Dr. Haydar Dümen Onlar oyuncağınız değil
HABERİ PAYLAŞ

Onlar oyuncağınız değil

Gençler, cinsellikle zamanından önce tanışıyor. Başarısız olunca ya da başları derde girince de ne yapacaklarını bilemiyorlar. Beyler, büyük işlere kalkıyor, bir de kızlardan şüphe duyuyorsunuz. Kızlar sizin oyuncağınız değil. Flört edin, sevin, sevilin, vakti gelince cinselliği yaşarsınız.

Sürekli seks konuşuyoruz

Kız arkadaşımla farklı şehirlerde yaşıyor, telefonda sürekli seks konuşuyoruz. Bu normal mi yoksa anormal mi? Geleceğe dönük planlarımızı olumsuz etkiler mi?

CEVAP

Değerli okurum, sizin gelecek planlarınızı olumsuz etkilese bir şey değil ama telefon hatlarını etkiliyor, kısa devrelere neden oluyor. Konuşun da böyle ateşli konuşmayın. Havadan sudan, memleketten falan konuşun.

Haberin Devamı

Daha mı çok istenir?

20 yaşındayım. Kadınlar büyük penisli erkeklerden daha mı çok hoşlanırlar acaba?

CEVAP

Değerli okurum, o da nereden çıktı? Canlı varlıkta ruh var, akıl var, insanlık var. Meslek, karizma, bilgi, görgü ve daha neler neler. Bunları birkaç santim fazla et parçasına kurban mı edelim? Çoğu zaman tersi olur. Büyük penis kadınlara ağrı ve eziyet verir. Her şeyin olduğu gibi aklın da, eğitimin de normali vardır. Bu son ikisi sende ne ölçüde bilmek isterdim.

Sevgilim gebe mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3-4 aydır ilişkiye giriyorum. Bu ay adeti gecikti. Bir ilişkide prezervatifte sorun çıkmıştı. Acaba sevgilim hamile midir?

CEVAP

Olabilir okurum. 18 yaşında hem çapkın hem baba adayı torunum. Peki hamileyse şimdi ne olacak? Ayıkla pirincin taşını. Gebeyse yol saçını başını. Değilse aklını başına topla.

Aynı heyecan sürer mi?

20 yaşında kızım. Sekiz yıldır nişanlımla tanışıyoruz, 1.5 yıldır nişanlıyız. Her fırsatı değerlendiriyoruz. Düğünümüz 5 ay sonra. Acaba bu isteğim evlenince de sürer mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bilemem. Senin çocuksu sevgin aşka dönüşmüş. Bu nereye kadar yeter? Aşkınızı ne kadar besler? Sen ki çocukluğunu yaşamamışsın. Parkta, sokakta oynamamışsın. Kısacası çocukluğuna doyamamışsın. Evleneceksin, adamın seni alıp eve kapatacak. Bu iş nasıl olacak? En zor bilmecelerden birini koydun önüme. Elimde olsa biraz bekle derim.

Haberin Devamı

Hep ben arıyorum

Kız arkadaşımla çok iyi arkadaştık. Sonra sevgili olduk ama ilişkiyi yürütemedik. Kız ayrılmak istedi. Artık ne dostluk kaldı ne ilişki. Şimdi telefon ile arkadaşça görüşüyoruz. Hep ben mesaj gönderiyorum. Bana yol gösterin.

CEVAP

Okurum, kız seni bırakmış ve en doğrusunu yapmış. Aşk böyle böyle yollardan geçtikten sonra hedefine ulaşır. Arkadaşın yeni birini bulacak, sen de öyle. Şimdilik arsız arsız yazmaya devam et. Yazmazsan belki o sana yazacak. Son çare olarak bu yolu dene.

Şüpheleniyorum

18 yaşındayım. 2 ay önce sevgilimle ilişkiye girdik ama kan gelmedi. Kan gelmeyince kuşkulandım. Esnek olabileceğini düşündüm. Bazı kızlarda zar yırtıldığında kan gelmediğini söyledi. Gerçekten öyle bir şey olabilir mi? Yoksa daha önce mi yırtıldı?

CEVAP

Değerli okurum, sen daha çocuk sayılırsın ve bir kızla ilişkiye giriyorsun. Ama onun da geçmişini, erdemini sorguluyorsun. Öyleyse neden yaptın bu işi? Evleneceksen tamam. Keyfin bitince terk edeceksen kız ne olacak?

Haberin Devamı

Onlar oyuncak değil, biliyor olmalısın. İndirme gözlerini, bana bak. Kızcağız hem sana ‘He” demiş, hem de suçlu çıkmış. Bulunmaz Hint kumaşı, esnedi kızın zarı, kanadı ruhu.

Sertleşmiyor

59 yaşında, 5 yıllık şeker hastasıyım. Son 1 yıldır iktidarsızlık var. Bu duruma nasıl çare bulacağız? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bütün şeker hastalarına bir duyuruda bulunmak istiyorum. Şeker hastalarında sertleşme mekanizmasında, damar sifonunda bir kaçak oluyor. Bu nedenle gerek korunmada gerek tedavide tüm hastaların kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Tedavisi var, ama ultrasonla birlikte birkaç tetkik yapıldıktan sonra karar veriliyor.

Yırtıldı mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla küçük bir ilişki yaşadım. Vajinayla hiçbir temas olmadı. Bir süre sonra kız arkadaşım biraz kan geldiğini söyledi. İkimiz de çok telaşlıyız. Hiçbir temas olmadan da kızlık zarı yırtılabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik ortada böyle bir sorun yok gibi görünür. O bir tahriş kanaması olmalı. Ayrıca da yapılacak bir şey yok. Ruhunuzu sıkıntıya sokmadan, benim sözlerimi de asıl olarak kabul edip yaşamınızı sürdürün. Ama böyle korkular içerisinde yatıp kalkacaksınız dikkat edin, önlem alın ve ileri gitmeyiverin.

Yalan söyledim

26 yaşında kızım. 2 yıl önce bir ilişkiye girdim, Bunu birkaç arkadaşım biliyor. Evlenmek üzereyim. Durumu nişanlıma söylemedim. “Bakireyim” dedim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, çeneni tut, yola devam. O gece olaylara göre bir tavır alırsın.

Canım yanar mı?

25 yaşında kızım, yakında evleneceğim. Zar yırtıldıktan sonra ilişkiye devam edilmeli mi? Devam edilirse canım yanar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, canın çok yanmayacak, onu aklından çıkar. Eşin de aceleci ve sert erkek rolü oynamasın. Bir ihtimal kızlık zarın kanamayabilir de. Birleşme ve kanama oldu diyelim, bir günlük perhiz iyi olur diye düşünüyorum.

Evleniyorum

21 yaşındayım ve yakında düğünüm var. Nişanlımla çok iyi anlaşıyoruz ama penisimin ereksiyon hali 7 santim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ölçüm hatası olduğunu sanıyorum. Kasık bölgesinde deri altı yağ birikimi varsa, önce o halledilmeli. Tabii ki evlilik olacak ancak böyle ciddi bir konuya da uzaktan çare bulunmayacak. Uzmandan bire bir yardım arayacaksın.

BÖYLE SORU YOK!

Açık havayı seviyorum

30 yaşındayım, yakışıklıyım. Kız arkadaşlarımla evde değil park, bahçe, orman, plaj, teras gibi yerlerde ilişkiye giriyorum. Ailem öğrendi, çok kızdı. Ne yapmalıyım? RUMUZ: SAATÇİ

CEVAP

Değerli okurum, nasıl yapıyorsun bu işi, el ayak ortalıktan çekilince mi? Yoksa kendine göre belli saatlerin mi var? Dışarıda, görünür yerlerde ilişki kurman heyecanı ateşliyor.

Yoksa sönük balon gibi oluyorsun sanırım. Evladım, hadi terası anladım. Park, bahçe böcek korkun da mı yok? Kuytu yer buluyorsun peki plajda nasıl oluyor? Kendini teşhir ettin, kızın suçu ne?

İyisi mi sen sağlam bir tedavi gör, durum vahim. Patolojik görünüyor. Başın belaya girmeden psikoloğa görün, uzun uzun terapi yapılsın.

GÜNÜN SORULARI

Zarı sağlammış

Sevgilime sordum, “Kızım” dedi. Ailesiyle doktora gitmiş. Doktor “Zar sağlam, yumurtalıklarda çatlama var” demiş. Mümkün mü?

CEVAP

Okurum, ailesi niçin sevgilini kızlık muayenesine götürmüş? Sebebini anlayamadım. Ayrıca kızlık zarı ile yumurtalıklardaki çatlama farklı şeyler.

Bağışla ama ikisini bağdaştırmadım. Sanki kötü bir şey gibi yazmışsın. Halbuki bu ergenliğe ulaşmış her kız ve kadında her ay olan, adet öncesi gebelik elde etme durumudur.

Kızın gittiği doktora tekrar gidin. Doktor durumu size net olarak anlatsın. Çünkü amatör bir okuru bunlar tatmin etmez.

Benimki 6 santim

21 yaşındayım. Penisim ereksiyon halinde 6 santim. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, almışsın metreyi, penise “Hadi bakalım boyunu posunu ölçeceğim” diyorsun. Ne yapsın zavallı? “Sahibim bana çok kızacak” diye iyice büzülmüş büzülmüş, öylece kaderini beklemiş. Sahip “Bu ne ya 6 santim ne işe yarar? Ben ne yaparım bununla” demiş.

Çok şey yapabilirsin. Örneğin; gelin kızımızla evlendiğinde onu hazdan hazza uçurabilirsin. En önemlisi baba olabilirsin. Anlayacağın mutlu mesut bir ilişki için yeterli. Bu seni asla rahatsız etmesin. Dert değil, sorun hiç mi hiç değil.

GÜNÜN SÖZÜ

Ömre değer biçilseydi, herkes kendini en zengin görürdü. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder