Filiz Özkol Yeni dünya ve astroloji
HABERİ PAYLAŞ

Yeni dünya ve astroloji

Günümüzde hala tartışması yapılan astrolojinin yadsınamaz varlığı; astrologlar ve dünyadaki büyük bir kesim tarafından giderek artan oranlarda kabul görüyor. Bilinmezlik duvarlarının çerçevelediği yaşam evinde, duvarların ötesine olan merak çok varsayımlı denklemlerin üretilmesine neden olurken, birden fazla çözümleri de gündeme getiriyor. Evrende, etki-tepki prensibiyle bir aile oluşturan değişim ve çatışmaların yarattığı nedenselliklere 'astroloji' uygun bir şekilde yaklaşarak, kozmosun sisleri arasında insanlara sempatik bir şekilde yol gösteriyor.

Haberin Devamı

Astroloji, en azından bilimsel yaklaşımlarla sunduğu bilgileri ve verileri paylaşırken, gelecek rehberliğini yüzünün akıyla, kandırmadan ve avutmadan yapıyor.

Yaşamın ne olduğunu tartışmak yerine, evrendeki görevlerimizin ne olduğunu düşünürsek, yolumuzun çok daha kısa ve net olacağını bilmeliyiz.

Hayatta bize öğretmenlik yapacak olan astrolojiye sıcak bir gülümsemeyle yaklaşırsak, matematiksel, fiziksel, ve ruhsal olarak sunduğu bilgilerin ışığında yaşamımız daha eğlenceli ve hoş olur. Hayatımızı yönlendiren olguların, yine kendimiz olduğunu astroloji söyler. Yaşam bize tercihler sunar ve biz seçeriz. Seçeneklerimiz ve reddettiklerimizin altında müthiş bir astroloji gerçeği yatıyor.

Astroloji hayatımıza ışık tutuyor

Yeni dünya ve astroloji

Astrolojide en çok sorulan soruların başında kader olgusu geliyor. Bir kader mekanizması içinde hareket ediyorsak, ne yaparsak yapalım asla bu çarkın dışına çıkamadığımızı düşünürsek, "Neden astroloji?" diyebiliriz. Yaşam belli bir plan içindeyse, hayatı keşfetme adına yapacağımız küçük kulaçların bize ne denli katkısı olabilir ki? Bu sorularda haklılık payı olabilir ama şunu düşünmeliyiz: Astroloji, yaşantımıza ışık tutacak bir evrensel bilgi aktarımı. Peki biz, neyi neden nasıl öğreneceğiz ve kafamızı kurcalayan sorular karşısında astrolojiden nasıl faydalanacağız?

Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu düşünürsek; astrolojinin de bu değişimlere en iyi ışık tutan anlatım olduğunu kabullenmek zorundayız.

Kişinin önce kendini tanıması çok önemli. Astrolojinin alt tabanında, kişiliğimizi meydana getiren, bizi çözümleyen, sakladığımız özelliklerimiz ve yüzleşmekten korktuğumuz bulgular var. Karşımızdaki kişi bize kendisini ne şekilde anlatırsa anlatsın, astrolojinin onu donattığı özellikleri kadar kendini anlatabilir veya kişiliğini saklayabilir. İstediğiniz kadar çevrenize ve kendinize karşı mücadele vermeye çalışın, yine kendi döngülerinize dönerek, keşfedeceğiniz özellikleriniz astrolojinin bilgisi altında güncellik kazanır.

Haberin Devamı

Dünyamız değişiyor

Yeni dünya ve astroloji

Dünyamız; Ocak 2008 tarihinden sonra yeni bir döneme girdi. Garip, soğuk, havalı ve kendine özgün bir gezegen olan Uranüs; 7 yıllık Koç süresini tamamlayarak, Boğa burcunda 6 yıl sürecek yolculuğuna başladı. Katı ve yargılayıcı bir gezegen olan Uranüs, her şeye başkaldırarak düzeni bozar ve yenisini yaratır. Uranüs'ün 2019 yılı, 6 Mart tarihinde Boğa'ya geçmesi birçok değişimi de birlikte getirdi. Evrenin ve varoluşun temel nesnelliklerinden olan “devinim ve çatışma” kuramı burada da kendini gösterdi. Duygusal, sakin ve kararlı olan Boğa, Uranüs’ün verdiği değişim etkisiyle çatışma içine girerek, Dünya'da zaten farklılıklar göstermeye başlayan iklimlerin değişim hızını arttırdı. Yeraltı sularının ve sellerin kaynağını simgeleyen yağmurların mevsimsel özellikleri kaybolarak, alışılagelmiş olağanlık çerçevelerinin dışına çıkılmaya başladı. 2010'a kadar bu değişim hızlandı. Bu etkiler; oluşum tezlerine uygun olarak, canlı organizmaları da kapsayacak şekilde karşıt bir tepki oluşturacak. Bu karşıt tepkiler; davranış psikolojilerindeki gelenekselleşmiş tutumların değişimlerinden, iletişimin sosyal şartlarından biri olan göreceli yaklaşımların olumsuz yönde değişimine kadar uzayan zincirlere neden olacak.

Haberin Devamı

Yeni dünya ve astroloji

Uranüs’ün hareketleri; ona en çok yardım eden Mars dönemlerinde daha fazla hissedilir. Bu etkileşimlerin sonuçlarını her gün giderek artan yaşam çelişkilerinin, patlamalara neden olan sonuçlarında görüyoruz. Olabildiğince artan ilkel bireysellikler; dünyamızı bir ateş topu haline getiriyor. Sosyal yaşamı modern ilişkiler düzeyine çekmesi için geliştirilen; eğitimsel çalışmalar ve hızla değişen bilgi işleme teknolojileri bile, bu olumsuz etkiler karşısında yenik düşüyor. Bunların en belirgin örneklerini, dünyanın değişik bölgelerinde yayılmacı bir süreç şeklinde seyreden çatışmalarda görüyoruz. Orta Doğu'da yaşanan krizler günden güne artan çözümsüzlükler içindeki en iyi örneklerden biri. Burçların ve gezegenlerin hareketlerine bağlı olarak, kendi aralarında meydana gelen ve yukarıda bahsedilen evrensel-açısal kuvvet etkileşimleri; dünyanın doğal dengelerinde de kendini gösteriyor. Uranüs, alışılagelmiş yaşam dengelerine zıt olarak ortaya çıkan bu etkileşimler; güçlükleri daha bir belirgin hale getirdi. Beklenmedik doğaüstü olaylarının ortaya çıkması bu dönemde görüldü. Yangınlar, bombalar, gaz patlamaları, yol kazaları, uçak düşmeleri, faili meçhul cinayetler, sel baskınları, suda boğulmalar; “Evrende meydana gelen bir değişim, aynı anda kendisine zıt bir kuvvet yaratır” prensibinin fiziksel bir sonucuydu.

Kapitalizm bitiyor

Yeni dünya ve astroloji

Kapitalizmin en yüksek seviyesine gelmiş ülkelerde gerileme devri başlıyor. Kova burcunda Satürn ve jüpiter birlikte hareket etmeye başladı. Siyasi baskılar bitiyor. Liderler yeni dünya düzeninde geriye çekilecek. Yeni dünya düzeninde artık Amerika olmayacak. Hızla kan kaybedecek. Çin, Rusya, İran, Hindistan, Kore, Japonya atağa kalkacak. Tabii bu kolay olmayacak. Kontrol mekanizması kendini bağımsız dürtülere bırakacak.2021 yılında Satürn, Jüpiter ve Uranüs dik açılarla bizi zorlayacak. Kayıtsız kripto paraların ortaya çıkmasıyla sosyal ve ekonomik düzenin bozulması, yeni arayışları berberinde getirecek. Liberal ve yeni bir sosyal ağ oluşturmasıyla şeffaflık ve halka dağılım yeni bir şekil alacak.

Uzay ve kozmik bilgilere daha kolay ulaşılacak. Siber saldırılar ve şirket hesapları tehdit edici olacak.

Tarım ön plana çıkıyor. Sahip olma duygusu ve sahip olduklarını paylaşma ve toplumsal paylaşıma gidiyoruz. Dünya, birçok konuda artık birbirimizin gözlerine bakmayı öğretecek. Tekelcilik bitiyor.

Sancılı bir 2020 geçti. Koronavirüs çok şey öğretti. Evrenin bize dayatmasında astrolojik mesajlar vardı. Artık geriye dönüş yok. Yolumuzda ilerlemeliyiz. Yapılan hatalar gerekliydi. Büyümek zorundaydık. Artık yeni bir sıçrama dönemi bitiyor.

Yeni düzende Türkiye

Yeni dünya ve astroloji

Ülkeler arasında soğuk rüzgarlar estiren, hatta savaşları başlatan nedenler üzerinden yola çıkarsak; dünyanın menfaat mekanizmasının nasıl çalıştığını görebiliriz.

Yakın tarihe göz atalım. 1 ve 2'nci dünya savaşlarının oluşumundaki gerçek nedenlerin altında, devletlerin kendi aralarında kurdukları ittifaklarda birleşen çıkar duygularının insanlığı yok eden sonuçlar doğurabileceğini tarihe tanıklık etmiş kişilerden ve belgelerden duyuyor ve dinliyoruz. Tarih kitaplarının bitmeyen konularında facia hikayeleri çoğunlukta. Geçmişte asla tarihsel bir pembe hikayeye rastlamanız mümkün olamaz. Hep savaş ve gözyaşı vardır.

Devletler arası yeni enerji kaynakları arayışından doğan sömürgecilik yarışı ve ekonomik rekabet, özellikle 1700’lü yılların ortalarında başlayan 'sanayi devrimleri' etkisiyle hız kazandı. Bu nedenle devletler arasında çıkar ilişkilerine dayanan bloklaşmalar ve işbirlikleri oluşturuldu ve günümüzde de, benzer çıkarlar hızla değişen teknolojiye rağmen vahşi bir şekilde devam ediyor.

Oluşturulan bu bloklarda çıkar çelişkilerinin giderek artması ve günden güne artan yeni enerji kaynaklarına ihtiyaç, nihai olarak dünya ülkelerinde büyük yıkımlara neden olan 1 ve 2'nci dünya savaşlarını meydana getirdi. Bu savaşlar dünyada fiziki ve coğrafi değişimlere ve yeni ekonomik yapılanmalara sebep oldu.

Günümüzde; değişen parametreler zaman zaman 3'üncü dünya savaşının eşiğine kadar getiriyor dünyamızı.

Bu bağlamda; dünyaya hakim olan birkaç ülkenin hedefi ve odak noktası olan Ortadoğu’da son yıllarda meydana gelen gelişmeler; Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren çok önemli sonuçlar doğurdu.

Vahşi rekabet içinde olayları tetikleyen o kadar çok değişken ve kaygan zeminler var ki; izlenen politikalar da her gün değişen tabloları ortaya çıkarıyor.2021 yılında daha da artacak.

2021 Türkiye açısından zorlu olacak. Dünyanın tam ortasında olmanın zorluluğunu ve avantajını kullanacak. Şubat, haziran, ekim ve aralık ayları hem siyasal depremlere hem de ekonomik zorluklara neden olabilir. Corona kolay gideceğe benzemiyor. Yeni virüsler ve benzer tehditler ortaya çıkacak. Hava yolculuklarında sıkıntılar, uçak kazaları, grevler, atom bombası denemeleri, kazalar bu yılın gündem konuları. İnançlar, değişim hareketleri, kısıtlamalar başkaldırılar... Bankalarla ve borsayla ilgili sıkıntılar... Fakat tıp alanında Türkiye'nin sesi duyulacak. Amerika'nın üzerimizdeki baskısı ve amborgolu yaptırımları bize sıkıntı verecek. Enerji sıkıntısı zorlayabilir. Devletler arası anlaşmalar yeniden gözden geçirilecek.

Sağlıkla ilgili yeni yapılanmalar, sigorta sisteminde düzenlemeler yapılacak.

Mayıs, haziran ve temmuz aylarında seçim ihtimali kuvvetli.

Ocak ve eylül ayında sınav sistemi tekrar ele alınacak.

Eylülde siyasi konular çok önemli ve muhalefette kargaşalar gözlenebilir.

Mayıs ayında turizm sektörünü yeniden canlandırma projeleri gündeme gelebilir.

Sağlık sektöründe yeni düzenlemeler ele alınacak. Dünyaya meydan okuyan sağlık haberlerimiz olacak

Yıl boyunca Neptün bizi son derecelerde etkileyecek. Boğulmalar ve deniz kazalarına dikkat etmeliyiz. İntihar vakaları sıklaşabilir.

Bu yıl şans noktası Türkiye'yi destekliyor. Ülkemiz amaçlarına ulaşacak ve dünya arenasında önemli bir yerde olacak. Çok konuşulacak ve çok ses getirecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder