Gizem Yetil Ailemizi ne olursa olsun sevmek zorunda mıyız?
HABERİ PAYLAŞ

Ailemizi ne olursa olsun sevmek zorunda mıyız?

Buket Ebru Söylemez, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasındaki sözleri nedeniyle günlerdir sosyal medyada, haber kanallarında ve haber sitelerinde linç ediliyor.

"Saygıyı sevgiyle kazanamayan ebeveynler” başlayıp cümlesini tamamlamasına bile izin verilmedi.

Kenan İmirzalıoğlu, “Ama biz yine de annelerimizin kıymetini hiçbir zaman unutmayacağız. Onlar bizi bu günlere getirmişler, hepsine çok teşekkür ederim. En azından kendi adıma“ dedi.

Buket Hanım ailesini silmekte 'haklı ya da 'haksız' mı bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var.

Haberin Devamı

Ailemizi ne olursa olsun sevmek zorunda mıyız

Anne, baba, kardeş, hala, amca, sevgili, kuzen, arkadaş ve daha fazlası... Bunlar benim için hep sıfat oldu.

Nefret ettiğim kan bağım olan insanlar da var canım gibi sevdiğim de. Nefret ve sevgi kavramları aramızda kurduğumuz bağ, birbirimize verdiğimiz değer ve sevgi ile şekillendi. Anne ve babasından nefret eden çok yakından tanıdığım biri de var. Ve sonuna kadar HAKLI!

Eşini ya da sevgilini aileden daha çok sevebilirsin. Arkadaşını kardeşinden daha çok sevebilirsin. Amcanı ya da dayını babandan çok sevebilirsin. Çünkü senin üzerinde sevgisi ve emeği daha fazladır, seversin. Biz bunların gerçek sevgi olduğunu asla kabullenmeyiz.

Çünkü bize sevgi kavramları böyle öğretilmedi. "Ne yaparsa yapsan ailen o senin" , " Olsun o senin kocan" , " Kardeşin o senin" , " Akraban o senden büyük, saygısızlık yapma, sus"

Neden bir insanı sırf kan bağımız ya da büyüğümüz olduğu için saygı ya da sevgi duymak zorundayız? Sevgi ya da saygı gerçekten bu mu?

Herkes ailesini sevmek zorunda değil

Çocuklarını ya da ailesini gelir kapısı olarak görenler,

Öz çocuğuna tecavüz eden baba,

Kızlarını pazarlayan anne,

Hiç çocuklarına sevgi vermemiş, maddi ve manevi asla yanında olmamış tam tersi hayatınızı kâbusa çevirmiş ailelere de teşekkür edelim mi?

Ben en azından kendi adıma etmiyorum.

Aileyi sevmek, onlara saygı ya da sevgi göstermek, aile içinde kurulan bağ ile ilgilidir. Aileyi sevmek; onlara verdiğin değer, onlara kattıkların, onları ne kadar önemsediğin, verdiklerinle ilgilidir.

Herkes ailesini sevmek zorunda değildir.

Haberin Devamı

Buket'in tam olarak ailesiyle ne yaşadığını bilemem. Ama ailesiyle ciddi problemleri olsa bile okuyup kendini kurtarmış, onların istediği gibi biri olmak zorunda kalmamış bir kadın var. Mimikleri herkese fazla itici gelmiş. Ailesiyle görüşmediğini söylerken umurunda değilmiş gibi yapmaya çalışmış. Belki de gizlemeye çalıştığı duyguları tavrına yansımış. Hiç kimse durduk yere öyle bir programda milyonların önünde övüne övüne ailemle görüşmüyorum demez. Belki de söyledikleri ailesine karşı bir isyanı.

Ve bir tavsiye: Ailenizi seçemezsiniz ama gelecekteki hayatınızı seçebilirsiniz. Okuyun. Lütfen okuyun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder