Funda Duru Numeroloji: Kişiselleştirilmiş bir yaşam rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Numeroloji: Kişiselleştirilmiş bir yaşam rehberi

‘Numeroloji Kitabı’nı elime aldığımda karşıma çıkan ilk cümle ‘Yaşam amacınızı ve kaderinizi, doğum tarihinizden ve adınızdan keşfedin’ oldu. Yazar ve numerolog Melis Aygen’in ‘Numeroloji Kitabı’, sizi hayatınızdaki sayıları keşfedeceğiniz bir yolculuğa çıkarıyor. Numeroloji (sayı ilmi), altıncı yüzyıldan bu yana var. Bu kitapla, sayıların hayatınızı nasıl etkilediğini fark edeceksiniz ve hayat boyu seçimlerinizi etkileyecek bir rehber edineceksiniz. Şimdi söz Melis Aygen’de.

Numeroloji nedir?

Numeroloji, sayıların gizli anlamlarına dair bir ilimdir. Evrensel sayı dili olarak da tanımlanan ilim, kozmosta hiçbir şeyin tesadüf olmadan sayıların varlığıyla mükemmel matematiğe sahip olduğunu savunur. Evren, gezegenler, Dünya’mızın yörünge duruşu ve Güneş’e uzaklığının matematiği, mevsimler, günler derken her şeyin sayısal bir düzen içinde meydana geldiğini varsayar. Mikro kozmos olarak insana geldiğimizde ise numeroloji; kendimiz ve ruhumuz hakkındaki bilgileri ortaya çıkarmak, hayat amacınız, yaşam yolunuz hakkında iç görü elde etmek, hakkınızdaki derin bilgilere ulaşmak için mükemmel bir araçtır.

Haberin Devamı

Bir numerolog neler yapar?

Numerolog, isim ve soyadınızdaki harflerinizin sayı değerleri, doğum tarihinizden getirdiğiniz rakamlarınız ile bilimsel ve sezgisel çıkarımlar yapar. Numerolog, potansiyelinizi bilerek yolunuzda ilerlemenize, kariyeriniz hakkında büyümeniz için hangi yön ve yolu nasıl takip edeceğinize, yaşamın getirdiği zorluklarla nasıl başa çıkacağınıza, derinlerinizdeki armağanlarınıza, negatif yönlerinizi olumlu bir güce kaydırmanıza, acı ya da ıstırap yerine neşe ve mutluluğu anlamlandırmanıza destek olur.

Numeroloji ilmi çerçevesinde kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Ruhumun ve kişiliğimin en yüksek potansiyelini ortaya çıkarmakla yükümlü olduğum ve her eylemimi ‘bireyselden evrene’ inancıyla gerçekleştirme çabasında olan biriyim. İki kez ölümden dönmüş biri olarak ne büyük mutluluk ki yaşamın maddi, manevi, ruhsal, bedensel, duygusal, duyusal her boyutunu yüksek bir farkındalıkla yaşıyorum. Her birey aynı saf bilince dönebilmeyi başarabilirse dünyada bir devrim olur.

Haberin Devamı

Peki, Melis Aygen’in kişisel hikayesini nasıl özetlersiniz?

Hayal gücü son derece gelişkin bir çocukluk dönemi geçirdim. En etkileyici hikayelerimden biri, kim olduğumu ilk fark ettiğim andı. 11 yaşındaydım, Paris Opera Binası’nın önünde dikilip “Ben buraya daha önce geldim ve üniversiteyi burada okuyacağım, biliyorum” dedim. Bir şekilde aşina hissettiğim Paris kenti, yaşım 18’e vardığında davetkarca açtı kapılarını bana. Paris Üniversitesi’nde Uluslararası İletişim ve Görsel Komünikasyon/Yapımcı, Yönetmen ve Reklamcılık bölümünü bitirir bitirmez, kendimi İstanbul’da medya dünyasının orta yerinde buluverdim.

‘BAŞLANGIÇTA SİHİR VE KELİME AYNI ŞEYDİ’

İnanılmaz! Sonra neler oldu?

Editörlükten yazı işlerine, yayın yönetmenliğinden program sunuculuğuna, yönetmen ve yapımcılığına kadar erişti yolum. Köşe yazılarım ve sunduğum seyahat programları sayesinde ilişkilerini ya da yaşam tarzlarını değiştiren, bana teşekkür eden birçok insan oldu. Bir gün,

Haberin Devamı

“Başlangıçta sihir ve kelime aynı şeydi” cümlesine denk geldim.

Siz numerolojiye ne zaman ilgi duymaya başladınız?

“Madem bir köşe yazısı bir hayatı değiştirebilecek güce sahip, herkese şifa olabilecek bir şeyler yazmalıyım” dedim. Bir kez manevi bilgilere kapıyı açtınız mı, şifadan rakamlara, sayıların gizli anlamından harflere sonsuz bir yolculuk başlıyor. Kurumsal hayat sonrası başlayan içsel serüvenimi ve karşılaştıklarımı herkesin deneyimlemesini istedim.

HAYAT MÜKEMMEL BİR SANAT İNSAN EN NADİDE SANATÇI

Numeroloji ilminden öğrendiğiniz en kadim bilgi neydi?

Numeroloji, iyi niyet şifasıdır. Kendimi bütünsel bir şekilde anlamayı ve yönlendirmeyi, yaşamımın modelini bilimsel, sezgisel bir şekilde tam denge halinde ayrıntılı bir şekilde anlatan mükemmel bir sistem ile çalıştığını gördüm. Hayat, mükemmel bir sanat; insan en nadide sanatçı.

‘Numeroloji Kitabı’nı okuyanlar neler öğrenecek?

Pika Yayın’dan Fatma Aktaş editörlüğünde basılan ‘Numeroloji Kitabı’, iç ve dış benliğinizin anahtarı ya da kişiselleştirilmiş bir yaşam rehberidir. Kitabı okuduğunuzda, kişiliğinize ve ruhunuza ait olan her şey ortaya dökülür. Karakteriniz, kişiliğinizin güçlü ve zayıf yönleri, kendinizi dünyaya nasıl açtığınız, başkalarıyla başa çıkma yollarınız, sizi başarıya götüren adımlar gibi konular hakkında fikir sahibi olacaksınız.

DOĞUM ADINIZ EN ETKİLİ KARMİK GÜCÜNÜZDÜR

‘İsminiz size anne babalarınız tarafından verilmedi’ bölümü kitapta en ilgimi çeken bölümlerden biriydi. Bu bölüm hakkında okurlarımıza ipucu verebilir misiniz?

Doğum adınız, içinde en önemli nitelikleri barındıran en etkili karmik gücünüzdür. Hayatımızda muazzam bir titreşime ve etkiye sahiptir. Fiziksel dünyada aldığımız isim ve doğum tarihimiz, karma yasasını yaşamımıza yansıtır. Karma çerçevesinde ise neyi deneyimlemiş ya da deneyimlememişsek, bize bahşedilen isim bu başlıkları gerçekleştirmek üzeredir. Karma sistemine göre isim, aile tarafından değil, ilahi rehberler tarafından vahiy şeklinde verilen bir armağandır.

NUMEROLOJİ EVRENİN TEMEL YASALARINI İÇEREN BİR BİLİMDİR

Kitabınızda da geçen ‘Evrenin Temel Yasaları’ndan biraz bahseder misiniz ve bu yasalara uyduğumuzda hayatı nasıl görmeye başlarız?

Numeroloji, ‘Evrenin Temel Yasaları’nı içeren bir bilimdir. Hayatımızı bu yasalarla uygun yaşarsak, yaşamın zor olmadığını, olan her şeyin iyi bir neden için gerçekleştiğini ve daha iyisini yapabilmenin mümkünlüğünü görürüz. Daha verimli, iyileşmiş, mutlu ve başarılı olmamızı sağlar. Yasaların varlığının farkındalığıyla, yasalarla uyumlu hareket ettikçe, evrenin kilitlerinin size açıldığını ve vaat edilenleri cömertçe size nasıl sunduğunu deneyimleyeceksiniz. Tüm olumsuzlukların yok olduğu, daha sağlıklı, uyumlu, huzurlu, neşeli ve refah bir yaşam yaratır ve başarılı oluruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder