Dr. Haydar Dümen Romantizmi unutma
HABERİ PAYLAŞ

Romantizmi unutma

Teknoloji geliştikçe hayat hızlanıyor, her şey daha yüzeysel yaşanıyor. Bu arada romantizmi unutmayın. Çünkü kadınlar ilgi, sıcaklık bekler. Sevdiğinizin ruhunu okşayacak sözler bulun, her şeyden önce kalbini kazanmaya çalışın ve gerisini de doğaya bırakın.

Kıyafetler vardı

Erkek arkadaşımla 2 ay önce üzerimizde kıyafetler varken birlikte olduk. Sabah biraz kan geldiğini gördüm. Kanamalar azar azar 10 gün kadar sürdü. Acaba kıyafetler varken zar bozulabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı olmadığı kesin. Büyük ihtimalle adet düzensizliğiyle ilgili. Düşünme keyfine bak, dikkatli ol.

Haberin Devamı

Çok korkuyor

Sevgilim ilk deneyimden korkuyor. Korunma yöntemlerinin de yüzde 100 korumadığına inanıyor. Bu yüzden cinselliğe pek yanaşmıyor. Sizce kız arkadaşımın korkusunu yenmesi için ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, bilemem. Ben sevgilinin hayatına çanak tutamam. Ayaklarının altına muz kabuğu da koyamam. Senin keyfin için tuzak hazırlayamam. Ne yapalım yani? Sevgilinin bir derdi varsa sayfamız onu bekliyor.

Zevk alır mıyım?

19 yaşında kızım, hep mastürbasyon yaptım. Şu anda ilişkim var. Erkek arkadaşıma karşı hiçbir şey hissetmiyorum. 8 aydır birlikteyiz, sürekli birlikte olmayı deniyoruz ama zevk almıyorum. Acaba mastürbasyonu tamamen bıraksam ilişkiden zevk almaya başlar mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii ki bazı aşamalar, bazı engeller her zaman görülen şeyler. Ancak sürekli bir ilişki yani evlilik koşulları olayların çözümünde daha başarılı sonuçlar sağlıyor. Burada erkeğin rolü dikkate alınmalı. Her şey bir öğrenme sürecidir aslında. Kendini sürekli sorgulayıp yargılama. Olayı oluruna bırakırsan doğal yapı onu düzene sokuyor.

Evlilikten korkuyorum

23 yaşında kızım. Nişanlımı çok seviyorum. Ben evlilikten korkuyorum. Bakire olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Nişanlıma bunu nasıl anlatacağım? Onu kaybetmek de istemiyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, evlenene kadar sabret. Zar kanayabilir de, kanamayabilir de. Kanamazsa “Esnektir” diye bir yorum yaparsın. Ama nişanlını ruhen, duygu olarak akıl ve yumuşak bir kadın kimliği ile sarmalarsan, o da sevginin potasında eriyerek bir değerlendirme yaparsa her şey şahane olur.

Haberin Devamı

Nasıl aşık olacağım?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın olmasını çok istiyorum. Aşık olmak istiyorum. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili kızım, sevgilin de olsun, aşık da ol. Ama romantik düzeyde kalsın. Yani hislerin, duyguların estetik ve şiirsellikle beslensin. Böylece gelecekte kuracağın düzende, edineceğin arkadaşınla çok daha kaliteli ilişkilerin oluşacak. Acelen ne? Daha önünde uzun yılların var. Şu sevgiliden bıktım diye dertleşeceğin günler göreceksin. Önerim budur. Ruhunu besle. Sordun söyledim. Dinlersen ne âlâ.

Ne kadar kan gelecek?

20 yaşında kızım. 2 yıldır bir erkek arkadaşım var. Sevgilim beni eliyle tatmin etmişti. Adetim biteli 2 gün olmuştu. Acı hissetmedim. İç çamaşırımda 1-2 damla kan gördüm. Kızlık zarım zarar gördü mü? Kızlık bozulduğunda ne kadar kan gelir?

CEVAP

Sevgili okurum, sorularının tümü kişiden kişiye değişir. Hiç acı duymayan da olur, az ya da çok acı duyan da. Bu bünye sorunu. Sen benden çok kapalı bir kutu içindeki bilmeceyi çözmemi istiyorsun. İç çamaşırında gördüğün kan adet kanıyla da kızlık kanıyla da ilgili olabilir. Ama tahminim zarla ilgili değil. Zar yerinde duruyor.

Haberin Devamı

Nasıl anlarım?

21 yaşındayım. Daha önce cinsel ilişkiye girmedim. Bir kızın kızlık zarının bozulup bozulmadığını nereden anlayacağız?

CEVAP

Değerli okurum, senin işin değil. Bu bir uzmanlık işi. Ayrıca anlayıp ne yapacaksın? Yani kız değilse onunla birleşme mi yapacaksın? Eğer kızsa ona göre bir çare mi arayacaksın?

Çok terledim

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. İlişkiden sonra bende ağrılar, kızda da yanmalar başladı. Bir de ilişki sırasında çok terledim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çok heyecanlısın, ondan terliyorsun. Alışacaksın. Bu ilişki daha başlarda. Kızdaki yanma bir süre sonra geçebilir. Sendeki ağrının da bir sorun olmadığına inanıyorum. ‘İlişkinize devam edin’ deme hakkına sahip değilim. Ama siz devam etmek niyetindeyseniz bir aşamadan sonra tıbbi karar verilebilir. Şimdilik sorun görülmüyor.

Baba olur muyum?

23 yaşındayım. Askerden yeni geldim. Evlenmeyi düşünüyorum ama penis boyum beni korkutuyor. Ereksiyon hali 11-12 santim. Acaba çocuk sahibi olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, çocuk sahibi olursun. Ancak bunun penis boyuyla ilgisi yok. Sonucu sperm sayısı belirler. 10-11 santim penis yeterlidir. Ne var ki kadının ruhunu fethetmeyi ve organını da iyi kullanmayı öğren.

Evlenirsem sıkılır mıyım?

24 yaşında kızım. Sevgilimle buluşunca öpüşmek istiyorum. Bana “Beni sevmiyorsun, kendi isteklerini karşılıyorsun” diyor. Bundan nasıl kurtulabilirim? Evlenme teklifini kabul etsem mi? İleride ondan sıkılır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, onun egosu ne istiyormuş? Seninle yatağa girmek öyle mi? Ama bu egolar ortak olmalı. Elma tam ortadan ikiye bölünmeli. Evlilik konusuna gelince; bunu düşünmek için daha erken. İleride bıkacağını seziyorum. Hem evlilik kaçan bir kuş değil ki? Hemen onu kafese hapsedesiniz. Bana göre sen bildiğin yoldan şaşma. Şimdilik evliliğin e’sini de düşünme. Kimlikler ve ilişkiler biraz yerine otursun. Düş kırıklığına uğramayın.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkide sertleşmiyor

37 yaşındayım, bekarım. Sertleşme sorunum var, geçen yıl hormon testleri yaptırdım, normal. Mastürbasyonda her şey normal. İlişkide sertleşmediği oluyor. Eskiden günde 3-4 kere mastürbasyon yapardım, zararı olmuş mudur? Eski coşku yok, geçici mi?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle hormonlarının normal oluşuna sevindim. Gelelim sertleşme sorununa; ben küçükken babamın tabancasını alır, onunla oynamak isterdim. Babam da bana kızardı ve “Boşa tetik düşürülmez, iğnesi bozulur” derdi. Yani sen de o kadar mastürbasyon yaparsan tetik düşer, bir sorun elbette çıkar. Mastürbasyonu azalt, bir süre sonra düzelir. Yoksa daimi mektup arkadaşı oluruz demedi deme.

GÜNÜN SORULARI

Yatakta mutsuzum

Kocam ve ben 27 yaşındayız, 5 yıldır evliyiz ve cinsel hayatımız iğrenç. İlişkiden zevk almıyorum. Kocam istediğim hiçbir şeyi yapmıyor. Ona dokunmama kızıyor. Eşimin spermi 1 milyon ve hareketsiz. Çocuğumuz yok. Acaba bundan dolayı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, genel bilgileri iyi vermişsin. Belli ki eşin bu durumu kafasına çok takıyor ama sana belli etmiyor. Birlikteliklerinizi oldu bittiye getirmek için bahaneler üretiyor. Sana düşen görev ise onu tatlı dille ikna edip işini bilen bir aile terapistine gitmek. Merak etme, işin uzmanı eşini konuşturur. Derdinize derman bulur ve sonrasında eşinin ruhu düzeldiği zaman sana teşekkür edecek.

Benimki düzeltir mi?

18 yaşındayım. Penisim 17 santim ve eğri, düzelir mi? Cinsel deneyimim yok. Haftada 2-3 kere boşalıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, eğriliklerin çoğu operasyonla düzeltiliyor. Burada eğriliğin derecesi, operasyon tekniğine uygun olması gibi koşullar rol oynar. Tabii kadına da karar düşer. Sorumlulukları vardır. Kılıç kalkan oyunu tek başına oynanmaz. Burada kılıç uzmanın elinde. Kalkan da olumlu ya da olumsuz yanlarıyla sorun sahibindedir. Başka sorunların da kanımca uzun vadeli bir girişimle düzelecektir.

GÜNÜN SÖZÜ

Kalbe giden yol vicdandan geçseydi hayat yolu günlük gülistanlık olurdu. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder