Gizem Onar Sonbaharda cilt bakımı
HABERİ PAYLAŞ

Sonbaharda cilt bakımı

Çok sıcak bir yaz mevsimini geride bıraktık. Her yaz mevsiminde olduğu gibi cildimizi güneş ışınlarından korumak için oldukça fazla özen gösterdik.  Mesela yaptırmayı istediğimiz küçük estetik dokunuşlarını erteledik. Şimdi ise Sonbahar mevsimine girdiğimiz bu günlerde cildimizin çok fazla ilgiye ihtiyacı var.

Mevsimlerdeki değişiklikler cildinizin sağlığını ve görünümünü etkileyebilir. Havalar soğuyup kurudukça cildinizi nemli, korumalı ve sağlıklı tutmak için cilt bakımı rutininizi ayarlamanız gerekebilir.

 Sonbaharda cildinize uygulamanız gereken birkaç rutini sizler için derledim:

Haberin Devamı

Nemlendirin: Hava kurudukça yaz aylarında kullandığınızdan daha yüksek nemlendirici özellikli bir krem kullanmak önemlidir. Cildinizi sürekli nemli tutabilmek için hyaluronik asit, gliserin veya shea yağı gibi bileşenler içeren ürünleri kullanın.

Güneş kremi kullanın: Yaz bitti diye güneş kremini atlamayın. UV ışınları sonbaharda da cildinize zarar verebilir, bu nedenle özellikle açık havada vakit geçiriyorsanız en az SPF 30 içeren güneş koruyucu uygulamaya devam edin.

 

Eksfoliasyon: Hava soğudukça daha hızlı birikebilen ölü cilt hücrelerinin temizlenmesi gerekiyor. Cildinizin canlı ve parlak görünmesini sağlamak için haftada bir veya iki kez peeling içeren ürünler kullanabilirsiniz.

 

Temizleme: Cildinizin doğal yağlarını kaybetmesini önlemek için daha yumuşak, nemlendirici bir temizleyici kullanın. Seramidler veya hyaluronik asit gibi nemlendirici bileşenler içeren temizleyicileri kullanabilirsiniz.

 

Nemlendirici Maskeler: Nemlendirici yüz maskelerini cilt bakımı rutininize ekleyin. Bunlar cildinize ekstra nem verir ve besler.

Nemlendirici: Evinizde ısıtma sistemleri kullanıyorsanız havayı kurutabilir, bu da cildinizin kurumasına neden olabilir. Nemlendirici kullanmak, havadaki optimum nem seviyelerinin korunmasına yardımcı olarak cildinize fayda sağlayabilir.

 

Dudak Bakımı: Dudaklarınız özellikle sonbahar havalarında kurumaya karşı hassastır. Dudaklarınızı korumak ve nemli tutmak için SPF'li bir dudak kremi kullanın.

Haberin Devamı

 

Antioksidanlar: Cildinizi çevresel hasarlardan korumak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için C ve E vitamini gibi antioksidanlar içeren ürünleri kullanın eğer kullanıyorsanızda bu ürünlere devam edebilirsiniz.

 

Diyet ve Hidrasyon: Meyveler, sebzeler ve omega-3 yağ asitleri açısından zengin dengeli bir beslenme, cildinizin sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Ek olarak, yeterli su içerek sıvıyı korumak, cildin nemini korumak için çok önemlidir.

 

Bir Uzmana Danışın: Belirli cilt endişeleriniz veya rahatsızlıklarınız varsa, kişiselleştirilmiş tavsiye ve tedavi seçenekleri için bir dermatoloğa danışmayı danışın.

 

Herkesin cildinin farklı olduğunu unutmayın; bu nedenle cildinizin farklı ürünlere ve rutinlere nasıl tepki verdiğine dikkat etmeniz önemlidir. Sonbahar aylarında cildinizi sağlıklı ve rahat tutmak için cilt bakımınızı ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın.


Eğer estetik yaptırmak gibi bir düşünceniz var ise…


Sonbahar, çeşitli estetik tedavilerini düşünmek için harika bir zamandır çünkü serin hava iyileşme için daha rahat olabilir ve güneşe maruz kalmanın azaltılması  güneş hasarını önleme açısından faydalıdır.

Haberin Devamı

Kimyasal Peelingler: Ölü cilt hücrelerini temizleyerek, dokusunu ve tonunu iyileştirerek cildinizin gençleşmesine yardımcı olabilir. Sonbahar bu tedavi için ideal bir zamandır çünkü iyileşme sürecinde doğrudan güneş ışığından kaçınmak daha kolaydır.

 

Mikrodermabrazyon: Bu invaziv olmayan prosedür, cildin yüzeyini eksfoliye ederek ince çizgilerin, sivilce izlerinin ve güneş hasarının görünümünü azaltır. Minimum kesinti ile hızlı ve nispeten ağrısız bir tedavidir.

 

Cilt Gençleştirme: Lazerle cilt yenileme, IPL (Yoğun Atımlı Işık) veya fraksiyonel lazer tedavileri gibi prosedürler güneş hasarını, kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini giderebilir. Bu tedaviler biraz uzun seanslar gerektirebilir, bu nedenle sonbaharın daha ılıman havası iyileşme için daha rahat olabilir.

 

Enjekte edilebilir ürünler: Botoks ve dermal dolgu maddeleri kırışıklıkların yumuşatılmasına, dudaklar ve yanaklar gibi bölgelere hacim kazandırılmasına yardımcı olabilir. Bu tedavilerin iyileşme süresi minimum düzeydedir ve anında sonuç verebilir.

Göz Kapağı Ameliyatı (Blefaroplasti): Göz kapağı ameliyatı, göz kapaklarındaki sarkmaları ve göz altı torbalarını giderebilir

Herhangi bir estetik prosedüre girmeden önce cildiniz için gerekli olan ihtiyaçlarınızı anlamak, kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmak için dermatologlar, plastik cerrahlar veya lisanslı estetisyenler gibi profesyonellere danışmanız önemlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder