Dr. Haydar Dümen Şu esaret bitsin artık
HABERİ PAYLAŞ

Şu esaret bitsin artık

Erkeğin ergenlikte hayatına giren mastürbasyon kadının en büyük düşmanı oluyor. Kadın, hazırlanıyor, yatak odasında eşini bekliyor. Ama erkeğin gelmeye niyeti yok. O mastürbasyona bağımlı. Eşiniz gözyaşı dökmesin, huzur kaçmasın. Kurtulun bu esaretten.

Adet görmüyor

Bir ay önce nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. O günden beri kız adet görmüyor, mide bulantısı var. Kusuyor. Geçen gece kan görmüş. Gebe kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, olayı gözünüzde karmaşaya dönüştürmeyin. Sorunları parça parça çözüme gidin. Gebelik bir testle anlaşılır. Gerekirse yaptırırsınız. Öteki sorunlar psikolojik kökenli. Onlara da bir ölçüde yardım edilebilir. Ama asıl sorun kız arkadaşının kendini tanıması ve çözmesi. Bazı yöntemleri öğrenirken hayatın gerçeklerini bilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Esnek mi, bozuldu mu?

20 yaşında kızım. Uzun süre önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, bir damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur? Yoksa esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, galiba zar yüzde 75’lik bir oranla yırtıldı. Yüzde 25’lik bir oranla da bir parça zedelenmeyle esnekliğine esneklik kattı. Olan olmuş. Senin için hayırlı olur umarım. Akıllı, iradeli ve sınırlı duygusallıkla hayat dümenini iyi kullan.

Boyu kısa geliyor

19 yaşındayım. 1.84 boyundayım. Penisim 14 santim. Bana kısa geliyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, daha uzununu ne yapacaksın? Sen ne sanıyorsun? Penisin idealdir, için rahat etsin.

Kaç santim gerekir?

18 yaşında kızım. Adet gördüğüm zamanlar parmağımı vajinamın içine sokup temizliyordum. Ama adet gördüğüm için kızlık zarına bir şey olup olmadığını bilmiyorum. Parmağım en fazla 4-5 santim girmiştir. Kızlık zarı kaç santim sonra yırtılır?

CEVAP

Sevgili yavrum, bozulmadı. Bu testi şu anda ben yapmış durumdayım. Yani güvenmeli ve inanmalısın. Kızlık zarı vajinanın tam girişindedir. Eğer parmakla 3-4 santimle girmişsen zarı geçmiş demektir. Ama bozulmadı. Zaten bozulsaydı acı duyardın. Keyfine bak, hiç üzülme. Psikolojini de sağlam tut.

Kan gelir mi?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla bir şeyler yaşarken, penisi cinsel organıma 4 santim girdi. Kız olduğum için yarıda bıraktık. Kızlık zarımın bozulup bozulmadığı merak ediyorum. Bozulduğunda kan gelmeme olasılığı var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı esnekliğinden kanamamış. Daha sonraki birleşmelerden zayıf da olsa kanama olabilir. Ama büyük oranda kanamayacak. Bunu bilesin.

Çok terliyorum

25 yaşındayım. İlk birleşmede ve boşalmada bir sorun yok ama ikinci ilişkide bazen boşalamıyorum. Ya da çok uzun sürüyor. Sizce bu büyük bir sorun mu? Ayrıca ilişki sırasında aşırı terliyorum. Utandığım için mi?

CEVAP

Değerli okurum, ikinci birleşmeyi yapma, bünyen yolu zaten gösteriyor. Terlemen istem dışı sinir sisteminin canlılığından. Hadi bakalım doğru işinin başına.

Midesi bulanıyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ve kızlığı bozuldu. Sadece idrarla birlikte kan geldi ve içine boşaldım. Ertesi gün midesi bulanmaya başladı. Doktora gidip test yaptırdık, negatif. Günde 2-3 kez midesi bulanıyor. Ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, genç kızlarda çok görülen psikolojik bir sorun. Sakın kız arkadaşının kalbini kırma, zamanla düzelecek. Hamile olduğunu düşünmüyorum ama adeti gecikirse yine bir test yaptırırsınız.

Haberin Devamı

Normal mi?

20 yaşındayım, cinsel organım 13 santim. Bana küçük geliyor. İleride partnerimi tatmin edememekten korkuyorum. 77 kiloyum, boyum ise 1.87 santim. Cinsel organımın boyu normal mi? Daha uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin ölçüleri normal. Partnerin de tatmin edersin, kendin de mutlu olursun. Dert ettiğin şeye bak. Alay ederlerse? Penisimin küçüklüğünden utanıyorum.

Ne yapmam lazım?

Ereksiyon hali 12 santim. İlişkiye girmek istiyorum ama alay ederler diye korkuyorum. Sizce normal mi?

CEVAP

Okurum, normaldir. Görevini iyi yaptığın sürece kimse seninle alay edemez.

İlaçlardan mı?

34 yaşındayım. Psikolojik sorunlarım olduğu için bazı ilaçlar kullanıyorum. Bu ilaçlar cinsel soğukluk yaratır mı? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Okurum, psikolojik sorunları atlat. İlaca devam. Ama bağımlılık yapmasın. Asıl ilaç önce iraden ve mantığın. Sonra çevrendir. Cinselliğin uzun yıllar sürecek. Bu psikolojik sorunların da 3-5 ay ya da 1 yıl içinde geçmesi gerekir. Umarım geçici sorundur.

Dalga geçiyorlar

Nişanlım da, kız arkadaşlarım da beni terk etti. Çünkü penisim çok büyük. Küçültmenin bir yolu yok mu? Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, gemisini kurtaran kaptan olmuş, iyi yapmışlar. O gemiye sahip yani tapusu elinde olan bir ilişki değil bu. Ne yapsın kızlar? Acıya, işkenceye boyun mu eğsinler? Canım biraz iradeli oluver.

Bozuldu mu?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Üzerinde pijama vardı. 9-10 saat sonra idrarını yapınca kan gelmiş. Acaba kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, idrarla kızlık zarının ilgisi yok. Böyle yokluklar içinde varlık araman yanlış. Bana göre bir şey olmadı.

BÖYLE SORU YOK: Bırakamıyorum

30 yaşındayım, 3 aylık evliyim. Hep mastürbasyon yaptım. Evli olmama rağmen onu bırakamıyorum. Eşimi mutlu edemiyorum. Yardımcı olun.

CEVAP

Okurum, dolu dolu 15 yıl her gün mastürbasyon yaptıysan, 4475 mastürbasyon eder. Günde ikiledin ya da üçlendinse, o fazlalıkları da sayalım. Bir insan, 15 yılda 4475 kere iğneyle kuyu kazsa suyu bile çıkarır. Büyük ihtimal bu alışkanlığını bırakamayacaksın. Çünkü iraden iflas etmiş.

Oysa evlilik kutsal, yuva güzel, çocuklar umut ve şekerdir. Bu durumda cinsellik motorsuz, dört teker bir arabaya binmeye benzer. Peki bu yolculuk kime yaradı, kadının suçu neydi? Düzelme şansın var. İpin ucu baştan kaçınca, olay da sınırını aşınca sadece kayıplar hesap edilir. Toparlan artık.

GÜNÜN SORULARI

Çok sabırsızım

18 yaşındayım. İlişkide çok sabırsızım. Çok hızlı davrandığım için mi erken boşalıyorum yoksa erken boşalma sorunum mu var?

CEVAP

Aceleci oğlum, keşke tek sorunun erken boşalma olsaydı. Erken kalkıyorsun, yemeğe herkesten önce oturuyorsun. Okula erken gidiyorsun. Sekse erken başladın, çapkınlık kapısını da erken taşladın. Hızlısın hızlı. Hızlı trenin makinisti gibisin. Tanrı seni kazalardan esirgesin. Bir de bunun geçleri var. Dersler, diploma para kazanma, işe yarama, kitaplardan bilgi arama, nanay. Kendini bu işlerde hızlandır. Şimdilik beklemede kal.

Kızlar tatmin etmiyor

23 yaşındayım. Birçok kızla ilişkiye girdim ama hiçbiri beni tatmin etmedi. Sertleşme sorunum var. Bunun sebebi çok mastürbasyon olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Okurum, sen ne yazdığının farkında mısın? Kızlar nasıl seni tatmin etmiyor? Yani zevk mi almıyorsun? Zaten mastürbasyon bataklığına saplanıp kalmışsın. Yani kendini o kazığa bağlamışsın, kopamıyorsun.

Evlendiğin zaman bu şikayetler sürecektir. Bu nedenle karşı cinse geçiş yapacaksın. Mastürbasyonu azaltacaksın. Evlilik koşullarında da tedavi yöntemlerine bazı eklemeler yaparak bu alışkanlığını bitereceksin.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk karşılıksızsa onun adı kendinizle savaştır. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder