Dr. Haydar Dümen Şüphe kapıyı çaldıysa
HABERİ PAYLAŞ

Şüphe kapıyı çaldıysa

Gençler ‘Kan gelmedi, sevgilim başkasıyla birlikte mi oldu?’ gibi sorular soruyor. Bazı kızlık zarları esnek diye yazıyoruz. Karşılıklı güven olmadan aşk neye yarar? Şüphe içinizi kemirir durur. Siz siz olun sevgilinize güvenin, mutluluğunuz bozulmasın ve aşkınız sonsuz olsun.

Kan vardı

Adetimden önce iç çamaşırımda biraz kan gördüm. Beş gün sonra da adetim başladı. Acaba neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, hormonal bir olay. Sorun yok. Ama sürekli olduğunda bir kadın doğum uzmanına görünmende yarar var.

Haberin Devamı

Neden yırtılmadı?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. İlk ilişkide kızlık zarı yırtılmadı. İkincisinde kanama olmadı. Kız arkadaşımdan şüphelenmeye başladım.

CEVAP

Okurum, niye şüpheleniyorsun? Şüpheleneceksen niye yaptın? Evlenecek misin? Önünüzde çok engel var. Evlilik sorumluluğu, geçim derdi, aile ilişkileri, çocuk yaşta çocuk yetiştirme zorlukları bunların başlıcaları. Ayrıldığınızda vicdanın rahat edecek mi? Kuşkularını kınıyor ve ayıplıyorum. Bir tek doğru var. Kızlık zarı esnektir. Kanamadı. Şimdi anladın mı ne olduğunu?

Bozulmuş mudur?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla beraber olduk. Herhangi bir cinsel ilişki yaşamadık. İkimizin de üzerinde kıyafetler vardı. Kız arkadaşımdan 1 saat sonra kan geldiğini öğrendim. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, zar bozulmadı. Ama o bölgede ufak bir tahriş oldu. Belki de ufak bir zedelenme. Hepsi bu kadar.

Kan gelmedi

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da benden bir yaş küçük. Birbirimizi seviyoruz, evlenmeyi düşünüyoruz. Birkaç gün önce cinsel ilişkiye girdik. Prezervatif kullandım ama yine de gebe kalma şansı var mı? Sevgilimden kan gelmedi. Kızlık zarının esnek olduğunu düşündüm. Esnek olunca hiç kan gelmiyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, evet hiç kan gelmez. Zaten esnekliğin anlamı bu. Öte yandan gebe kalma şansı çok zayıf. Yani bana göre gebe değil ama dikkat etmeniz gerekir. Yavrum bu yaşta evlenilmez. Bu bu yaşta hayal kurulur, aşk yaşanır. Ama evlilik hayali kurup evlenirseniz aşkınız hayatta ayaklarınıza dolaşır.

Hep geliyor

24 yaşında kadınım, 1 aylık evliyim. Cinsel ilişkiden sonra kan geliyor ama her seferinde değil. Nedenini çok merak ediyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ilişkiye 3’er 4’er gün ara vererek devam edin. Sert tempolardan kaçının. Zamanla düzelecektir. Şimdilik sorun yok gibi görünüyor.

Geneleve gitmek istemiyorum

21 yaşındayım. Kızları görünce dayanamıyorum. Cinsel isteğim artıyor. Kız arkadaşım yok. Ne olur bana yardım edin. Geneleve de gitmek istemiyorum.

CEVAP

Okurum, bu yola aynen devam. Ama astarı yüzünden pahalıya gelmesin. Hayatınız kararmasın. Kızlarla sempatik ilişkilerini biraz daha geliştir. Keyif al, keyif ver. Mutlaka güvence yarat. Doğal olarak yavaş yavaş bir ilişki kurma zamanın da geliyor. Ama bu genelevde değil.

Neden meni gelmiyor?

18 yaşındayım, 3 kez ilişkiye girdim. İkisinde de benden meni gelmedi. Mastürbasyon yaparken hiç sorun yaşamıyorum. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum alışamadın. Şartlanma böyle. Bir de kafana takıyorsun sanıyorum. Kendi haline bırak. Tedavilik bir şey değil. Evlendiğinde her şey düzelecek.

Sorun kimde?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 saat ilişkiye girmemize rağmen o zevk alamıyor. Sorun kimde? İleride sorun yaşar mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ileride sorun yaşayıp yaşamayacağını bilemem. Ama sorun kız arkadaşında. Belki sen onu alıştırabilirsin. Evlendiğinizde yıllar da geçebilir. Yani sana bağlı. Uzun soluklu bir yol bu. Ortalama 50 yıl var önünüzde. Gerisini siz düşünün.

Canım istemiyor

18 yaşındayım, bir ay önce kız arkadaşım vardı. Sürekli sevişiyor, ilişkiye girmiyorduk. Mastürbasyon yapmıyordum. Şimdi ayrıyız. Ama mastürbasyon yapmak istemiyorum.

CEVAP

Okurum, sorun yok. Kıza takılıp kalmışsın. Belki doğrusu budur. Zaten bir süre sonra bünyen sana gerekli ihtiyaçları bildirecek.

Kız zevk almıyormuş

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birçok kez ilişkiye girdik, o hiç zevk almıyor. Cinsel organım 14 santim. Acaba ufaklık küçük diye mi kız arkadaşım zevk almıyor?

CEVAP

Değerli okurum, ne ufaklığı? Gayet normal. Kitabın onayladığı bir ölçü. Daha büyütmenin de bir anlamı yok. Takma kafana, keyfine bak.

Hastalandım mı?

Yabancı bir kadınla ilişkiye girdik. Prezervatifle korundum. Acaba hastalık bulaşmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, hasta olmadığını sanırım ama çok tedirginsen ve AIDS’ten şüpheleniyorsan birkaç ay sonra kan verip bir test yaptırıver.

Açıklayamıyorum

18 yaşındayım. Bugüne kadar kimseyle çıkmadım. Saygılıyım, iyi niyetliyim ama duygularımı açıklayamadın kızlar teklifimi reddediyor. Mastürbasyonu çok seviyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, örnek çocuğum, kızları görünce cinsellik kavramı sil. Beni beğenecek mi, ben ona ne diyeceğim gibi çelişkilerden kurtul. Kendin ol yeter. Yani erkek arkadaşlarınla nasıl bir ortamda isen öyle ol. Güven sağla. Mutlaka birinin dikkatini çekeceksin. Acelen ne? Mastürbasyonu azaltıver.

Böyle soru yok!

Kız ağlamaya başlıyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ne zaman ilişkiye girmek istesem bahane buluyor. Ne zaman o noktaya gelsek ağlıyor. Neden olabilir?

CEVAP

Okurum, 18 yaşındasın. Seni sokakta gören her kadın, kız şahinin güvercini kapması gibi içeri mi alıyor? Neyse. Sonunda eline bir genç kız düşmüş. Kısa yoldan kızın duygularını, geleceğini fazla düşünmeden onu birleşmenin eşiğine getirmişsin. O bir insan. Buna hazır değilse tabii ki elinden kaçacak. Ne olmasını bekliyordun?

Seviyorsan sevmene devam et. Ama gencecik kızın hayallerini yıkma. Bir gün onu bırakıp yoluna devam edersen, o kızın hali hayatın boyunca vicdanına karabasan gibi oturur. Üç kuruşluk zevk için bu kadar ağır bir yük yüklenilmez. Adam ol, kızları hırpalama, derslerine çok çalış.

Günün soruları

Ürküyorum

22 yaşındayım. Geçenlerde bir film izledim ve cinsellikten soğudum. Sevdiğim kıza bunu yapmak beni ürkütüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Vallahi hayat zor be arkadaş. Sana önce aferin diyelim. Sen akıllılar grubuna giriyorsun. Çünkü bu tür ilişkilerin sorun yaratacağını biliyorsun. Şu kızlar. Anlattıklarını anaları duysa tümünün yüreği sızlar. Sen olanları aklından çıkar. Ruhsal olarak biraz daha hazırlan. Cesaretin sefere çıkacak yeniçerilerinki kadar olsun. Böylece bir kişi daha kurtardık diye ben de oh çekeyim. İnsanlık tarlasına bir tohum daha ekeyim.

Aklımdan çıkaramıyorum

Sevgilimin daha önce bir ilişkisi olmuş. Biz yakında evleneceğiz. Bu konuyu öğrendiğimden beri ona eskisi gibi davranamıyorum. Ama vazgeçemiyorum da. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, insanların boşluk anları olur. Ve bu insanlığı kullanan birtakım insanlar çıkar. Kimi borç alır, vermez. Kimi duyguları sömürür, kimi kandırır. Ruh sağlam olduğu sürece, aşk ve sevgi korunduğu zaman kadınlarımız, kızlarımız kale gibidir. Bu kızın sevgisine ve kendi sevgine ihanet etmeyi düşünme. Bu kızla evlen. Hayatın boyunca mutlu ol. Ama onu üzme, başına kakma. O sana sığınacak, o duygu evliliğinizin şemsiyesi olacak.

Günün sözü

Güzel söz yemeğin tuzudur. Yürek ısıtıcısı akıl ise sofraya konuş tarzıdır. Seks sadece lokmaları yutmaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder