor, yemeğin biraz biberi mi fazla ya da hep aynı yemekten bıktı mı?” diye sordu de. Hocam, senin adına benim konuşmamı hesaba katmadı. Hadi ,sen ona bir mektup yaz, derdini anlatmanı istedi de ve yanağına bir öpücük kondur.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

25 yaşında bir kadınım ve 6 yıldır erkek arkadaşımla birlikte oluyorum. Ama orgazm olamıyorum. Neden olmuyor, ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, ne yap yap, artık evliliğini güvenceye al. 6 yıllık beraberlikten sonra herkes yoluna gitsin demek kolay değildir. Her iki tarafta da bellekte uzun yıllar silinmeyecek izler kalır. Hele bir evlilik olsun, sen yine orgazm olmamaya devam edeceksin. Ee biz de ona çare aramaya devam edeceğiz.

El ele vereceğiz, toprak altında bir yerlerde gizli hazineyi bulmaya çalışacağız. Bana buluruz gibi geliyor ama şu koşullarda olmaz. Yani ortada sen yoksun, partnerin yok, benim de uzaydan bu hazineleri bulacak sistematik uydularım yok. Anlattıkların da sorun da yok, endişe etme.

Bırakamıyorum

24 yaşındayım. 15 yaşından beri günde en az bir kere mastürbasyon yaptım. Hep çok halsizim, sertleşme sorunum var. Bu durumun mastürbasyonla ilgisi var mı? Mastürbasyonu bırakmak için çok uğraştım ama olmuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, tam 9 yıldır, aynı yol, aynı manzara, aynı iklimde gidip geliyorsun. Omuzlarında bir yığın yük taşıyorsun. Bu monotonluk ve de enerji tüketimi tabii ki seni yoracak. Her gün de 9 yıl tadı yeterli olmayan bulgur pilavına kaşık sallarsan buna damak da, dil de, mide de isyan eder. Sosyal yapın uygunsa hemen evlen. Çünkü evlilikte mastürbasyon özlemi duyacaksın. ‘ Zararın neresinden dönersen kardır.’

Haberin Devamı

Sanki mecburum

18 yaşındayım. Önceden cinsellikten zevk aldığım için mastürbasyon yapar bazen de geneleve giderdim. Ama şimdi kendimi mecbur hissettiğim için bunları yapıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, aklın bedeninden daha ileride. Ruhun artık tencerede yemek yerine örtülü bir masada hem gözü hem mideyi hem ruhunu doyuracak bir sofra istiyor. Ama açlık tavana vurunca, peynir ekmek bile olur diyorsun. Fazla kuşkulanacak bir şey yok. Tabii mastürbasyon ve genelevde yetmiyor. Onları da aşmışsın. Ama istediğin dünyayı yakalamak zor. Bu yolda yürümene devam et. Bir geçiş dönemi hazırla kendine.

Canım yanıyor

19 yaşında kızım. Bir yıldır ilişkim var. Her fırsatta yüzeysel ilişkiye giriyoruz. Penisini vajinama doğru ittirince canım yanıyor. Bu sorun düzelir mi? Bir de zar doğuştan mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı doğuştan vardır. Sözüne ettiğin sorunlar evlilikte çözümlenecek. Ayrılmak ya da evlenmek konusunda karar verin. Bunda da çok geç kalmayın. Bu tür yüzeysel ilişkiler uzun süre sürerse normal birleşmelden zevk alınmıyor.

Hamile kalınır mı?

18 yaşında kızım. Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınabilir mi? Sürtünme ile hamile kalma olasılığı nedir?

CEVAP

Kızım, her iki durumda da hamile kalınabilir. Birincisinin oranı doğal birleşmede nasıl kalınırsa o kadardır. İkincisinin oranı da ötekine göre dörtte bir düzeydedir. Dikkat!

Kaç kez ilişkiye girelim?

21 yaşındayım. Evlenmeme az kaldı. Düzenli cinsel yaşam için haftada kaç kez ilişkiye girmemiz gerekiyor? Eşimle bu konuda sorun yaşamak istemiyoruz. Bize yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, erken yaşta yola çıkmışsın. Bu konuda en iyi hoca ve ölçü doğadır. Doğa ise en iyi ve doğru yolu gösterecek. İki ölçü söz konusu. Aç gözlü oburlar gibi saldırmayın. Anoreksik hastalar gibi fazla iştahsız kalmayın. Sayıyı siz belirlersiniz ama yine söyleyeyim. Gün aşırı iyidir be yavrum.

BÖYLE SORU YOK: 7 kez ilişkiye girdim

32 yaşındayım. Bir kadınla ilişkiye girdim, sabaha kadar seviştik, 6 defa boşaldım. 7’ncide sertleşme oldu ama boşalamadım. Bazı arkadaşlara anlattım, inanmadılar. Sonra başka biriyle ilişkiye girdim, 4’ü geçemedim.

CEVAP

Dostlar başına okurum. Rekora imza atmak ister gibisin. 7 ilişki, 6 gol. Ya bu ne yol? Yaptıysan yaptın, pişmiş aşa sıcak su kattıysan kattın. Helal olsun. Gel sırtını yumruklayayım da boğazın düğümlenmesin. Bak ötekinde 4, sen hemen kendi ayıbını ört.

Çünkü 6’lık depoyu boşaltmış, 7’de yaya kalmışsın. Ortalık kuruyunca yağmur duasına çıkılır. Yağmursuz ne bahar ne sonbahar olur. Depo boş, dolar, boşalır derken ömür dediğin ne ki? Yaş 50’yi gösterirken sen Hoc’anı arayıp bulamayacaksın. Bunun için kuyuyu kurutmayacaksın.

GÜNÜN SORULARI

Boşalamıyorum

Sevgilimle her gün deliler gibi sevişiyoruz. Ama bir türlü boşalamıyorum, neden?

CEVAP

Okurum, deliler gibi sevişmeyi analiz ediyorum: Biraz hızlı, biraz aç gözlü. Grekoromen ya da yağlı güreş gibi bir şey olmalı. Oysa bu hareketlerin, hızın, coşkunun yerine biraz duygusallık, estetik koymalısın. Sanırım sen mastürbasyona bağlımlı olmuşsun.

Genellikle bu alışkanlığın bir oyunu. Beyin, finish tuşuna basmıyor bir türlü. Yaşını da yazsaydın iyiydi. O sırada ‘Boşalma olacak mı?’ diye takıntı yapıyor musun? Başka sorularım da var. İlaç alıyor musun? Olayı aşamazsan bir uzmana görün, umarım çözülür.

Neden korkuyor?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişkiye girince korkuyor. Nasıl engelleriz? Beni istemiyor mu? Sorun penisten mi kaynaklanıyor?

CEVAP

Okurum, kız arkadaşının neden korktuğunu ayrıntılı yazsaydın iyi olurdu. O zaman net cevap verirdim. Takıldığım konu şu: İlişkiye giriyorsanız kız niye korkuyor? Ama ilişkiye girmek istiyor ve korkuyorsa o başka bir konu. Onda da kızımız haklı. Demek istediğim, cinsel organın galiba boyutlu. Ama her kızda genellikle ilk zamanlar penis korkusu vardır. Neden korktuğunu bir kendisine sorsana.

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdan haykırsa da kulak sağırsa ne yapsın? H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder