Dr. Haydar Dümen Payınıza düşeni aldınız mı?
HABERİ PAYLAŞ

Payınıza düşeni aldınız mı?

Cinsellik pasta kapma yarışı gibi düşünülebilir. Kadın ve erkek birbirinin isteklerine kulak verir, ilişkiden payına düşeni almayı başarırsa işler yoluna girer. Bu yolu ancak el ele, karşılıklı anlayış ve doğru iletişimle yürüyebilirsiniz.

Ayrılmak istemiyorum

18 yaşındayım, kız arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. Ne dokunmama, ne sarılmama izin veriyor. Sarılınca bana kızıp gidiyor. Ondan ayrılmak istemiyorum. Niye böyle yapıyor?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşlığını sürdür. Bir ayrılma nedeni yok ortada. Prensipleri olan bir kız. Doğru düşünüyor. Duygusal yaklaşım ileride oluşacak arkadaşlığa ve evliliğe en güvenceli temel atmadır. Kızın yaptığı hesaplar şöyle doğru. Bu işler dokunmayla başlar. Senin beklentin gibi öpüşmeyle devam eder. Yıllar sürerse adım adım ilerlenir. İşte orada beklenmedik hesaplar çıkar karşınıza. Acelen ne yavrum daha 18 yaşındasın? Ben kızdan yana ağırlığımı koyuyorum.

Haberin Devamı

Rüyalardan bıktım

23 yaşındayım. Rüyalarım bitmek bilmiyor. Her gün rüyalarımda kadınlarla cinsel ilişkiye giriyorum. Acaba bunun nedeni fizyolojik mi, psikolojik mi?

CEVAP

Her ikisi de yavrum. Ne yazık ki biri bırakıyor, biri alıyor. Beden uykuya çekilecek, psikoloji azıyor. Basıyor kamçıyı ata. Atı yemliyorsun, psikolojin rahatlıyor. Psikolojin keyifli, bedenin yorgun. Sabah uyandığında elde var sıfır. Gözün, gönlün kısır. Değerli okurum, inan ki rüyalara karışamıyoruz. Bizim doktorluğumuz uyanıkken ve yaşamın içinde geçerli.

Kocam boşalamıyor

Bir yıllık evliyim. Kocamla sevişirken ben zevk alıyorum ama kocamın haftalarca boşalmadığı oluyor. Bu da beni çok üzüyor. Ne yaptıysam çare bulamadım. Kocam zevk aldığını söylüyor ama tam sertleşme ve boşalma olmuyor.

CEVAP

Sevgili yavrum, o kadar da dert etme. Bu biraz dinamo farkı. Bazı dinamolar yüksek voltajlı elektrik üretir. Bazıları da düşüktür. Bu patent olayı gibidir. Cinsellik bir tür pasta kapma yarışına benzer. Sen ilişkilerinizden payını yeterince aldığın için şanslısın. Gelelim eşine; zevk aldığını söylüyorsa, sen ona inan. Ancak seni de eli boş göndermeyelim. Biraz onu gıdıkla, yerini sen bulacaksın, anlaştık mı?

Haberin Devamı

Bozulmuş olabilir mi?

34 yaşında kızım. 2 yıldır erkek arkadaşımla ileri gitmeden birlikte olduk. En son ilişkide acı oldu ve hemen geri çekildik. Çok az kanama oldu. Bir arkadaşım kızlık zarının iç kısımda olduğunu ve yırtıldığı zaman çok kan geldiğini anlattı. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, güzel kızımız, yaş 34. İki yıl oyalanmışsın. Ya evlen ya elini ayağını bu işlerden çek. Kendini sosyal çalışmalara ada. Ya da çapkınlık yapacaksan oyalanırsan, boyalanırsın. Boyaya da itiraz etme hakkın yok.

Nefret ediyorum

Mastürbasyondan nefret ediyorum. Ayrıca ilişki fikri beni tiksindiriyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bir şey yok ki bir şey yapasın. Tiksinmeni pek anlayamadım ama olabilir. Ama tiksinmeyeceğin birini de bulabilirsin. Penisini suçlama. O ne yapacağını bilir. Gözünü üzerinden çekersen özgür hareket eder. Bu da onun bileceği iş olacağından sen rahat edersin.

Gözümü alamıyorum

18 yaşındayım. Haftada 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Dışarı çıktığımda da gözümü kızlardan alamıyorum. Hepsiyle yatmak istiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, haftada 5’i, 3’e indir. Dışarıda kızlara insancıl, çaktırmadan bakmaya devam. Ama hepsiyle yatmaya gelince, işte o olmadı. Bu duyguların zamanla düzelecek, geçecek. Hadi bakalım biraz coşkulu da olsa gençliğini böyle yaşa.

Karım terk etti

32 yaşındayım, 3 ay önce evlendiğim eşim beni terk etti. Penisim sertleşmiyor, bir de eğik. Acaba bu yüzden olabilir mi? Sizce nedeni ne olabilir? CEVAP Okurum, evliliğin ilk aylarında böyle şeyler olur. Bu konuda oranı çok yüksek düzeyde sorun psikolojik kaynaklı. Birleşmelere engel olmayan eğriliklere dokunulmaz.

Bakire miyim?

20 yaşında kızım, 1 yıl önce sözlendim. Sözlümle birlikte olduk ama kan gelmedi. Biz ayrıldık. Esnekse bile ileride eşim olacak kişi daha önce ilişkiye girdiğimi anlar mı? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili kızım, ileride eşin ne olduğunu anlayamayacak. Sen çeneni tutmazsan bu sır sana kalacak. Yollar böyle ne yapalım?

İlk gece normal geçsin

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşım birlikte olduktan sonra beni terk etti. Doktor “Zarın doğumda yırtılır” dedi ve rapor vermedi. İlk geceyi normal geçirebilmem için öneriniz nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, zaten ilk geceni geçirmişsin. O iş olduğunda gündüz, gece değişir mi? Doktorun dediğine ben de katılıyorum. Büyük ihtimalle kanaman olmayacak. Ancak kızlık zarı esnek olduğundan, ailen seni götürürse doktor o raporu sana verecek.

Beni boşayacakmış

35 yaşında, evli ve bir çocuk babasıyım. Eşim ona yetmediğimi söylüyor. Bu konuya çözüm getirmezsem beni boşayacakmış. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çocuğun olduğuna göre yumurtanın fonksiyonları yerinde. Eşin bahane bulmuş. Senin üzerine gidiyor. Sözünü ettiğin penisle bir kadını tatmin etmek her zaman mümkün. Ama onun gerek psikolojik gerek öteki tahrik odaklarını da keşfederek cinselliği bir bütün içinde ele almak gerekir. Amaç mutluluk ise, çocuk da büyüyeceğine göre dört duvar arası ilişkilerinizi aranızda anlaşma koşuluyla lehinize çevirebilirsiniz.

BÖYLE SORU YOK!

Giderek formdan düşüyorum

56 yaşındayım, evliyim. Git gide formdan düşüyorum. Haftada 1 derken ayda 1 yapmasam oluyor. Sertleşme sorunum başladı. Eşimin yanına yatınca sertleşme olmuyor. 56 yaşında bir erkek kaç günde bir ilişkiye girebilir? Yardım edin lütfen.

CEVAP

Sevgili okurum, adam analog hastası. Gece gündüz tuşları çevirerek frekans arıyor. Öyle alışmış ki gece eli eşinin üzerinde. Durmadan çeviriyor. Yarı uykulu, “Yahu ses niye gelmiyor?” deyince karısı “Fişi prize takmayı unuttun” diyor. Şimdi her şey dijital. Fiş prize takılmadan ses veriyor radyolar. Senin kablolarda birazcık iletişim zorluğu olsa gerek. Paslanma mı var, kopukluk mu oldu? Bir teknik bakımın zamanı gelmiş gibi geldi bana. Hadi diyelim de okurumuz hemen bir uzmanın yolunu tutsun.

GÜNÜN SORULARI

Haftada 2 kere cinsel ilişki yeterli mi?

35 yaşındayım. Kız arkadaşım da 20 yaşında. Haftada 2 kere cinsel ilişkiye giriyorum. Acaba 2 kere yeterli mi, ileride zararı olur mu?

CEVAP

Şaşkınlar ordusu, merak ediyorum ne gibi bir zararı olabileceğini düşünüyorsunuz? Bir dahaki sefere aklınızdaki zararları da yazarsanız, buradan tek tek çürütürüz onları. ‘Haftada iki kere, hakkıdır kadının, ne bana zarar, ne sana, yapar yolda iki kere, elli iki.’ Bu dizelerden de anlaşılacağı gibi cinsel birleşme iki tarafın da hakkı ve görevidir. Doğru yoldasınız, gereksizliklerle aklınızı bulandırmayın değerli okurum.

Her gün boşalıyorum zararlı mı?

Her gün boşalıyorum ve bu durum ilerde soruna açar mı?

CEVAP

Değerli okurum, çok acelecisin anladığım kadarıyla. Hayatta da böyle misin? Yani bir soru soracaksın ama hemen sadede gelmişsin değerli okurum. Yaşın kaç, ne yer ne içersin? Öğrenci misin, çalışıyor musun? Cinsel birliktelik mi yoksa mastürbasyon sonucunda mı boşalıyorsun, işte bunu belirtmemişsin. İkisinin sonucu farklı. Her gün mastürbasyon yapmak, ileride sorunlar yaratacakken her gün ilişkiye girmek zaman kaybı, yorgunluk gibi performansını etkilemeyecek sorunlar yaratabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşka geçit yoksa sevgi pınarınız kurur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder