Faik Gürses Helal olsun size
HABERİ PAYLAŞ

Helal olsun size

Kadın voleybolun tavan yaptığı dev final Torino’da nefes kesti. Her sayı bıçak sırtı gibiydi. Vakıfbank başladı. Eczacıbaşı yakaladı. 3 fark Eczacıbaşı öne geçti. Vakıfbank eşitledi. Boskoviç ve Egonu’nun smaçları Torino’yu salladı. Bloklar iki tarafın da en etkili silahlarıydı. İlk setin final sayılarında Vakıfbank giden seti lehine çevirdi. 2. setin başlarıda, ilk setin kopyasıydı.

Eczacıbaşı 4 sayı ile kaçarken, Vakıfbank’ın blokları duvar oldu. Sonra sahneye yine Egonu çıktı. Öyle toplar öldürdü ki hem binlerce seyirciyi mest etti hem de tek başına seti alacak gücü ortaya koydu. Seti müthiş bir üstünlükle Vakıfbank alıp durumu 2-0 yaptı. 3.set Eczacıbaşı’nın hayat bulduğu setti. Libero Simge maçın başından beri öyle 3 top öldürüp takımını ayakta tuttu ki, seti de Eczacıbaşı’nın almasına neden oldu.

Haberin Devamı

4. sette oyun uzun süre başa baş gitti. Ancak Egonu’nun sayıları Eczacıbaşı’nın gardını, bloğunu ve her şeyden önemlisi moralini sıfırladı. Maç bittiğinde 13 bin seyirci iki takımı da ayakta alkışladı. Türk takımlarının yurt dışındaki ilk finali İtalyanlara nefis bir voleybola lezzetli sundu. Vakıfbank 6. kez Avrupa tacını giyerek büyük bir başarıya imza attı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder