Fatma Uyar Kılıç Mehmet Şef özür mü diledi?
HABERİ PAYLAŞ

Mehmet Şef özür mü diledi?

MasterChef 2020’de tatlı deyince akla ilk gelen isim Furkan elendi. Furkan, tatlıdaki başarısının yanı sıra, Mehmet Şef’ten yediği azar ile de akıllara kazınmıştı. Genç yarışmacı, dokunulmazlık oyununda tabağını yetiştirememesine rağmen şeflerin önüne getirince, Mehmet Şef sert çıkmıştı. Furkan ağlamaya başladı, Mehmet Şef susmadı. Bunun üstüne Mehmet Şef, eleştiri oklarını üzerine çekti. Sosyal medyada herkes Furkan’ın yanında oldu. O günden beri Mehmet Şef, acaba bu konu ile ilgili bir şey söyler mi diye bekledim. Ama yok…

Haberin Devamı

Mehmet Şef özür mü diledi

Furkan’ın eleme konuşmasında Mehmet Şef şunları söyledi:

“Sana göstermiş olduğum tepkiden dolayı neredeyse kendi ailemden bile tepki aldım. Ustaya saygılı bir çocuktun, o olaydan sonra bana gelip tek kelime dahi etmedin. Sen bu meslekte olursun ve yürürsün.”

Sözlerinin bana ifade ettikleri tek tek şöyle:

“Sana göstermiş olduğum tepkiden dolayı neredeyse kendi ailemden bile tepki aldım.”

Bu “Haklıydınız, abarttım” demek sanırım.

“Ustaya saygılı bir çocuktun, o olaydan sonra bana gelip tek kelime dahi etmedin.”

“Saygılı olmak bunu gerektirir, bağırsam da sesini çıkarmayacaksın tabii” diye yorumluyorum.

“Sen bu meslekte olursun ve yürürsün.”

Bu da “Bak gördün mü? Sana neler öğrettim, bu sayede başarılı olacaksın. Bağırdım ama bir sor niye bağırdım, senin için…” olabilir.

Özür mü diledi, kendini mi açıkladı, ne yapmaya çalıştı ben anlamadım… Büyük ihtimalle, o günü açması kendince özür dileme şekli. Peki biraz önce tek tek incelediğimiz sözlerini değiştirmeden, şöyle dese nasıl olurdu acaba:

“Sana göstermiş olduğum tepkiden dolayı neredeyse kendi ailemden bile tepki aldım. Ustaya saygılı bir çocuktun, o olaydan sonra bana gelip tek kelime dahi etmedin. Kırdıysam, özür dilerim.”

Şef olmuş, oyuncu olmuş, gazeteci olmuş hiç fark etmez. Hepimiz usta nedir, saygı nedir biliyoruz… Bazen sesler yükselebilir, bir insan sert mizaçlı da olabilir. Ancak şefler özür dilemez diye bir kural yok sanırım... İnsanların asıl söylemesi gereken cümle dışında, kelimelerin etrafında dolanması ve bir şekilde vicdanını rahatlatması kolaya kaçmak gibi geliyor. Yoksa iş “Özür dilerim” demekte de değil. Siz ne düşünüyorsunuz, ustanız, şefiniz, müdürünüz, anneniz özür dilese sizden, gözünüzde küçülür mü? Yitirir mi saygısını?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder