Dr. Haydar Dümen Yarışmak kimseye kazandırmaz
HABERİ PAYLAŞ

Yarışmak kimseye kazandırmaz

Genç erkekler ve kızlar cinselliği yaşamak için aceleci. Bazen dengeler bozuluyor, bu iş adeta yarışa dönüyor, skor tutulmaya başlanıyor. Gençler, yarışmanın kime yararı var? Beden ve ruh hazırsa sevdiğinizi bulduğunuzda cinsellik yaşanır, her iki tarafı da mutlu eder.

Kadınlar alay eder mi?

22 yaşındayım. Bu zaman kadar hiçbir kadınla ilişkiye girmedim. Çünkü çekiniyorum. Penisim 11 santim. Benimle alay etmelerinden korkuyorum. Arkadaşlarım sprey öneriyor. Acaba tıbbi bir tedavi yöntemi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, normalin tedavisi diye bir şey yok. Çünkü penisin normal. Bunu ben değil, tıp bilimi söylüyor. Kadın niye alay etsin? Zamanı geldiğinde ve sen uygun birini bulduğunda işler yoluna girecek.

Haberin Devamı

Boşalamıyorum

Bilgisayarın başına oturunca mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra da pişmanlık duyuyorum. Nasıl kurtulabilirim? Ayrıca ilişkide ancak penise dokunursam boşalabiliyorum. Sürekli mastürbasyon yapmamım etkisi var mıdır?

CEVAP

Okurum, mastürbasyonun etkisi var. Korkarım ki evlendiğinde de aynı olayı yaşayacaksın. Kadını yatak odasına kapatıp çaktırmadan banyoya kaçacaksın. Böylesini çok görüyoruz. Yıllardır bunu size öğretiyoruz. Yarısı sizden yarısı bilimden ne kurtarırsak kârdır. Yani arada bir dışında mastürbasyon yapmayıver.

Sertleşme olmuyor

29 yaşındayım. İki hafta önce bir şey oldu. Sertleşme sağlayamadım. Ama boşaldım. Sevgilimle değil, hayat kadınları ile denemelerim olumsuz sonuç verdi. Bu durum beni ürkütüyor. Bana ne oluyor?

CEVAP

Okurum, hiçbir şeyin yok. Hiçbir danışma almaya ihtiyacın da yok. Her zaman olabilen, bedenin kendi özerkliğiyle ilgili fizyolojik bir sonuç. Üzerine düşersen sorunun artar. Aldırmazsan azalır. Kendi haline bırak. Stres yapma.

Hep seks düşünüyorum

40 yaşındayım ve 1.96 boyunda, 88 kiloyum. Çok yakışıklıyım. Ve cinsel yönden doyumsuzum. Sürekli seks ve kadın düşünüyorum. Kadınlar 4 ya da 5’inci ilişkide yataktan kaçmak için bahane arıyorlar. Sorun bende mi, kadınlarda mı? Kendimi frenleyemiyorum, sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, bana göre çok kötü bir durum. Cinselliği bu kadar ilkel düzeye indirip ona göre programlamak zor ve olumsuz. Çünkü ruhuna hiç yer bırakmıyor. Bir kadınla sohbet, sıcaklığını hissetmek, olayları zamanı ve güzellikleri paylaşmak ne güzeldir. Varsa seks, yoksa seks pek insan türüne yakışmıyor. Evlenirsen de vay kadının haline. Bana göre hem irade hem tedavi.

Haberin Devamı

Hobi gibi oldu

19 yaşındayım. İnternetten sürekli kızlarla konuşup birbirimizi tatmin ediyoruz. Bu durum hobi haline geldi. Acaba sapık mıyım?

CEVAP

Okurum, sanal seksin böylesi psikolojini de bozar, cinselliğini de bozar. Çünkü bir gün o kızlarla karşılaştığın zaman bir de bakarsın ki penis oralı değil. Düş kırıklığına uğrar, paniklersin. İnternette sürekli seksle uğraşmak, zamanını ona harcamak ve de bütün hayallerini gelecek günlerde kullanmak yerine söz düzeyinde bitirmek elin boş kalman içine siniyorsa yola devam. Yoksa biraz daha kendine hakim ol.

Kızlar istekli

18 yaşındayım. Bir kızla tanıştığımda işi hemen cinselliğe getiriyor, fantezilerini yazıyor. Karşımdaki bilerek frikik vererek isteğimi artırmaya çalışıyor. Bazı kızlar ikinci gün evine çağırıyor. Ertesi gün de her şey unutulmuş oluyor. Bu durum hoşuma gidiyor ama başım derde girecek diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, tüm yanıtlarını kendin verdin. Onun dizginleri senin elinde. Bu kızlar biraz seni şımartmış. Bir de aralarında yarışa girmişler öyle anlaşılıyor. Kaçma, dik dur ve kibar ol. Ciddiyetini koruyarak hayır demeyi öğren. En az 60 yıl yaşayacağın cinselliğini duygularınla estetiğiyle ailene saklamaya çalış, servetini bitirme. İleride karizmatik bir genel müdür olursan beni hatırla.

İlişkiye gireyim mi?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla biraz ileri gittik. Sevgilim ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ben “Olmaz” dedim. Erkek arkadaşım o günden beri bana soğuk davranıyor. Onunla ilişkiye girmeli miyim?

CEVAP

Kızım, şu arkadaşın bencil bir genç hemen defolsun. Kimse kimsenin duygularıyla oynamasın. Aşkını ileri sürerek sekse geçit aramasın. Bunlara anana sorsan, o da aynısını söylerdi. Bana da dua ederdi.

Spermler gitti mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girerken prezervatif vajinasında kaldı. Prezervatifin içinde spermler vardı. Spermler sevgilimin vajinasına gitmiş midir, hamile kalabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, gitmiş de olabilir, hamile kalmış da olabilir. Beklemedesiniz. Kız adetini görmezse sorun var anlamına gelir.

Bulamıyorum

47 yaşındayım ve 22 yıldır evliyim. 96 kiloyum ve 1.75 boyundayım. Sorunum cinsel organım. Çoğu zaman penisimi bulamıyorum, sadece başı görünüyor. Sertleşmiş hali 6 santim, kasıklarımda yağ var. Sizce ondan mı? Yağı aldırabilir miyim? İnternette cinsel organı büyütmek için ilaçlar satılıyor, faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, önce ilaçların faydası olmadığını söyleyeyim. Kasık yağlarını aldır. Kilo alma çünkü orada yağ birikecek. Yağları aldırdıktan sonra kilo vermeye devam et. Göbek yağların erisin.

Hep ereksiyon halinde

Penisim hep ereksiyon halinde. İnternetten araştırdım, çare bulamadım. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, internete çok takılma. Her önüne gelen bir şey yazıyor. Dilersen üroloji uzmanına başvur. Ondan sonra bir psikiyatrı uzmanına gidebilirsin. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama tedavisinin olduğu da söyleyebilirim.

Böyle soru yok!

Kanın farkı anlaşılır mı?

Kız arkadaşım adetinden önce ilişkiye girmek istedi, kabul etmedim. Eve gittiğinde adet gördüğünü söyledi. Acaba adet gördüğünü bilmeden ilişkiye girseydik kanın adet kanı mı yoksa kızlık zarı kanı mı olduğunu nasıl anlardım? Kız değilse anlayabilir miydim?

CEVAP

Okurum

1) Kızlık zarı ile adet kanını ayıramazsın.

2) Adetten önce seni çok arzulamış olabilir. Senin kafanda dolaşan tilkiler gibi bir hesap yapmamıştır. Yapmışsa ne yapacağız?

3) Evlenecek misin, gününü gün mü edeceksin?

4) Kız mıdır değil midir diye elinde büyüteçle bir dedektif gibi gibi iz mi süreceksin?

5) İz sürdün, olayı çözdün gidip adamı dövecek misin, yoksa kadını mı başından def mi edeceksin? Delikanlım yiğidim, aslanım, çürük düşünceler burada yatıyor. Sen kızın kalbine bak. Kimin için atıyor?

Günün soruları

Zevk almayacak mıyım?

30 yaşında evli kadınım. 10 yıldır ilişkiden zevk almadım. İstek var ama haz yok. Hep böyle mi kalacak?

CEVAP

Sevgili okurum, biz psikiyatırlar başımız sıkışınca hemen Freud’a başvururuz. Muhterem pirimiz, ‘Soğuk kadın yoktur, kadının ateşini yakamayan erkek vardır’ der. Seni bilmem ama ben en azından bu sözün yüzde 50’sinin size uyduğunu sanıyorum. Sanırım eşinin de masaya yatırılması gerekiyor. Eşin de he derse, el ele, bir psikiyatri uzmanına gidin. Elden gelen yardım yapılır. Eksik varsa tamamlanır. Böyle sürerse evlilik ortamı ne yazık ki düzenli gitmez.

Nasıl ispatlarım?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkide kan geldi. Ama ilk kez onunla olduğuma inanmıyor. Nasıl ispatlarım?

CEVAP

Sevgili okurum, neyi, kime, nasıl, niçin ispatlayacaksın? Sen seni bildiğin sürece dışarıdan gazeller yolunu şaşırtır. Bu olay senin etinin, ruhunun öz ve özel yapısıdır. Yaratılana dışarıdan kim karışır? Çünkü nasıl yaratılmışsa öyledir ve öyle kalır. Bir kız çocuğunun doğumundan 20 yıl sonra çift oluşturacağı erkeği düşünmez.

O yüce değerlerin düşünmediğini, anatomik yapıdan bihaber erkeklerimiz hiç aklından çıkarmıyor. Bir damla kana adeta hayatlarını adarlar. Kimileri kan olsa bile kuşkularının güdümünde ne kendilerine ne de eşlerine mutluluk sağlarlar.

Günün sözü

Bilerek karanlık yola giren akla ışık tutulmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder