Dr. Haydar Dümen Rüzgarın yönü değişirse
HABERİ PAYLAŞ

Rüzgarın yönü değişirse

Aşkın ilk günleri her iki taraf da mutludur. İlişki uzadıkça, çift birbirini tanıdıkça sorunlar, kıskançlıklar, huzursuzluklar baş gösterir. Cinsellik tat vermez olur. O mutlu ve güzel günleri özlersiniz. İşte aşk böyle bir şeydir. Rüzgar bir kez yön değiştirip soğuk soğuk esmeye başlarsa üzülürsünüz.

Her şeyi evliliğe saklıyoruz

24 yaşındayım ve şeker hastasıyım. Bir kez ilişkiye girdim, boşalamadım. Sevgilimi çok seviyorum ama ilişkiye girmiyor, kendimizi evliliğe saklıyoruz. Acaba aşk cinsellliği öldürür mü? Bir de isteğim çok ama sertleşme sorunum var. Bize ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bu ciddi bir sorun. Penise gelen damarların dönüş yolunda kaçak olması ihtimali var. Bunun teşhisi için renkli penil dopleri yaptırman gerekiyor. Ancak bu aşamadan sonra ne yapılacak bunu sana uzman söyleyecek. İş ciddi takip edilsin, evlenmeden önce mutlaka ve kesin bir uzmandan öneri alınsın.

İyi mi, değil mi?

18 yaşındayım. Cinselliğe çok ilgi duyuyorum. Günde en az 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Sizce bu normal mi? Penis boyum 16 santim. Yaşıma göre iyi mi yoksa çok mu küçük?

CEVAP

Değerli okurum, her şey iyinin iyisi. Mastürbasyonu haftada 3-4’e indir. Biraz da okuluna yoğunlaş. Aile ocağından fazla uzaklaşma. Ardında bilim, bizler varız. Hadi bakalım kolay gelsin.

Kız boyunu kısa buluyor

22 yaşındayım. Penisimin boyu 16 santim. Kız arkadaşım cinsel organımın boyunun kısa olduğunu söylüyor. Acaba kız arkadaşımda mı sorun var yoksa bende mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşını bilgilendirmek isterim. Neye göre karar veriyor. Senin psikolojinle oynuyor. Cinsel organın normalin normali.

Ergenliğe girmedim

18 yaşındayım. 1.60 boyundayım. Ben ergenliğe girmedim. Kıllarım çıkmadı, penisim de 10 santim. Haftada bir kez mastürbasyon yapıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bir endokrinoloji (hormon bilimi) uzmanına git. Yani hastanedeki o branşa başvurman, şöyle bir elden geçmen iyi olur. Uzaktan görmeden karar vermek senin hayatını olumsuz etkileyebilir. Bence zaman kaybetme.

Anne olamazmışım

19 yaşında kızım. Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Bana anne olamayacağımı söylediler, doğru mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bu konunun annelikle ilgisi yok. Klitoris orgazma saplanıp kalacaksın. Bunun zararı evliliğinde vajinal orgazmı yakalayamaman olur. Şu sayıları biraz azaltıver.

Gebe kalır mıyım?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve boşaldı. Üzerimde bir şey yoktu. Acaba hamile kalır mıyım?

CEVAP

Kızım, bilemem. Kalırsın da diyemem, kalmazsın da diyemem. Sürprizlere ihanet edemem. İhtimaller üzerinde konuşursan paçayı kurtardığına inanıyorum.

Neden kasılıyor?

23 yaşındayım. 2.5 aylık evliyim. Eşim ilişkiye girerken kasılıyor. Psikolojim bozuldu, artık hayattan tat alamaz oldum. Eşim neden kasılıyor?

CEVAP

Değerli okurum, kasılma ya da ağrıların çözümü var. Birbirinizi yıpratmayın.

Cinsellikten uzaklaşıyor

Erkek arkadaşımla 4 yıllık bir ilişkimiz var. Artık sekse ilgisi kalmadı. Onun ilgisini çekebilmek için birçok yol denedim ama nafile. Haftada 1-2 kez ilişkiye girmemiz gerekmez mi? Nasıl ilişkiyi toparlayabiliriz?

CEVAP

Sevgili kızım, bu ilişki soğukluk dönemine gidiyor. Haftada 1-2 kez seks normaldir. Buna da zaman ayırmıyorsa ilişkinizde uzaklaşma söz konusu. Partnerin bu ilişkide biraz soğuk davranıyor. Üstüne gitmeden onu testten geçir. Doğru kararı vereceksin.

Haberin Devamı

Esnek mi?

Kız arkadaşımla 3 yıldır ilişkiye giriyoruz. İlk ilişkimizde kan gelmedi. İlişki sırasında sürekli kasılıyor ve zarının geride olduğunu söylüyor. Esnek olduğunu anlattım, inanmadı. Acaba bize bilgi verir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı girişte ve esnek. Kız arkadaşın yanlış biliyor.

Bir dakika sürmüyor

32 yaşında, 11 yıllık evli erkeğim. Çok erken boşalıyorum, bir dakika sürmüyor. Sertleşmede de zorlanıyorum. Bana yol gösterin.

CEVAP

Okurum, ciddi bir biçimde profesyonel bir yardım almak zorundasın. Bu konuyla ilgili uzmanları biliyorsun. Önerim bu yoldadır.

Nişanlım hamile mi kaldı?

Nişanlımla sürtünme yoluyla birbirimizi tatmin ediyoruz. Nişanlım adet gördü ama mide bulantısı var. Ben hamile kalmasından korkuyorum. Bir hata mı yaptık?

CEVAP

Değerli okurum, umarım yapmadınız. Bu konularda sürpriz hep yaşanır. Bir spermin azizliğine uğramış olursunuz. 10-15 gün daha bekleyin. Kuşkularınızı gidermek için gebelik testi yaptırın.

Büyür mü?

32 yaşındayım ve evliyim. Cinsel organım sertleştiğinde 12 santim oluyor. Ben bundan rahatsızım. Eşim şikayetçi. Acaba büyütme şansımız var mı?

CEVAP

Değerli okurum, 2 santim zor bela büyüyor. O da ameliyatla. Ne fark eder ki? Kime yararı olacak? 12 santim penise tıp bilimi normal diyor.

Böyle soru yok!

Rol yapmaktan bıktım

34 yaşındayım, 7 yıllık evli kadınım. Eşim cinselliğe çok düşkün. Ben ise hiç orgazm olamadım. Bazen gecede 4 kez birlikte oluyoruz. Artık bana dokununca kaçıyorum. Ben rol yapmaktan bıktım. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, geçmiş olsun. İlk aklıma gelen eşin seni bıktırdı. Hani bir güzel yemeği tadına vara vara yemek başka, birkaç tabak yemek koyup “Ye diye” zorlamak başka. İkinci aklıma gelen; erken boşalma vardır. Bu da kadın için sorun yaratır. Üçüncüsü böyle bir tempoya romantizm girmez. Duygusal hazırlık, hafif dokunuşlar yani kadının ruhunu okşama gibi girişimler yok. Klasik bir söz var. ‘Soğuk kadın yoktur. Kadınının ateşini yakamayan erkek vardır’ bu da Freud’un sözü. Sanırım tedaviye ihtiyacınız var. Ama kaynağı sende değil, eşinde arıyorum.

Günün soruları

Hep boynunu büküyor

20 yaşındayım. Penisim hep ereksiyon halinde ama ne zaman ilişkiye girmek istesem kanatlanmıyor, boynunu büküyor. Bunun nedeni nedir?

Okurum, organ iyi eğitilmiş. Şu ufak nazar boncuğu seni her türlü kötülükten korusun. Sen etik değerlere düşkünsün. Önüne gelen çorbaya kaşık sallamıyorsun. Gelecekte umarım kendine uygun yuva bulursun ve düş kırıklığına uğramazsın. Her seferinde heveslenip geri dura dura sahibinin de yüzünü kara çıkarmazsın. İlk gece komaya girmiş gibi nazlanmazsın. Bizden temenniler bunlar, yolun açık olsun.

Penisi çok küçük

26 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın penisi çok ufak, ben ilişkiden zevk almıyorum. Evlenebiliriz ama boy meselesi beni tedirgin ediyor. Ne yapayım?

Sevgili okurum, sakın ayrılma. Boyundan şikayet edenlerin penisleri normal sınırlarda oluyor. Penisin işlevi ya da sertleşmesi konusunda erkekten kaynaklanan psikolojik nedenlerin oranı yüzde 95. Bu giderilir. Öteki koşullar yerindeyse evlenin. Evlilik sözleşmesi penisle kadının cinsel organı arasında yapılmıyor. İki insanın bütünü ve kimi zaman bulunduğu çevreyle uyum üzerine yapılıyor. Bunları da göze alarak bir karar verin.

Günün sözü

Ömür uzun da olsa kısa da olsa biter. Bitirmek istemeyen insanlık ormanına bir fidan diker. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder