Eren Aka Trafikte kalanlara kumanya
HABERİ PAYLAŞ

Trafikte kalanlara kumanya

Bodrum Belediyesi, ramazan dolayısıyla pandemi kısıtlamalarında trafikte iftara yetişemeyen, iftar saatine yolda yakalanan vatandaşları yalnız bırakmadı. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde iftarlık kumanya dağıttı. Özellikle trafik akışının yoğun olduğu iftar saatlerinde yolda kalan sürücüler ile minibüs ve otobüslerdeki yolcular, dağıtılan bu kumanyalarla oruçlarını açtı.

Trafikte kalanlara kumanya

Bodrum Belediyesi’nin pandemi kurallarına uygun olarak hazırladığı iftarlık kumanya ikram paketlerinin içinde su, meyve suyu, paketlenmiş hurma ve soğuk sandviç bulunuyor. Kumanya dağıtımlarının hafta içi yapılacağı ve ilçe genelinde trafiğin yoğun olan bölgelerinin seçileceği belirtildi. Vatandaşların memnun kaldığı uygulamanın ramazan boyunca süreceği bildirildi.

Haberin Devamı

TARIM VE HAYVANCILIĞA KAYSERİ’DE ÖZEL ÖNEM

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık ile uğraşanlara 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da destek olmaya devam edecek. Bu kapsamda 2021 yılında sulu tarıma destek amacıyla 34 adet sulama tesisi yapılacak. 100 ton yerli ve milli tohum ile yem bitkisi tohumu dağıtılacak. Kabak çekirdeği paketleme tesisi inşa edilecek. Kayseri Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, endemik bazı buğday türlerinin üretimini teşvik edici çalışmalar da yapacaklarını söyledi.

Trafikte kalanlara kumanya

Başkan Büyükkılıç, “Endemik olarak bazı buğday türleri ile ilgili teşvik edici çalışmalar yapacağız. Bu dönemde inşallah tarım ve hayvancılığa her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum. Gerek Ankara boyutunda, gerek Kayseri özelinde yerel boyutta ilçelerimizle iş birliği halinde tarım ve hayvancılığa destek vereceğiz. Pandemi döneminde gördük ki tarım ve hayvancılık bu işin olmazsa olmazı” dedi.

MERSİN ESNAFINA MESDEM DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde kurulan Mersin Esnaf ve Sanatkâr Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin (MESDEM) ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Trafikte kalanlara kumanya

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, oda başkanları ile ‘Daimi Üye’ olarak dört merkez ilçe belediye başkanı katıldı. “Hepimizin ortak görevi Mersin’e hizmet etmek” diyen Başkan Seçer, şunları söyledi: “MESDEM esnaf ve sanatkârımızın sorunlarına eğilecek, onlara katkı sunacak, danışmanlığını yapacak, bazı konularda eğitim katkısı verecek, kısacası her sorununa koşturacak bir oluşum. Odalarımızın başkanları da temsilcileri de üye sıfatıyla görevlerini yapacaklar.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder