Dr. Haydar Dümen Yıllar süren labirentin ortasında
HABERİ PAYLAŞ

Yıllar süren labirentin ortasında

Gençler birbirinden hoşlanıyor, flört ediyor. Yıllar süren flört döneminde yüzeysel bir şeyler yaşıyor ancak cinsellik büyük geceye saklanıyor. Ama o gece hayal ettiklerini bulamıyorlar. Düş kırıklıklarının arkası kesilmiyor, her iki taraf da üzülüyor.

Kandırıyorum

24 yaşında kadınım ve 6 yıldır erkek arkadaşımla birlikte oluyorum. Fakat orgazm olamıyorum. Onu da ‘Boşalıyorum’ diye kandırıyorum. Problemin ne olduğunu çözemedim. Sizce neden boşalamıyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, bu saatten sonra geri dönüşü yok. “Seni kandırdım” diyemeyeceğin için yine aynı role devam. Ne yap yap, artık evliliğini güvenceye al. Altı yıllık beraberlikten sonra herkes yoluna gitsin demek kolay değildir. Hele evlilik olsun, sen yine orgazm olamasan el ele, o hazineyi ortaya çıkaracağız.

Haberin Devamı

Hiç zevk alamıyorum

18 yaşındayım. Penisim 7 santim. Hiç zevk alamıyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bu ölçü sertleşmiş hali ise bir üroloji uzmanına başvurup nedenlerini ve çözümünü bulmaya çalışmalısın.

Çok istekliyiz

İki yıldır devam eden birlikteliğim var. Birbirimizi seviyoruz, evlenmek istiyoruz. İkimiz de çok istekliyiz, sürtünme yoluyla bir şeyler yaşıyoruz. İlişkiye girmek istiyor ama ben izin vermiyorum. Çünkü kendimi hazır hissetmiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir ortam. Hem istek hem engel hem yüzeysel ilişki hem korunma. Bir labirentin içinde durmadan dönmek gibi bir şey. Bu konudaki karar doğrudan doğruya seni ve aileni ilgilendirir. Sosyal ve ekonomik koşullar uygunsa en doğrusu evlenin. Ama hep böyle giderseniz bunun cinselliğinize, ruhunuza ve ilişkinize zararı olacak.

Hamile olabilir miyim?

20 yaşındayım, erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, 3-4 defa boşaldı. Sonra sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, ikimiz de aynı anda boşaldık. Menisi vajinama bulaştı, yıkadım. Sizce hamile kalma olasılığım var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, mantıksal yönden hamile kalmadın. Ama biyolojik yapının sürprizleri var, şansızlık olabilir. Şu anda onu düşünmenin zamanı değil. Sen olmamış gibi düşün rahat et. Sonra durum değerlendirmesi yaparız.

Zararı var mı?

23 yaşındayım, herkes gibi mastürbasyon yapma ihtiyacı duyuyorum. Siz haftada 3-4 kere yapılmasını söylediniz. Ama ben bir gecede 3-4 kez yapıyorum. Sonra 2 hafta yapmıyorum. Bunun zararı var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında da abartma. Bir düzen kurarsan daha iyi. O kadar da ara verme. Böylece sistem çalışsın.

Gebe kaldı mı?

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bacak arasına boşaldım. Ertesi gün adet gördü. Bittikten 2 gün sonra açık kırmızı, pembe kan gelmiş. Acaba bir problem olabilir mi? Gebe kalma ihtimali var mı?

CEVAP

Okurum, ne gebe kaldı ne kızlığı bozuldu. Hayata dön, yarın da işinin başına geç.

Süreyi nasıl uzatırım?

20 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girdim ve çok kısa sürede boşaldım. İlişkinin tadına varamadım. Bu süreyi doğal yollarla nasıl uzatabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmadan söz ediyorsun. Evlendiğin zaman düzelecek. Şimdilik alışmaya çalış.

Deneyimsiziz

22 yaşında, nişanlı kızım. Altı ay sonra evleneceğim. İkimizin de deneyimi yok. İlk geceden çok korkuyorum. İkimizin de deneyimsiz olması bir sorun yaratır mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Kızım, sorun yaratabilir ama siz sorundan korkmayın. Herkes bir şeyi bir yerlerden öğrenir. Siz de birbirinizden öğrenirsiniz. Ancak çok sıradan, basit anatomik bilgileri de şimdiden kitaplardan öğrenin ve paniklemeyin. Mutluluklar dilerim.

Acı çekiyorlar

Cinsel organım 19 santim. Bugüne kadar pek çok kadınla ilişkiye girdim. Hepsi ilişkide acı çektiğini söyledi. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, büyüğü acı verir. İdareli kullan.

Vitrine çarptım

Üç yıl önce vitrinin kenarına çarptım ve ağrılı kanamam oldu. Sizce kızlık zarım bozuldu mu? Yakında evleneceğim.

CEVAP

Sevgili okurum, bu tür çarpmalarda kızlık zarı bozulmuyor. Ama benim de gözüm kilometrelerce uzağa uzanarak zarı görmeye yetmiyor. Çok tedirginsen ve bir kadın doğum uzmanına git, rahata erersin.

Kız benden korkuyor

18 yaşındayım. Penisimin boyu 22 santim. Kız arkadaşım benimle ilişkiye girmekten korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir yapmayacak, kızı serbest bırakacaksın. Taa ki, kızdan sorumlu olacak duruma gelene kadar. Kızla hayatını birleştireceksin. Hem kızı korkulardan dolayı cinsellikten soğutmayacak, onun hayatıyla oynamayacaksın. Evlendiğin zaman zaten sorumlu olduğun için o zaman teknik yardımlar devreye girecek.

Kızlık zarım patladı

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Zarım patladı. Adet kanamasından değişik bir kanama ve sürekli geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kanama oldu. Yırtıldı ama yara izi kalmadı. Gelen kanın da o kanla hiçbir ilgisi yok. Normal adetini görüyorsun. Bana göre rengine de karışma. Bakalım zaman ne gösterecek? Bu konuyu evlenirken yeniden düşünmen gerekirse o zaman düşünülür. Bir formül aranılır.

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşme sorunu yaşıyorum

52 yaşındayım ve sertleşme sorunu yaşıyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, tıkır tıkır işleyen makinelerde bile işlevi devamlı kılmak için gereken birtakım etkenler vardır. Öncelikle düzenli ve sürekli bakım gerekir. Bu sırada beliren problemlerin tespiti ikinci önemli noktadır. Son olarak da sorunun giderilmesi için yapılan onarım şarttır değil mi? Okurum, görülüyor ki senin makine en az 34 yıldır çalışıyor.

Normal böyle arada teklemesi, sorun çıkarması gerekli özen ve bakım gösterilmediğinde. En son ne zaman bir doktora gidip, muayene olmuştun, sağlığınla ilgilenmiştin? Panik yapacak bir şey yok oğlum, değerli doktorlarımızdan birini zaman kaybetmeden seç. Onlar da anlattıklarına göre sorunun tespitine başlasınlar.

GÜNÜN SORULARI

Cinsel organımdan çok utanıyorum

19 yaşındayım. Cinsel organım sadece 4 santim. Bu durumdan çok utanıyorum. Bu yüzden hiç cinsel ilişkiye girmedim. Ne yapmam lazım? Bana tavsiye verir misiniz?

CEVAP

Değerli yavrum, cinsel organını doğru ölçtün mü? Yani ereksiyon halindeyken 4 santim ise mikropenis (gelişmemiş) durumu var demektir. Bu da aklıma büyük olasılıkla hormonal bir bozukluğun olduğunu getiriyor. Bir uzman yardımıyla steroid tedavisine başlayabilirsin.

Bununla birlikte cinsel organ büyütme ameliyatı da seni düzenli takip eden doktorla birlikte karar verebileceğiniz bir diğer çözüm yolu olabilir. Böylelikle cinsel ilişki düzenini sürdürebilirsin. Şimdiden gözlerinden öper, geçmiş olsun dileklerimi sunarım değerli genç.

Gençlerin hali ne olacak?

22 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim. Pandemiden ötürü karşı cinsle etkileşimim yok. Ne olacak biz gençlerin hali?

CEVAP

Ne etkileşimi bu dönemde halsiz kalasıcalar. Yoksa intiharla randevunuz mu var? Hiç mi okumuyor, dünyayı, ülkemizi takip etmiyorsunuz. Binlerce can kaybediyoruz. Pandeminin sözü bile ezici ve ağzınızı büzücü olmalı. Siz devam edin emi böyle ‘nato kafa, nato mermer’. Mermer kayayı da tıraş edemez berber, ya sahi sizin derslerden ne haber?

GÜNÜN SÖZÜ

Küfür öfkenin, şiir aşkın deşarjıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder