Dr. Haydar Dümen Sayılarla kavga etmeyi bırakın
HABERİ PAYLAŞ

Sayılarla kavga etmeyi bırakın

Cinsellikte önemli olan iki tarafın ilişkiden zevk alması. Pek çok erkek bir kez yaşadığı cinsellikle mutlu oluyor. Bazısı fazlasına heves ediyor. Beyler, ikincinin, üçüncünün peşine düşmeyin, bu size bir şey kazandırmaz.

Krem faydasız

18 yaşındayım. Her ortamda ilişkiye girebiliyorum ama erken boşalıyorum. Bu durum sevgilimin hoşuna gitmiyor. Sertleşmesi için krem de kullanıyorum ama faydası olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, bu iş kremlerle olsaydı herkes mutlu yaşardı. Sür kremi, çık yola. Her ortamda cinsel ilişkide nasıl bulunabiliyorsun, hem de 18 yaşında? Erken boşalma kıskacına yakalanmışsın. Bu sende şartlanma yapacak. Bunlar doğal. Herkes gibi dengeli bir düzen içinde kendi yörüngelerine oturur. Yörüngenin ilk aşaması dersler, okul, aile ve iş. Hadi bakalım bas düğmeye iş başına.

Haberin Devamı

Hamile mi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Kız çıplaktı, benim çamaşırım vardı. Vajinasının üzerine boşaldım. Hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, merak etme kız arkadaşın hamile kalmadı.

Kız mıyım?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla seviştik, benden kan gelmedi. Bir hafta sonra adet gördüm. İçime boşalmadı ama yanlışlık olduysa hamile kalmış mıyımdır? Ben kız olduğumu düşünüyorum.

CEVAP

Sevgili kızım, kızlık zarın esnek. Bunu avantaj olarak kullanma. Bir başkasında kanayıverir. Hayatını bir ağaç gibi devirir. Adetini gördüğün için gebe kalmadın.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım. Erken boşalma sorunu yaşıyorum. Mastürbasyon yaptıktan bir dakika sonra boşalıyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor. İleride sorun olacağını düşünüyorum. Bana bilgi verir misiniz?

CEVAP

Yavrum, mastürbasyon yaparken duraklamayı ve böylece geciktirmeyi öğreneceksin. Önce 2 dakikaya çık. Arada erken de olsa moralini bozma. Umarım bir 6 ay sonra 5-10 dakikaya çıkar. Bu beklemeler sırasında tabloya cinsel fanteziler değil, ciddi düşünceler eklersen kazancın iki katı olur. Ne var ki telaş etme. Zaten ileride çözümlenecek bir sorun.

Vajina darmış

22 yaşındayım, 2 yıldır bir ilişkim var. Biz ilk kez ilişkiye girmek istedik ama olmadı. Bir doktor kontrolünde vajinamın dar olduğu söylenmişti. Evlenince sorun yaşar mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, zamana bırak ve alış. Olayınızı yasalaştırın. Güven duygularınız pekişsin. Acemilikleriniz geçsin. Eğer evlenirseniz evlendiğinde yine bu sorunları yaşarsan onu da ben sana çözerim.

Tatmin olmuyorum

21 yaşında kızım ve bekarım. Yedi aydır bir ilişkim var. Sevgilimle birkaç defa birlikte olduk. Yatakta sevişirken orgazm olamıyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, bunun sebebi sensin. Bünyen ve ruhun. Yemeği ister masada yersin, ister yer sofrasında bilmem ki! Hangisiyse o.

Kız istemiyor

22 yaşındayım. Güzel giden bir ilişkim var ama kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor. Onun için yapmadığım şey kalmadı. Daha ne yapmam lazım?

CEVAP

Okurum, nereye koşuyorsun? İki taraftan biri istemiyorsa zorlama olmaz. Kız doğru yolda. Üzerine gidip durma, fedakarlıklarını da başına kalkma.

Partnerim zevk almıyor

Penisim olur olmadık zamanlarda sertleşiyor ve ilişki sırasında en az 5 kez boşalabiliyorum. Buna rağmen partnerimi memnun edemiyorum. Partnerim zevk almıyor. Ne yapabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, erken boşalıyorsun. Süre yetmiyor. Onunla ilgilenme, fazla elleşme. Ereksiyonun gerçekleşmesi beyinden kaynaklanıyor. Yani delinin aklına taş getirme. Aklını işe, dünyaya, kendine, ailene çevir, bilgini artır, beynini genişlet.

Neden yamuk?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 16 santim. Ama biraz sağa doğru yamuk. İleride bir sorunla karşılaşır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, karşılaşmazsın. Ama okurlarım bilsin ki boyu biraz uzun olan penisler genellikle bir yöne doğru yamuk oluyor. Boy özentisine umut bağlarken böyle bir sorunla da karşılaşılabileceği unutulmasın. Ama öyleyse de sorun yok bu da bilinsin.

Esnek mi, bozuldu mu?

20 yaşında kızım. Uzun süre önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, bir damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur? Yoksa esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, galiba zar yüzde 75’lik bir oranla yırtıldı. Yüzde 25’lik bir oranla da bir parça zedelenmeyle esnekliğine esneklik kattı. Olan olmuş. Senin için hayırlı olur umarım. Akıllı, iradeli ve sınırlı duygusallıkla hayatını doğru düzenle.

Penisim kısa

19 yaşındayım. 1.84 boyundayım. Penisimin boyu 14 santim. Bana kısa geliyor. Acaba ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum uzununu ne yapacaksın? Sen ne sanıyorsun? Boya göre mi olmalıydı? Penisin ideal boyutta.

İkinciyi istemiyorum

26 yaşındayım. İlişkiye girdikten sonra yeni bir ilişkiye girmek istemiyorum. Sadece bir sefer yaşıyorum. Sizce neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, bedeninin fizyolojisi, duyguların programlanışı ve biyolojik saatin böyle ayarlanıp böyle kurulmuş. Ne güzel. En doğrusu seninki.

BÖYLE SORU YOK!

Kuvvet macunu zarar verir mi?

Sertleşme sorunu var, kuvvet macunu alıyorum. İşe yarıyor ama zararı var mı?

CEVAP

Bu rüzgarlı havalarda aklını yitiren okurum, tebrikler. Hayal dünyanda mutluluğu bulmuşsun. Tıpta placebo etkisi deriz buna. Yani hiçbir farmakolojik etkisi olmadığı halde, uyguladığın telkin nedeniyle macun işe yarıyor sanıyorsun. Yavrum, boşu boşuna aldığın onca gereksiz kalori; yağ ve şeker olarak vücuduna döner.

İleride obezite, şeker hastalığı, kalp ve damar sorunları ve de bunlara bağlı cinsel sorunların kapını çalmasını engelleyemezsin. Hocanın önerisi, kendini bilimin güvenli ellerine bırakman. Şimdi karar senin. Ya söylediklerime kulak asıp “aradığım çözüm bu” diyeceksin ya da ikinci bir yol izleyeceksin, ileride ayvanın tadına bakacaksın.

GÜNÜN SORULARI

İkincisi olmuyor

25 yaşındayım. 3 aylık evliyim Eşimle ilişkiye girdiğimde 1 defa yapabiliyorum. Bana yetmiyor. Ne yapmalıyım? Eşim de bu durumdan şikayetçi.

CEVAP

Genç, adam gibi bir kere mi yoksa bozuk düzen birkaç defa mı olsun? Karar da hayat da senin. İstersen son kararını, yazımı okuduktan sonraya sakla. Bir defa, ne sana ne de eşine yetmiyor. Çünkü erken boşalma problemin var. Bu nedenle arayı, üst üste birkaç kez cinsellik yaşayarak kapatmaya meyillisin. Bu işe yaramaz. Bir uzmandan randevu al, bilim yolunda problemini çöz. Sonra ömür boyu keyfimize bakalım. Bu lafım sana, daha fazla işkence çektirme hanıma.

Ağrım oluyor

Yaşım 18, 2 aylık ilişkim var. Dört yıl önce varikosel ameliyatı oldum. Şimdi ilişkide ağrım oluyor ve sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor, sıkıntı olmadığını söyledi. “15 dakika uzan ya da buz tut” dedi. Sertleşme için de fiyatı uçuk ilaç yazdı. Sorunum ne?

CEVAP

Yavrum geçmiş olsun. Ancak sakın doktorun bu mektubunu okumasın, bozulabilir. Zaten bir uzmana başvurmuşsun, seni muayene etmiş. Teşhisini koymuş. Bu yönde tedavi için sana reçete yazmış. Senin için elinden geleni yapmış. Eminim, sorununun ne olduğunu detaylı bir biçimde sana da anlatmıştır. Şimdi meslektaşımın üzerine seni görmeden ne söylesem etik olmaz. Çünkü bu işin önü de sonu da yok. Doktoruna güven, dediklerini uygula. Ama aklındaki tüm soruları da sormaya çekinme.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşıklar sevginizi belli edin, ama ona da aşkınızın tutsağı gibi davranmayın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder