Dr. Haydar Dümen Umutsuzluğa kapılmayın
HABERİ PAYLAŞ

Umutsuzluğa kapılmayın

Erkeğin cinsel organının boyuyla ilgili soruları bitmiyor. Bazı deneyimlerle boy işinin kendisini ne kadar zora soktuğunu fark eden erkek umutsuzluğa kapılıyor. Merak etmeyin, can yakmayın, mutlaka denginizi bulursunuz.

Çok istekliyim

18 yaşındayım ve istekliyim. Önüne geçemiyorum, sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bu normal midir?

CEVAP

Olabilir yavrum. Haftada 2-3’ü aşmamaya çalış. Karşı cinsle duygusal ilişkilerin olabilir. Mutlaka arkadaşlık, dostluk kur. Arada biriyle de flört durumuna geçebilirsin. Ama bütün bunlar sınırlı, estetik boyutta olsun ve saygınlık içersin.

Haberin Devamı

Utanıyorum

20 yaşındayım. Sevgilim bana “Öpüşmeye utanıyorum” diyor. Ne diyeceğimi şaşırıyorum. Her erkek gibi öpüşmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Okurum, her erkek, kız arkadaşıyla öpüşmüyor ki. Ülkenin yarısı kız arkadaş bile bulamıyor. Sadece uzaktan uzağa bakışıyor. Sen yine şanslısın, kız arkadaşına “Öpüşelim” demişsin. Ama ardından elinin, ayağın titremesini anlayamadım. Kız “Peki öpüşelim” deseydi orada bayılacak mıydın? Belki de hayat boyu şok yaşayacaktın. Değer mi bu kadar düşünceye?

Kanadı

18 yaşında kızım. Sevgilim beni öpmek istedi. Ben “Hayır” deyince ısrar etti. “Tamam” dedim. Sonra ilişkiye girmek istedik. O akşam 15 dakika kadar kanamam oldu. Sizce bir sakıncası var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, var olmaz olur mu? Kızlık zarı gitti. Gebelik ihtimali her an kapında. Aile ve çevre sorunları tepende dolaşıyor. Aynı zamanda erkeğin de ortak olacağı bu tür sorumluluklarda keşke yapabilseniz ve bir an önce bu olayı bitirseniz. Çünkü nasıl olsa delikanlı seni bir gün bırakıp gidecek. Oyunun kuralı bu.

Tam sertleşmiyor

19 yaşındayım, 2-3 kez cinsel ilişkiye girdim ama penisim tam sertleşmiyor. Mastürbasyon yaparken tam sertleşme oluyor ama ilişkiye girerken heyecanlanıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapman gerekmez. Biraz erken başlamışsın ama neyse. Sabırlı ol. Tedirgin olma. Alışana kadar böyle aksamalar olabilir. Mastürbasyona da çok yüklenme.

İstekli başlıyoruz

24 yaşında bir kızım ve nişanlanmak üzereyim. Nişanlım ile cinsel hayatımız çok güzeldi. Son bir aydır, nişanlımla çok istekli başlıyoruz ama onun penisi bir süre sonra iniyor. Nişanlımın psikolojisi bozuldu. Ne yapmamız gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, burada iş nişanlına düşüyor. Ana sorun korkup eleştirmeden, ön yargıya kapılmadan işlemi başarmaktır. Bir zahmet nişanlınla doktorunuzu baş başa bırak, biz aramızda çözelim.

Erken boşalıyorum

23 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girince çok erken boşalıyorum. Bu da penis moralimi bozuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olman gerekiyor. Ama ne zaman? Elbette evlilik koşulları oluşunca. Ya da evlilik gibi sürekli bir birliktelik oluşunca.

Kızlara düşkünüm

28 yaşındayım. Kızlara aşırı düşkünüm. Onlarla buluştuğumda birlikte olmak çok hoşuma gidiyor. Sizce normal miyim?

CEVAP

Değerli okurum, normalin sınırı aşmışsın ama ben ne diyeyim?

Kan gelmedi

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla defalarca ilişkiye girmemize rağmen benden kan gelmedi. Neden böyle oluyor? Ben kızlığımın bozulup bozulmadığını öğrenmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ellenmiş, koklanmış bir gül olarak kız değilsin. Kızlık zarına bakarsak kızsın. Kan evlendiğinde gelmeyecek sanırım. Esnek yaratılmış, ne desem hikaye.

Yaşıtlarımı istemiyorum

18 yaşındayım. Şimdiye kadar birlikte olduğum kadınlar hep 20-28 yaş arasındaydı. Kendi yaşıtlarımla tatmin olamıyorum. Benden büyük birçok kadınla birlikte oldum ama artık onlar beni tatmin etmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, duymamış olayım oğlum. Yapman gereken kendinle ilgili. Genel deyimle adam olacaksın. Vicdan denen şeyi öğreneceksin. Bu kadar bencil olmayacaksın. Ve günün birinde de şöyle ya da böyle başını derde sokmayacaksın. Bu kadar nasihat yeter. Kendine gel.

Çok mu büyük?

18 yaşındayım, 1.80 boyundayım. Penisim ereksiyon halinde 19 santim. Çok mu büyük? Fazla büyükse ileride zorluk çeker miyim? Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Okurum, büyük ama onu tercih edenler olabilir. Bu konuda sen, seçilen durumunda olacağa benziyorsun. Hep deriz ya ‘Her şey dengi dengine’ diye. Kendine uygun bir eş bulacağına eminim. Ama sakın kızları korkutma, ilerideki yaşamlarını kötü etkileme. Sonra vicdanın sızlamasın.

Eşimi istemiyorum

28 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Eşimi çok sevmeme rağmen iş cinsel ilişkiye gelince istemiyorum. Kocam da bunun farkında. Acaba neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, beklediğin birçok şeyi bulamadığın kanısındayım. En başta gelen de duygusal iletişim. Belki eşinin erken boşalması var. Belki de ilişkide yoz bir hareketi. Bilemiyorum. Evliliğin kavramı monotonluk ve bir tür sosyal tutsaklık, aynı şeyleri yapmaya mecbur kalma gibi bir düzen seni soğutmuş olabilir. Tabii başka şeyler de söz konusu olabilir. Çözüm sorun nerede düğümleniyorsa onu görmeniz. Ve o düğümü çözmek için karşılıklı çaba harcamanız. Bu da ikinizin çok açık konuşmasıyla olur.

BÖYLE SORU YOK!

Kız arkadaşıma yetmiyormuşum

Kız arkadaşım etine dolgun, 1.75 boyunda. Ben onu tatmin edebilir miyim? Penisim 17 santim. Bu filmlere göre sevgilimi tatmin etme şansım yok. Haftada 1-2 kez birlikte oluyoruz. Zevk almıyorum. Kız “Bana yetmiyorsun” diyor. Benden ayrılacak. Ne yapacağım?

CEVAP

Ayrılsın be değerli okurum, vallahi hemen aç kapıları bırak gitsin, senden ayrılsın. O kız arkadaşın 17 santimlik cinsel organı az buluyorsa ne senin ne de tıp dünyasının yapacağı hiçbir şey kalmamış demektir. Belli ki senin çok şey isteyen, gözü aç kız arkadaşın anlaşılan senden ayrılmak için bahane arıyor. Ya da bu kız seni çok seviyor, onu aldatma diye seni komplekse sokup diğer kapıları kapatıyor.

GÜNÜN SORULARI

Erkeklere ilgi duymuyorum

22 yaşında kadınım. Daha önce uzun süren bir ilişkim vardı. O zamanki sevgilimle birlikte olduk ve çok zevk aldım. Ama sonra hayatıma giren erkeklerden iğrendim. Bana dokunmalarını, sarılmalarını istemiyorum. Çok beğendiğim erkekler oluyor ama cinsel istek duymuyorum. Ben eskisi gibi olmak istiyorum. Bana yardım edin.

Sevgili okurum, acaba sen ilk sevgilini mi unutamıyor, onu mu arıyorsun? Rüyalarında ne var? Ayrıca ilk yenilen yemek unutulmaz, o tat aranır ya tıpkı onun gibi. Tabii ki sen de bunları aşacaksın. Kendinle hesaplaşmadan, kendini çok yargılamadan, ön yargıyla soru sormadan ve her şeyi içine sindirerek yaşamaya çalış. Bu reçetenin her birinden birer tutam kullanırsan ve zamana bırakırsan her şey düzelecek.

Yapay kızlık zarı zarar verir mi?

Hocam yapay kızlık zarı kullanmak rahime zarar verir mi? Daha sonra gebelik için sıkıntı yaratır mı?

Okurlarım, hep diyorum hayat 2 damla kandan ibaret değildir ve her zaman kadınlarımızın yanında oldum. Ama bu seninki başka bir şey, sanki dolandırıcılık gibi. Bu duruma başka kurban bulamadın mı da beni ortak etmeye kalkıyorsun? Dürüstçe seni sen olduğun için seven birini bul yoksa yalan bir hayat yaşamak ömrün boyunca yakanı bırakmaz.

GÜNÜN SÖZÜ

Katıksız sevginin ömrü uzundur. Aynı şey aşk için söylenemez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder