Gizem Şeho Merkür burcunuz ve iletişim şekliniz
HABERİ PAYLAŞ

Merkür burcunuz ve iletişim şekliniz

11-27 Nisan arasında Merkür Balık burcundaki yolculuğunu sona erdirip Koç burcundaki yolculuğuna başladı. Bu transitin sizleri nasıl etkileyeceğini, Güneş ve yükselen burçlarınız üzerinden yorumlamıştım. Bu kez Merkür, yani iletişim gezegeninizi, Merkür burçlarınız üzerinden ele aldım.

Merkür nedir?

Hayattaki iletişim şeklimizi anlatan Merkür, aynı zamanda kişinin zihnin nasıl çalıştığını gösterir. İletişimimizin hızı ve hareketliliği konusunda ipuçları verir. Akıl ve mantığımızın nasıl çalıştığını ifade eder. Konuşma, yazma, yorumlama becerilerimizi temsil eder. Sinir sistemimiz hakkında da fikir verir. İkizler ve Başak burçlarının yönetici gezegenidir. Yani zihinsel ve analitik özellikleri de içine katar. Zodyak'ta 3. evi temsil eder. Yakın çevre, kardeşler, komşular, kısa seyahatler, yaratıcı yazarlık, eğitim, ticaret gibi konuları kapsar.

Haberin Devamı

Merkür burcunuz ve iletişim şekliniz

Merkür burcunuzun diğer gezegenlerle etkileşimine ve aldığı açılara bağlı olarak haritanın bütününe de bakılması gerekir. Ancak büyük oranda aşağıdaki bilgiler kendinizle ilgili ipucu verecektir. Merkür burcunuzu öğrenmek ve doğum haritalarınızla ilgili daha detaylı bilgi almak için mail adresimden ya da Instagram'da @astrolock hesabı üzerinden bana ulaşabilirsiniz.

Merkür burcunuz hangisi?

Merkür Koç: Cesur ve kendinizden emin bir iletişim biçiminiz var. Öne çıkan, iddialı, sabırsız, lafını sakınmayan bir tutum içerisinde olursunuz. Hızlı kavrar ve yorumlarsınız. Risk almaya meyillisinizdir. Aceleci olabilirsiniz. Fikirlerinizin sonuna kadar arkasında durursunuz. Karşınızdaki kişilere öfke ile incitici cümleler kurabilirsiniz.

Merkür Boğa: Diyalog içerisindeyken risk almaktan kaçınan sade bir üslubunuz var. Sakin konuşmayı ve konuşmalarınızı ölçüp tartmayı seversiniz. Zaman zaman bazı fikirlere ön yargılı olabilirsiniz. Bir karar aldınız mı kolay kolay vazgeçmezsiniz. Odaklanma yeteneğiniz sayesinde ilgilendiğiniz konularda yavaş ama temkinli bir şekilde başarılı olursunuz.

Merkür burcunuz ve iletişim şekliniz

Merkür İkizler: Oldukça güçlü ve sempatik bir iletişim yeteneğiniz var. Hatta sonu gelmeyecek şekilde konuşmaktan büyük keyif alabilirsiniz. İkna kabiliyetiniz yüksek. Okumaya, araştırmaya karşı isteklisiniz. Odaklanma probleminiz olduğu için ilgilendiğiniz işleri yarıda bırakma durumunuz var. Kararsızlığınız devreye gireceğinden kafanızdaki fikirler de sürekli değişebilir.

Haberin Devamı

Merkür Yengeç: Duygularınız yoğun olduğu için iletişim biçiminize de bunu yansıtırsınız. Mantığınız arka planda kalır. Geçmiş değerlere çok bağlı olduğunuz için yeni fikirlere alışmak zor gelebilir. Geçmişi bırakmadıkça da sağlıklı kararlar alamayabilirsiniz. Sezgisel olursunuz. Ruhsal konulara karşı ilgi duyarsınız.

Merkür Aslan: Lider ve otoriter bir iletişim tarzınız var. Zekanızla öne çıkmayı seversiniz. İnatçılığınız ön planda. Fikirlerinizden kolay kolay vazgeçmezsiniz, sabit fikirlisiniz. Kendinize, fikirlerinize de saygı duyulmasını beklersiniz. Zaman zaman abartıya kaçmanız yanlış kararlar vermenize yol açabilir. Diyaloglarınızda yaratıcı fikirlerinizle de öne çıkarsınız.

Merkür Başak: İfade biçiminiz ustaca ve anlaşılır. Fakat mükemmelliyetçi tutumunuz iletişim biçiminize de yansır. Ayrıntılara çok takılırsınız. Aslında her konuyu kavrayabilecek bir zekaya sahipsiniz. Dil konusunda da yeteneklisiniz. Fakat eleştirel yönünüz kelimelere dökülünce karşı taraf için kırıcı olabilir.

Haberin Devamı

Merkür burcunuz ve iletişim şekliniz

Merkür Terazi: Üslubunuz oldukça kibar ve nazik. İletişim konusunda da dengeli, objektif, diplomatiksiniz. Ancak ikilemleriniz aldığınız kararlarda sıkıntı yaratabilir. Olayları muhakeme ederken abartıya kaçabilir ya da çabuk yön değiştirebilirsiniz. Acele karar vermekten kaçınmanız gerekir.

Merkür Akrep: Olayları kontrol altına almayı ve gözlemlemeyi seversiniz. İnsanları iyi analiz edersiniz. Aynı zamanda sivri bir diliniz olabilir. Lafınızı söylemekten çekinmezsiniz. Ancak bunu ince bir üslupla sessiz ve derinden gerçekleştirirsiniz. Sezgileriniz güçlü. Spiritüel alanlara karşı ilginiz olur. Gizemli olaylar çok cazip gelir. Psikolojik konulara da yatkınsınız.

Merkür Yay: Sosyal ve hareketli bir iletişim biçiminiz var. İnce bir zekaya sahipsiniz. Kimi zaman adrenalin dolu yapınızdan kaynaklı acele kararlar verebilirsiniz. Hedefleri olan birisiniz. Bilgi ağırlıklı, felsefi sohbetlerden hoşlanırsınız. Ancak fikirlerinizi aşırıya kaçırarak fanatizm boyutuna getirebilirsiniz. Odaklanma problemi ve unutkanlık yaşayabilirsiniz.

Merkür Oğlak: İletişim biçiminizde mantığınız ön planda. Ciddi ve sorumluluk sahibisiniz. Uğraş verdiğiniz konularda planlı olmaya dikkat edersiniz. Kurduğunuz diyaloglar az ve öz olabilir. Görüşlerinizdeki katılık zaman zaman fikirlerinizde esnek olmanızı engeller.

Merkür burcunuz ve iletişim şekliniz

Merkür Kova: Zeki ve dahisiniz. İletişiminizde duygularınız arka planda kalır. Teknoloji ve bilim konularını çabuk kavrarsınız. Yaratıcı fikirlere sahip olursunuz. Alternatif, yenilikçi fikirlere açık olursunuz. Ancak inatçı tutumunuz sayesinde kararlarınızda sabitlik gösterebilirsiniz. En çok kendi fikirlerinize güvenirsiniz.

Merkür Balık: Hayalgücü ve yaratıcılığınız yüksek. Duygusal yönünüz kararlarınızı puslu hale getirebilir. İkilemlerde kalabilirsiniz. Olayların gerçek yüzünü görememe gibi bir durumunuz var. Sezgiselsiniz ve spiritüel alanlara ilgi duyarsınız. Sanatçı ruhlu biri olarak iletişim biçiminize de bunu yansıtmaktan keyif alırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder