Dr. Haydar Dümen Yaşananlar iki kişi arasında
HABERİ PAYLAŞ

Yaşananlar iki kişi arasında

Cinsellik kapalı kapılar ardında ve iki kişi arasında yaşanır. Bu yüzden iki tarafın bu birliktelikten keyif alması gerekir. Birbirinize kulak verin, fantezilerinizi anlatmaktan çekinmeyin. Unutmayın, her şey iki kişi arasında. Yeter ki taraflardan birine zarar vermesin ya da üzülmesin.

Boşalamıyorum

26 yaşındayım. Günde 2-3 kez ilişkiye girsem boşalamıyorum. Sizce sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğinde düzelir diye umuyorum. Mastürbasyonla ilgili olduğunu sanıyorum. Üzerine düştükçe başarı şansın azalacak. Kendini sorgulama, mastürbasyondan uzak dur. Biraz fantezilerini keşfet. Yola öyle devam et.

Haberin Devamı

Fanteziler işe yarar mı?

29 yaşındayım, 5 aydır evliyim. Benim sertleşme ve erken boşalma sorunum var. Evlenmeden önce çok mastürbasyon yapıyordum, ondan kaynaklanabilir mi? Fantezileri kullansak işe yarar mı?

CEVAP

Okurum, yatak odasının özgürlükleri sizin. İki tarafın istemesiyle de bazı şeyleri yapabilirsiniz. Erken boşalman tedavi edilir. Sertleşme sorunu aslında kendiliğinden düzelecek türden bir şey. Bir alışma süreci yaşıyorsun. Kuşkusuz mastürbasyonun da bu konuda hazırlayıcı rolü olmuştur.

Acaba sarkar mı?

19 yaşında kızım, 1 aydır her gün mastürbasyon yapıyorum. Kendime hakim olamıyorum. İç ve dış dudaklar sarkar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, bir şey olmaz. Mastürbasyona takılıp kalma. Vajinal orgazma geçişte zorluk çekersin. En azından şimdilik gün aşırıya indir.

Büyük diye şikayetçi

28 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Penisimin büyük olduğunu söylüyor ve korkuyor. Biz beraber olmak istiyoruz, ne yapmalıyız?

CEVAP

Bilmem delikanlı mısın, aklına güvenmeyen heyecanlı bir insan mısın? Ne yapacağını sen bilmezsen ben nasıl çare ararım değerli okurum? Mezura elindeyken, sen bir ölçü vermezsen ben uzaktan kaval çalarak derdinize nasıl çare bulurum? ‘Bırak gitsin’ desem olmaz. ‘Bakma gözünün yaşına’ desem, bu da benim üslubuma uymaz. Olsa olsa ‘Bekle gör’ formülüne uy derim, sizi kendi kaderinize terk ederim.

Zor boşalıyorum

19 yaşındayım. Günde 1, bazen 2 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde çok zor boşalıyorum. Ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sebebi mastürbasyona alışmış olman.

Çok istekliyiz

İki yıllık ilişkim var. İkimiz de çok istekliyiz, sürtünme yoluyla bir şeyler yaşıyoruz. Kız ilişkiye girmek istiyor ama ben izin vermiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, zor bir ortam. Hem istek hem engel hem yüzeysel ilişki hem de korunma. Bir labirentte gibisiniz. Bu konudaki karar doğrudan doğruya seni ve aileni ilgilendirir. Sosyal ve ekonomik koşullar uygunsa en doğrusu evlenmeniz. Ama hep böyle giderseniz bunun size zararı olacak.

Mikrop mu kaptım?

20 yaşındayım, 2 hafta önce bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Bir hafta sonra tuvalette yanma başladı. Bazen meni gibi beyaz bir sıvı geliyor. Mikrop mu kaptım?

CEVAP

Değerli okurum, idrar ve meni tahlili yaptır.

O sıvının nedeni nedir?

24 yaşında, evli kadınım. Vajinamdan sıvı geliyor. Acaba bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, eğer bu birleşme sırasında gelen sıvı ise doğal. Tahrik olduğun zaman gelebilir. Kokulu olduğunu sanmıyorum. Eğer öyleyse her zaman gelir, çamaşırında leke bırakır, kokuludur. Öyleyse bir kadın doğum uzmanına gidip tedavi olmalısınız.

Haberin Devamı

İsteksizlik yaşıyorum

20 yaşındayım. Üç yıldır haftada 4 kez mastürbasyon yapıyorum. İki haftadır isteksizlik var. Neden böyle? Geceleri geç yatıyor, sigara içiyorum. Nedeni bu mu?

CEVAP

Değerli okurum, işte reçeten.

1) Sigarayı bırak, kesin olarak

2) Yatıp kalkma saatlerini, düzenini koru.

3) Bir, iki hafta perhize gir. Bırak organ da, ruhun da dinlensin. Enerjin kümelensin. Bu sorunlar da kendi kendini yensin. Sen fazla karışma.

Zararı var mı?

18 yaşındayım, günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum. Bunu bir zararı var mıdır?

CEVAP

Okurum, beynini mastürbasyona monte edersen bu defa hayatını o küçük beyin idare eder, esiri olursun. Hangi beynini kullanacağına karar ver. Sayıları azalt.

Çekiniyorum

18 yaşında, 1.85 boyunda, 75 kiloyum, penisim 10 santim. Ben çok küçük olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden cinsel ilişkiye girmeye çekiniyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, o boy anatomi kitaplarına uygun. İyi oynarsan kazanırsın.

Küçük mü, normal mi?

19 yaşındayım ve penisim 12 santim. Acaba normal mi yoksa küçük mü?

CEVAP

Okurum, normal. İyi çalışırsa sorun çıkarmaz. Bu tür penisler de genellikle iyi çalışıyor. Sorun etme.

Küçültülür mü?

19 yaşındayım. Ne zaman güzel bir kadın görsem penisimde akıntı oluyor. Kız arkadaşım benimkinden korkuyor. Ben daha büyümesinden korkuyorum. Ne kadar olmalı? Bir de cinsel organım küçültücü de var mı?

CEVAP

Değerli okurum, doğru yolunda yürü. Doğanın işine karışma. Sonra zırvalayıp da durma. İlaçla ne büyür ne küçülür. Sadece kullanma yöntemlerini öğreneceksin.

Böyle soru yok!

Hakim olamıyorum

18 yaşındayım. Kızlara çok tutkunum. Utangacım, kimseye söyleyemiyorum. Günde 5 kere mastürbasyon yapıyor, engel olamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Oğlum söyleyeyim. 18 yaşının gereklerini yapacaksın. Önünde öyle çok iş var ki. Spor yapacaksın, gerektiği kadar yiyip içecek, kendini kiloya kurban etmeyeceksin. Derslerine çalışacaksın. Bu saydıklarımda biraz öne çıkarsan kızlar tarafından seçileceksin. 30 yaşına doğru da evlenip dünyanın kaç bucak olduğunu öğrenecek, çocuklarına baba olacaksın.

Ya sen şimdi ne yapıyorsun? Gir odana, kur hayallerini. Sonra pişmanlık, iradene güvensizlik, “Bir daha yapmayacağım” sözüne 3 saat dayanma. Sonrası kapan içine. Dışarıdaki dünya ve sorumluluklar senin neyine? Kapan oğlum kapan da Bu ‘kapan’dan seni kim kurtaracak? Yavrum kendin.

Günün soruları

Yüzüm kızarıyor

21 yaşında, yaşına göre yakışıklıyım. Kızlar çekici olduğumu söylüyor. Deneyimim yok. Onların yanında cinsel konular açılınca utanıyorum, yüzüm kızarıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, senin gibi yakışıklı ve genç olacağım, pasaportu kaptığım dünyanın öteki ucuna giderdim. Tabii pandemi bitince. Ama sen “ne yapacağım?” diye mızmızlanıyorsun. Kadınlar mızmız erkek sevmez. Hoşlandıkları: Sağlam, güvenilir, temiz, az konuşan, tatlı espriler yapan, kızı düşünen, onu koruyan, ilişkilerini deşifre etmeyen erkekler. Yavrum, saç sakal ondan sonra gelir. Çare: Özü yakışıklı yap. Yani güzel olsun, temiz olsun. Yüz arkadan gelir, bu kuraldır, unutma.

Enerjisi bitmiyor

İki yıldır ilişkim var. Erkek arkadaşım ve ben 20 yaşındayız. Sevgilimin isteği hiç bitmiyor. Yorulmuyor. Ben vajinamın genişlemesinden korkuyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili yavrum, dayanamazsın. Buna yangından mal kaçırma psikolojisi derler. Bu arkadaşın seni parçalamaya niyetlenmiş. Bu parçalama ruhuna yönelik. Yarın bedenin de parçalanacak. Ama bu arabanın freni senin elinde olmalı. Fakat fren sağlam değil. Adamın freni laçka. Araba bas bas yerinde duramıyor. Suçlu sensin, ayağa kalk. Unun çoksa günün de çok. Bunu zamana bölmenizde yarar var. Yavrum daha ne diyeyim? Hadi yavrum, için dışına çıkmasın.

Günün sözü

Sevginin de ölçüsü vardır. Gramı az tonu fazladır. Biri yetmez, öteki çökertir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder