Dr. Haydar Dümen Şans yüzünüze gülebilir
HABERİ PAYLAŞ

Şans yüzünüze gülebilir

Kadının en büyük derdi orgazm. Ama öyle kadınlar var ki bu konuda şanslılar. İlişkiyi seviyor, zevk alıyorlar. Tabii eşleri de memnun oluyor, üzülmüyor. Ancak her kadın onlar kadar şanslı değil. Sorunu gözünüzde büyütmeyin, çünkü çözümü yok değil.

Şok oldum

Sevgilimle ilişkiye girdik. Zarımın yırtıldığını anlamadım, kanı görünce şok oldum. Beynimden vurulmuşa döndüm. İlişkimiz ciddi ama ya sevdiğime vermezlerse? Şaşkınız. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, beyninden vurulmuşa dönmek ne demek? Sen git birleşmelerini gönlünce yap, suçu da zarın üstüne at! Bu olmaz. Bu delikanlı ile evleneceksen sorun ikinizin arasında. Ya evlenmezseniz? Bunu da başında düşünecektiniz. Oluyor böyle kazalar. Sonuçta yaşadığınız panik ruhsal sağlığınızı bozuyor. Bir başkasıyla evlenirsen o da kız olmadığını anlarsa? Bulanık suda balık avlar gibi paranoyak kaygılar. Her şeyi olayın akışı belirler. Şu anda yapılacak bir şey yok. Sakin olun.

Haberin Devamı

Mastürbasyon yapmıyorum

Askerde olduğum süre içinde hiç mastürbasyon yapmadım. Arkadaşlarım bunun hem fizyolojik hem de psikolojik sorunlar çıkaracağını söylediler. Ben korkar oldum. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, sen kendini, sevgini, inaçlarını ve saygını korumuşsun. Vatana canını adamışlığı da yaşamışsın, bravo. Bu tür perhizlerin bazen olumsuz etkileri olabiliyor. Tıpkı uyku ve yemek gibi. Aşırıya kaçmadan yapmak sağlığını korur.

Nişanlım bozuluyor

24 yaşında kadınım, nişanlım ise 28 yaşında. Altı aydır ilişkiye giriyoruz. Ben 2 kere orgazm oluyorum. Nişanlım buna bozuluyor ama ben mutluyum. Acaba bu normal bir durum mu?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük bir avantaj ve şans. Umarım nişanlınla evlenirsin. Eğer öyle olursa, bu nişanlın için de şans çünkü üzülmez, komplekse kapılmaz. Bu şans kapısından da kaynaklanan mutlu bir hayat yaşarsınız. Bazen olumlu şeyleri sorduğunuzda şaşırıyorum. Neden güzelim dünyanızı karartmaya çalışıyorsunuz?

İkisinde de kan geldi

19 yaşında kızım. Sevgilimle uzun süredir birlikteliğimiz var. Birbirimizi seviyoruz. İki kez ilişkiye girdik. İkisinde de benden kan geldi. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı tekrar tekrar kanayabilir. Bu sorun değildir. Bir süre sonra kanamaz olur.

Haberin Devamı

İstiyorlar mı?

Kadın bir kez ilişkiye girdikten sonra sürekli cinsel istek duyar mı? Ben ilk defa ilişkiye girdikten sonra vajinalarında bir boşluk hissi duyduklarını ve ilişkiye girmek istediklerini duymuştum. Acaba doğru mu?

CEVAP

Okurum, senin mantığına göre doğru değil. Cinsellik erkeklerde ve kadınlarda farklıdır, her şeyleri özeldir. Kimisi çok isteklidir, kimisi hiç istek duymaz. İşin bu tarafına erkek olarak karışmasan daha iyi olur. Neyi yakalamak istiyorsun? Kadın istek duyarsa duysun, duymuyorsa gitsin tedavi olsun. Kuralı budur. Sana ne oluyor?

Yırtıldı mı?

Kız arkadaşımla seviştik. Eve gittiğinde adet görmediği halde iç çamaşırında kan olduğunu fark etmiş. Oysa ben cinsel organını bile ellemedim. Acaba onu kucakladığımda mı zedelendi? Zarı yırtılmış mıdır? Gelen kanın sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, niçin yırtılsın? Tahrişlerden ya da hormonal dengesizlerden böyle şeyler olabilir. Zarın yırtılması için vajinanın girişi olan 2-3 santimlik yere dışarıdan bir cismin girip o kanalı zorlaması gerekir. Tabii ki dışarıdan girecek cismin yani penisin çapı önemli.

Haberin Devamı

İlişkiye girmek istemiyor

18 yaşına yeni girdim. Cinsel organımın boyu 22 santim. Kız arkadaşım benimle ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, bu yaşta kız arkadaşına penisini nasıl ve nerede nasıl gösterdin? İşin gücün yok mu? Annen, baban nerede? Yoksa okula internetten bağlanmayı mı unuttun? Doğru derslerinin başına.

Zararı var mı?

19 yaşındayım. Haftada bir kez mastürbasyon yapıyorum. Tatmin olmadığım için üst üste 5 kez oluyor. Acaba bunların bana zararı var mı?

CEVAP

Okurum, ben de bir soru soracağım. Günde 7 öğün yemek yiyorum. Sen bana ne dersen, ben de sana aynısını söylüyorum. Ben size bu sayfalardan haftada 3’e inin demiyor muyum? Sonunda problemlerle karşıma gelmeyin, hayatı düzene koyun.

Orgazm olamıyorum

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz. Ona karşı istekliyim ama orgazm olamıyorum. Bu beni ilişkiden soğutuyor. Güzel bir ilişkimiz var ve daha mutlu olmak istiyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş sağlayabileceğini umuyorum. İlişkin böyle sürsün. Kafana takarsan sorun daha da büyür. Yani kendi kendini engellersin. Bu işin teknik çözümleri var ama ben buradan nasıl anlatabilirim ki? Özel sorun için uzmanla karşı karşıya gelmen gerekiyor. Ama dert edeceğin bir şey de değil. bunu bilesin.

Acı çekiyor, neden?

Biz nişanlımla sık olmasa da cinsel ilişkiye giriyoruz. Sorun şu: En son cinsel ilişkiden bu yana 2 ay geçti. Üç gün önce yeniden ilişkiye girdik ama nişanlımın canı bu kez çok yandı. Penisimin büyüklüğü normal. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, bir olasılık nişanlında mantar olabilir. Ya da nişanlın kendini gereğinden fazla sıkmıştır. Zaten tek bir olayın sonuçlarına göre kesin böyledir diye karar verilmez. Duruma göre hareket edersiniz. Ağrılar ve canının yanması devam ederse bir jinekoloji uzmanına başvurursunuz.

BÖYLE SORU YOK!

Bir erkek 9 kez boşalır mı?

Bir erkeğin günde 9 kez boşalması normal mi? Her gün en az 5 defa boşalması mümkün mü? Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Ey benim yorgun ülkemin, Nasreddin Hocaları, Bekri Mustafaları, İncili Çavuşları... Her biriniz usta birer mizahçı olmayı kafanıza koymuşsunuz. Mantığın da, bilimin de gözünü oymuşsunuz. Elimdeki belgelerin resmi bunlar. Mübarekler hepsi sanki Picasso... Çarpık çurpuk... Baş olan yerde ayaklar, ayak olan yerde gözler... Yani anlayanlar anlar. Yersen yersin, böyle bir resme ne değer biçersin? Sorularınıza ben de gülüyorum. Bir şey öneriyorum. Dikkat edin, arada bir mantığa uğrayıp ayaklarınızı uzatın.

GÜNÜN SORULARI

Doktor yanılır mı?

Sekiz ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girmiştik., benden kan gelmedi. Ertesi gün bir damla pembelik geldi. Bir kadın doğum uzmanına gittim. Bana kızlık zarının bozulmamış olduğunu söyledi. Doktoruma güveniyorum ama acaba yanılma payı var mıdır sizce?

CEVAP

Sevgili yavrum, benim de sana bir sorum var. Madem, kızlık zarı senin için önemli, kızlık zarının, ilişkiyle zedeleneceğini bile bile ne diye erkek arkadaşınla ilişkiye girerek kendini ateşe atıyorsun? Sonra kendini doktorun muayene masasında buluyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Soruna gelirsek, doktoruna güven.

Geç boşalıyorum

22 yaşındayım, bekarım. Günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. 4 yıldır da hayat kadınlarıyla ilişkiye giriyor ama geç boşalıyorum. Kadınlar acı çekiyorlar. Evlenince sıkıntım olur mu?

CEVAP

Okurum, evlenince de sıkıntıların olur. 'Gönül kimi severse güzel odur' sözü burada da geçerlidir. Gönül yani ruh neye alışmışsa onu ister. Buna şartlanma denir. Kimi insanın yatağı değişse uykusu kaçar. Bu durum bedenin biyolojik saatiyle ilgilidir. Evlenince şöyle sıkıntıların olabilir:

1) Eşin varken gizli gizli mastürbasyon yaparsın.

2) Mastürbasyonlarına porno katarsın.

3) Eşinle sanki görev gereği yatar, zorlanırsın.

4) Şans senden yana, olayın başındasın. Kurtulma aşamasındasın. Bir uzmandan yardım almalısın.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal dünyasında yaşanan mutluluklar rüya gibidir. Uyandığında uçar gider. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder