Dr. Haydar Dümen Zaman kadına yardım eder
HABERİ PAYLAŞ

Zaman kadına yardım eder

Kadın ilk birlikteliğinde zevk alamıyor, çünkü onlar erkekler gibi hızlı cinselliğe uyum sağlayamıyor. Orgazmı yaşamaları, ilişkiden haz duymaları uzun zaman alıyor. Üzülmeyin ve yatak odasını eşinize dar etmeyin. Olayları akışına bırakın. Orgazmı zamanla öğreneceksiniz.

Hamile kalınır mı?

Hamile kadınla korunmasız ilişkiye girildiğinde ne olur? İlk defa cinsel ilişkiye giren bir kadının gebe kalma olasılığı nedir?

CEVAP

Değerli okurum, gebe bir kadınla hiçbir durum olmaz. Hele sakin ve yavaş olursan her şey yolunda gider. Doğuma 1.5 ay kalana kadar, bu böyle. Ama son 1.5 ay perhiz. İkincide hem sıfır hem de 100. Yumurtlama gününe rastladıysa yüzde 100, diğer günlerde sıfır. Asıl soru, senin spermlerinin sayısı ve sağlığı. Çok merak ediyorsan saydır.

Haberin Devamı

Zara bir şey oldu mu?

20 yaşında kızım. Sevgilimle 3 aydır sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Üzerimizde pantolonlarımız oluyor. Acaba darbelerden dolayı kızlık zarım bozulur mu?

CEVAP

Değerli okurum, zar şimdilik yerinde duruyor.

Erken boşalıyorum

Cinsel ilişkiyi çok seviyorum ama çok erken boşalıyorum. İki, üç kez doktora gittim ama bir netice alamadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu konu evlilik koşullarında daha rahat tedavi ediliyor. Yani sürekli bir partnerin varsa ya da evliysen tedavi şansın yüzde 90. Değilse bu koşulları bekle.

Titriyorum

24 yaşındayım. Boşaldığımda titriyorum. Birkaç gün uyumakta zorlanıyorum. Karın bölge ve boynumda nabız atması gibi bir şeyler oluyor. Bu rahatsızlık ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, sorun yok. Beden eğitimi yap. Kilo alma. Fazla kendini düşünüp kafayı takma. Yaşamının bütün dilimlerini normal sınırlar içinde kullan. Gerisini doğaya bırak.

Zar yırtılır mı?

25 yaşında kadınım. Başımdan evlilik geçti ama kızlık zarım bozulmadı. Doktor “Zar çok esnek, doğumda bozulabilir” dedi. Şimdi yeni ilişkim var. Zarım bozulur mu? Adet dönemimdeki şiddetli sancıların da nedeni bu mu? Doğum dışında zar bozulur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, ilk önce doktora katılmam gerekir. Ama doğum olmadan da çap bakımından biraz daha büyük bir penisle kanama olabilir. Adet sırasındaki sancıların bununla ilgili değil. Sevgilinle ilişkilerini sen bilirsin.

Haberin Devamı

İlişkiye giremiyorum

23 yaşındayım. Sevgilimle cinselliği yaşamaya çalışıyoruz ama benim ağrılarım yüzünden olmuyor. Evlenince sorun olmasın diye doktora gittik, çare olmadı. Bu hastalık mı?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım vajinismus olayı yaşıyorsun. Vajina iradeye bağlı olmayan kaslarla çalışır. Kapısını kapatmışsa, açamazsın. Evlendiğinizde bu sorunu yaşarsanız vajinusmusu çözeriz. Hele bir evlenin bakalım. Gözyaşlarını kesin, ruh ve bedeninizi incitmeden ilişkiye devam edin.

Eşim orgazm olamıyor

Üç aylık evliyim. Eşimle sürekli olarak aynı problemi yaşıyoruz. Eşim sadece klitoral orgazm oluyor, vajinal orgazm yaşayamadığını söylüyor. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kadınların vajinası doğuma programlanmıştır. Bu nedenle sinirsel donanımı ve duyarlılığı azdır. Kadınların yüzde 50’si vajinal orgazmı bilmez. Ama tümü klitoral yoldan orgazm olur.

Evlilliğiniz biraz yol aldıktan sonra, umarım birkaç yıl içinde eşin vajinal orgazma alışır. Her ikiniz de bunu sorgulamadan birleşmeye hazırlanır, öyle başlar ve bitirirseniz, sorununuz daha kolay çözülecektir.

Haberin Devamı

Kızı nasıl kandırırım?

Kız arkadaşım ilişkiye girmeye korkuyor. Onu nasıl kandırıp ilişkiye girebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, kolay. Hem kendinin hem onun evlilik yaşının gelmesini bekle. İşinizi kurun. Kızı önce ailesinden ve tabii ki kendisinden evlilik vaadiyle iste. Nikahı bas. Bir sorun çıkarsa geri kalan önerileri doktora bırak. İşte razı ettin gitti.

Zevk alıyorum

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz ama ilişkiye girmeden önce ben çok korkuyorum. İlişki sırasında mutlu oluyorum ama bitince pişmanlık duyuyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, her kızın yaşadığı psikolojik duyguları yaşıyorsun. Bunların arasında iyi haber cinsel birleşmeden zevk almış olman. Korkun zamanla geçecek. Bunlar sorun değil. Ama pişman olacağın bir şeyi de yapma. Bu senin hayatın boyunca rehberin olsun.

Her yerde sertleşiyor

19 yaşındayım. Problemim penisimin olur olmadık her yerde sertleşmesi. Buna nasıl çare bulabilirim?

CEVAP

Çocuğum, ne çare arıyorsun? Bırak onu kendi haline ne halt ederse etsin sana ne.

Kız ilişkiye girmek istiyor

18 yaşındayım. Aynı yaşta bir kız arkadaşım var. Bir yıldır birlikteyiz. İki aydır ilişkiye girmek istiyor. Ben onun geleceğini mahvetmek istemiyorum. Ama kendimi ne kadar tutarım bilmiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli yavrum, aynen böyle yapacaksın. Daha doğrusu kızı sen adam edeceksin. Asla denemeye girme, sonu gelmez. Başın belaya girer. Körpecik çocuklarsınız. Dayan, diren. Her türlü manevi ödüle de hak kazan.

Kanama ne kadar sürer?

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte oldum, 4 kez ilişkiye girdik ve her seferinde az da olsa kan geldi. Acaba bekaretim bozulmadı mı? Kanamalar ne kadar sürecek?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık gitti gider. Bir hafta sabredin, ufak kanamalar olursa sineye çekin. Beklenmedik bir durumda doktora gidin.

BÖYLE SORU YOK!

Bırakamıyorum

22 yaşındayım. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyorum ama bırakamıyorum. Bundan nasıl kurtulurum?

CEVAP

Değerli okurum, ne iş yaparsın sen? Okur musun, çalışır mısın? Bu kadar boş vakti nerede buluyorsun? Eğer okuyorsan ailene yazık. Seni ders çalışıyor zannediyorlar, sen neler peşindesin. Yok çalışıyorsan o kadar mastürbasyondan sonra enerjini nasıl toplayıp işine konsantre oluyorsun?

Haftada 2 kararındadır, fazlası her bakımdan zararlıdır. Kendine uğraş bul. Kafanı dağıtmaya bak. Yoksa sıradaki mektubun “Hocam, sertleşme sorunum var, ne yapmalıyım?” ya da “Erken boşalmam var Haydar Hocam” olur. Böyle kapımı çalma, külahları değişiriz.

GÜNÜN SORULARI

Hastalık kaptım mı?

22 yaşında kızım. İki yıldır inişli çıkışlı bir ilişkim var. Sevgilimle yüzeysel olarak cinsel ilişkide bulundum. Sevgilim bel soğukluğu geçirmişti. Hastalık bana geçti mi?

CEVAP

Sevgili kızım, sanırım bel soğukluğu bulaşmadı. Bel soğukluğu kadında akıntı olarak kendini gösterir. Ama inişli çıkışlı olan ilişkinizi biraz düzlüğe çekin. Yorulmayın. Yani şunu demek istiyorum “Cinsel ilişkim var” diyorsun sonra “Yüzeysel” diyorsun.

Bir de bunun adını koyalım. Cinsel ilişki denildiği zaman penisin vajinaya girdiği anlaşılır. Onun dışındaki sevişmeler derecesine göre yüzeyseldir. Tabii ki normal ve doğru yolda gidiliyorsa.

İlaçsız sertleşmiyor

45 yaşındayım, sertleşme sorunu var. Doktor “Psikolojik” dedi ve o ilaçlardan verdi. İçince iyi, içmeyince sertleşmiyor. Benim uzvum sadece idrara çıkmaya yarıyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, meslektaşımın verdiği ilaçta bir yanlışlık yok. Lakin ilacın görevi de zaten öteye gidemez. Cinsel takviye ilacıdır ve her uzman cinsel sorunlardan anlayacak diye bir kural yok. Konusunda uzman doktor arkadaşlara gitmeni tavsiye ederim.

Psikoloji o kadar geniş bir alandır ki her gün yeni şeyler öğrenirsin. O yüzen akıl akıldan üstündür deyip başka doktorları da deneyebilirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Her meslekte çürükler çıkar. Ama hekimlikteki çürüklerin bedelini insanlar canlarıyla öder. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder