Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Berkcan Güven
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Berkcan Güven

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz.

Posta- Portre’nin bu haftaki konuğu influencer Berkcan Güven.

21'inci yüzyılın keyfini fenomenler çıkarıyor

Telefon uygulamalarının insanların hayatını tamamen değiştirdiği bir çağdayız. Berkcan Güven de bu sayede hayatı değişen fenomenlerden biri. Vine videoları çekerek insanların hayatına girdi. Özellikle anneannesi Şahide Türe’yle çektiği eğlenceli videolar çok beğenildi.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Berkcan Güven

Instagram notu 9/10

Videoları izlerseniz Şahide Türe’nin gerçek bir ikon olduğunu göreceksiniz. Sonra YouTube’du Instagram’dı derken milyonlarca insana ulaştı. Şu anda Instagram’da 3 milyon 100 bin takipçisi var. YouTube’da ise 4 milyon abonesi var. Arada şarkılar da yapıyor, şarkılarına klipler çekiyor. ‘Yeniden’ şarkısının klibi tam 47 milyon kez tıklanmış. Klipte Aleyna Tilki de oynuyor. Geçen hafta ‘Spacejump’ isimli bir şarkı daha çıkardı.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Berkcan Güven

Bu arada kliplerdeki prodüksiyon filan Türkiye standartlarına göre hayli iyi. Sosyal medya onun oyun bahçesi gibi... İster şarkı yapıyor, ister eğlenceli videolar çekiyor. Bir de üzerine bir sürü para kazanıyor. Üstelik henüz 23yaşında. Şu 21'inci yüzyılın keyfini fenomenler çıkarıyor vallahi.

Amanda Cerny'e helva yediren ilk Türk

2015 yılından bu yana Instagram kullanıcısı. İlk paylaşımları sıradan ve özensiz ama son bir yıldır daha cool bir profil çizmeye çabalıyor. Styling’inden fotoğrafların kalitesine kadar her şey 10 numara! O halde kaliteli ve eğlenceli bir profili var, diyebiliriz.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Berkcan Güven

Sosyal medyada ne kadar aktif olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Sanırım story koymadığı bir gün bile yok. Bence bu kadar meşhur olmadan önce daha eğlenceli paylaşımlar yapıyordu. Yine de bu işi iyi götürüyor. Enes Batur’u ancak beş dakika izleyebiliyorum.

En azından Berkcan’ın ne söylediği anlaşılıyor. Üstelik ürettiği içerikler de üzerine düşünülmüş, iyi işler. Amerikalı oyuncu Amanda Cerny’le, futbolcu Cristiano Ronaldo’yla çektiği videolar var. Videoyu izlerseniz göreceksiniz ki Amanda Cerny’e çekme helva yediriyor.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Berkcan Güven

Bunu yapan ilk Türk hatta ilk insan olabilir. Ronaldo’yla çektiği videoyu ise mutlaka izleyin. Tabii bir de F1 şampiyonu Sebastian Vettel’le Ferrari kullandı. Hayata bak be!

Türkiye'nin en mutlu insanı olabilir

En son YouTube’da lastikle karpuz patlatma deneyi yaptığı bir video paylaşmış. Dünyanın en boş videosu olma konusunda sınırları zorlar ama Berkcan videoda o kadar eğleniyor ki lastikle karpuz patlatmanın anlamsızlığını görmezden geliyorsunuz.

Kıskanılası bir neşesi var. Türkiye’nin hatta dünyanın en mutlu insanıymış gibi hissettiriyor. Fenomen ve ünlü arkadaşlarıyla sıklıkla paylaşım yapıyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Berkcan Güven

Şarkıcı Edis de bu arkadaşlarından biri ama onun sadece 1 milyon 100 bin takipçisi var. Bu bana biraz garip geliyor ama sosyal medyada işler böyle yürüyor. Bugünlere gelmesinde anneannesi ile çektiği videoların etkisi olduğunu unutmayan koca yürekli Berkcan Güven, YouTube’da bir bağış gecesi düzenlemiş.

Toplanan 200 bin lirayı anneannesi adına Darülaceze’ye bağışlamış. Bravo çocuk!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder