Dr. Haydar Dümen Rol yapmak mutluluk getirmez
HABERİ PAYLAŞ

Rol yapmak mutluluk getirmez

Evlilik çocuk oyuncağı değil. Cinsellik bu kurumun olmazsa olmazı. Kadınların bir kısmı sorun çıkmasın diye bazen de eşinin korkusundan orgazm taklidi yapıyor. Hanımlar, rol yaparak yaşanmaz. Bu ne size ne de yuvanıza mutluluk getirir.

Bozuldu mu?

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girdim. Kızlığının bozulup bozulmadığını anlamadı. Sonra duş alırken cinsel organından çok az kan geldiğini söyledi. Acaba kızlığı bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir. Çünkü kan gelmesi bunun göstergesi gibi. Çok merak ediyorsanız bir kadın doğum uzmanına başvurun. Benden bu kadar.

Haberin Devamı

Eşim erken boşalıyor

Eşimle 15 yıldır evliyiz, erken boşalma sorunum var. Eşimi doktora gitmeye ikna edemiyorum. Hangi ilaçları kullanabilirim?

CEVAP

Sevgili kızım, erken boşalmanın tedavisi var ama ona göre ilacı ve yöntemi de var. Eğer eczaneye gidip bir ilaç alındığında erken boşalma tedavi edilmiş olsaydı herkes mutlu olurdu. Bence eşinin erken boşalması tedavi edilmeden hiçbir şey işe yaramaz. Ayrıca da 15 yıllık evliliğe aranızda yeni taze kanlar katmak gerekir. Yani anlaşma, konuşma, fantezi gibi.

Kızın da isteği var

18 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girmek istiyorum. Kız arkadaşımın da isteği olduğunu düşünüyorum. Ama orta noktada buluşamıyoruz. Ne yapmalıyım? Böyle bir ilişki sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, elbette kız arkadaşın da senin gibi düşünecek. Senin gibi bir delikanlı karşısında dururken denizde yüzmeyi düşünecek değil, tabii ki seni düşünecek. Ama bunlar düşünce. İnsani olacak, sorumluluk olacak, şiirsel olacak ve sizler bu ülkenin yaratıcı gençleri olarak hepsini yapacaksınız. Şimdilik bunları unut, sırada dersler var, doğru sınıfa.

Hamile kalır mı?

22 yaşındayım. Üç ay önce kız arkadaşımla seviştik. Ben boşaldım, onun vajinasına geldi. Acaba kız hamile kalır mı? Bu durum psikolojimi bozdu. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum, bana göre kız arkadaşın hamile kalmaz. Ya da kalmayabilir. Ama doğa bu, sürpriz yaparsa ona da ben karışmam. Çünkü doğa beni aşar.

Bırakamıyorum

18 yaşındayım. Günde en az bir kere mastürbasyon yapıyorum. Bunun ne sakıncası var? Ben bu alışkanlığı bırakmak istiyorum ama olmuyor. Bir çaresi yok mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, çok akıllı birine benziyorsun, sevdim seni. Söyle bana neden bırakıyorsun ki? Gel bakalım şimdi bunu gün aşırıya indir. Böylece uzun yıllar cinsel sağlığını korursun. Üstelik hiçbir zararı da olmaz.

Görebilir miyim?

24 yaşındayım, yakında evleneceğim. İlk gece kızlık zarı kanamaz ise vajinaya dışarından bakıldığında zar görülür mü?

CEVAP

Değerli okurum, esnek olsa da olmasa da amatör biri dışarıdan kızlık zarına baksa da, onu görse de ne olduğunu anlayamaz. Zaten esnek olan zarın görüntüsü çok ufaktır. Bir papatya düşün. Biri büyük, biri küçük. Ama sen hiç papatya görmemişsen, bir menekşeye acaba papatya mı diye bakabilirsin?

Yalan söylüyorum

26 yaşında kızım. Nişanlımla sevişirken zevk alamıyorum. Üstelik ona da “Çok zevk alıyorum” diye yalan söylüyorum. Bu konudan çok rahatsızım. Sizce ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili yavrum, alışacaksın, biraz zaman lazım. Nişanlın da ne kadar usta bilmiyoruz. Ama yalan seni daha kötü yerlere götürür. Çünkü bunun üzerine mutluluk kuramazsın. Bak yakında evleneceksin, nasıl olacak bu işler? Ya kocan orgazm taklidi yaptığını anlarsa? Güveni sarsılır, seni affetmez. Burada eşine iş düşüyor. Zaman senin ilacın olacak. Gerekirse profesyonel bir yardım alın.

Haberin Devamı

İlişkiyi istemiyorum

36 yaşında kadınım, 13 yıllık evliyim. Bir aydır kocamla ilişkiye girmek istemiyorum. Eşimle konuştum ama beni ne zaman kadar bekler? Bana bir yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, seni cinsellikten kimler ürküttü? Kimler kıydı sana? Kocan mı yoksa? Aslında adım gibi eminim. Zamanlı, zamansız üstüne geldi. Çıkarı olduğu günler yüreğini ayaklarının altına serdi. Senin uçtuğun günler ise, uçurtmanın ipini kesiverdi. Ve televizyonda maç izledi. Uzatmayalım, yerimiz dar. Sevgili okurum, zorunlu olarak beklemede kalacaksın. Bunun izin belgesini de kocana imzalatacaksın ve yatak odasına asacaksın. Tren kaçmışa benziyor. Bir uzmandan destek al. Altı ay, 1 yıl beklemede kal. Sonunda kararı ortaklaşa verelim.

Nasıl yenebilirim?

32 yaşında, 4 aydır evli kadınım. Eşimle severek evlendik. İlişkiye giremiyorum. Her şey normal gidiyor ama iş oraya geldiği zaman çok korkuyorum. Bu vajinismus olabilir mi? Bunu nasıl yenebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, teşhisini kendin koymuşsun, çözümü de biliyorsun. Eşine de buradan benim sevgi ve selamlarımı söyle. Asla seni hırpalayıp gönlünü kırmasın. Biraz daha sabredin. Alışın birbirinize.

Geciktirici alsam mı?

20 yaşındayım. Nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Ben en fazla 3 dakika sonra boşalıyorum. İlişkiye girmeden önce geciktirici kullansam sorun olur mu? Geciktirici kullanmanın bir yaş sınırı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmadan yakınıyorsun. Ama bu gibi ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanılmaz ki. Herkes her şeyi satıyor, her şeyi de dilediğiniz gibi kullanırsanız zarar görürsünüz. Erken boşalma için bir uzmana gidiver. Bu kadar zevkin bedeli de yarım saatlik bir doktor ziyareti olsun artık.

BÖYLE SORU YOK!

Kızlara karşı çok çekingenim

21 yaşındayım. Kızlara karşı çok çekingenim. Yanımda kızlar olduğu zaman elim ayağıma dolaşıyor. Eve gittiğimde mastürbasyon yapmamak için kendimi zor tutuyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli genç delikanlı, bu yaşlarda tabii ki elin ayağına dolaşacak. Tüm bunlar gençliğinin getirdiği coşkular. Çekingenliğin ve yaşadığın heyecanın yanında kolay mı bu işler? İstekten can kopuyor canından, nasıl anlamam seni. Zamanla sen de bunlara alışacaksın. Mastürbasyon da yapacaksın ama her zaman söylediğim gibi kararında bırakacaksın. Haftada 1-2 defa yapman sana yardımcı olacak, inan bana. En önemlisi, kızlarla arkadaş olup onlarla muhabbet etmeye alış çocuğum. Şakalaş, güldür. Göreceksin çekingenliğin sihirli değnek değmiş gibi yok olacak.

GÜNÜN SORULARI

Mastürbasyon yüzünden mi?

Yaşım 30, kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman sertleşme oluyor. Ama sonradan ilişki yaşayamıyoruz. Geçmişte çok fazla mastürbasyon yapmıştım. Acaba onun etkisi mi?

Okurum, geçmişteki sık mastürbasyon, cinselliğinizin kuyusunu kazıyor. Her aklınıza estiğinde, kendinize hakim olmak yerine mastürbasyonu beslemek, partnerinizle uyumunuza zarar veriyor. Şöyle düşün; sürekli olimpik havuzda, ılık suda yüzmeye alışan biri okyanusu görünce çekinir. Okyanusun derinliği ve bilinmezliği yüzmekten vazgeçmesine neden olur. Her şey tadında karardır. Okurum, alışkanlığın, bugün cinsel yaşamını etkiliyor. Bir uzmandan yardım alarak, tedavi ol yavrum.

Kızları ikna edemiyorum

20 yaşındayım, 1.74 boyundayım. İlişkiye girmedim. Kız arkadaşlarımı ilişki için ikna edemiyorum. Penis boyum 13 santim, yeterli mi? Bir de eğri. Bu yüzden mi istemiyorlar?

Yavrum, kızlar sanki basket topu. Sense basket sahasındasın, çılgın adrenalin yüklenmişsin. Tek derdin punduna getirip potanın çemberinden geçirmek. Bu maç bitince başka bir basket topuna yönelmek. Ya sonra? Sonrası büyük mü, küçük mü, eğri mi, doğru mu? Okurum, sizlerin okulu, işi, ailesi yok mu? Başka bir şey merak etmiyor musunuz? Gençlik daha çok okumalı, meraklı olmalı ama daha başka konulara, anlatabildin mi?

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşam önce kendini, sonra yeni yaşamları üretmek için verilen bir uğraşıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder