Funda Duru Tüm zamanların en ikonik çiftleri
HABERİ PAYLAŞ

Tüm zamanların en ikonik çiftleri

Sahte sosyal medya aşkları, tek mesajla bitirilen ilişkiler, romantizmden giderek uzaklaşma ve birbirinden çabuk sıkılan insanlar… Sizin de içinize fenalık gelmedi mi? Bu yüzden size tüm zamanların en ikonik, dünyanın en çok konuşulan aşklarını hatırlatmak istedim.

JOHN LENNON-YOKO ONO

BARIŞIN SEMBOLÜ BİR ÇİFT

Bu tatsız sonla biten bir aşk hikayesi olsa da ikisi de efsane insanlar. Yoko Ono bir ressam ve The Beatles’ın John Lennon’u ile Londra’daki kendi resim sergisinde tanıştı. Büyük bir aşkla 1969’da evlendiler. Barış yanlısı bir çift olarak hafızalara kazındılar. O dönemde Vietnam Savaşı’na da haliyle karşıydılar. Amsterdam’daki bir otelde yataktan çıkmayarak yaptıkları protesto onlar hakkında aklımdaki en kalıcı olay. John Lennon, takıntılı bir hayranı tarafından evinin önünde vurularak öldürüldü ve bu dünyadaki aşkları yarım kaldı.

Haberin Devamı

Tüm zamanların en ikonik çiftleri

DIEGO RIVERA-FRIDA KAHLO

FİL VE GÜVERCİNİN KARMAŞIK MASALI

İki ressam ve karmakarışık bir ilişki… Diego’nun tüm sadakatsizliklerine karşı Frida’nın bağışlayıcılığı ve bitmeyen takıntılı aşkı. Bu çalkantılı ilişkinin izlerini Frida Kahlo’nun tablolarında da görebilirsiniz. Frida’nın ailesi, başından beri bu çifti fil ve güvercine benzetmişti. Bu benzetmenin nedenini fotoğraflar ve yaşanmışlıklar yeterince açıklıyor. Ne olursa olsun onlar da tüm zamanların en çok konuşulan aşkını yaşadılar.

Tüm zamanların en ikonik çiftleri

BONNIE VE CLYDE

ŞUÇ ORTAĞI İKİ AŞIK

Bonnie Parker ve Clyde Barrow, iki Amerikalı kanun kaçağı ama halkın gözünde ‘Robin Hood’ gibiydiler. Birlikte çeşitli banka ve dükkanları soydular. Onları sıra dışı yapan aynı zamanda iki aşık olmalarıydı. Polisler tarafından pusu kurulup öldürüldüler. 1967 yapımı ‘Bonnie ve Clyde’ filmini izleyerek onlar hakkında daha çok şey öğrenebilirsiniz.

Tüm zamanların en ikonik çiftleri

JANE BIRKIN-SERGE GAINSBOURG

TUTKULU VE BOHEM BİR AŞK

Fransız müzisyen Serge Gainsbourg ve İngiliz oyuncu, müzisyen Jane Birkin arasında 18 yaş vardı. 1968’de ‘Slogan’ filminin çekimlerinde tanıştılar. Serge, ilk başlarda Jane’e hayli kaba davranmıştı ama sonrasında birbirlerine büyük ve tutkulu bir aşkla bağlandılar. İlişkileri 11 yıl sürdü. ‘Jane Birkin Serge Gainsbourg’ adında aşk hikayelerini anlattıkları bir albüm yaptılar. Serge Gainsbourg, 1991’de hayattan göç edene kadar görüşmeye ve birlikte çalışmaya devam ettiler. Onların bu dünyadan geçmiş en bohem çiftlerden biri olduğunu kim inkar edebilir?

Haberin Devamı

Tüm zamanların en ikonik çiftleri

COURTNEY LOVE-KURT COBAIN

GİZEM DOLU BİR HİKAYE

İki müzisyen, iki uyuşturucu bağımlısı birbirine aşık olunca ne olur? Trajedi… Kurt Cobain hakkında yapılan belgesellere göz atarsanız daha da aydınlanırsınız. Cobain, intihar ettiğinde 27 yaşındaydı. ‘27 yaş laneti’ni zaten duymuşsunuzdur. Kızları Frances Bean Cobain henüz iki yaşındaydı. İntihardan sonra Courtney’in rahat tavırları ve verdiği demeçler onun bu ölümün şüphelisi olduğuna dair fikir verse de hiçbir zaman ispatlanamadı. Bu hikaye biraz canımı sıkıyor. ‘@thespacewitch’, kızları Frances Bean Cobain’in Instagram hesabı. Şimdi 28 yaşında. ‘Ne yapıyor?’ diye merak ederseniz bakabilirsiniz. Bye…

Tüm zamanların en ikonik çiftleri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder