Gizem Yetil İşi gücü bırakıp seyahat ederek para kazanmanın aşırı basit yolları
HABERİ PAYLAŞ

İşi gücü bırakıp seyahat ederek para kazanmanın aşırı basit yolları

Seyahat ederken para kazanmak aslında sandığınız kadar zor bir şey değil. Önemli olan nereden başlayacağınızı bilmek. Nereden başlayacağını bilemeyen için adım adım, rehber niteliğinde bir yazı hazırladım. Dediğim gibi… Bu yazım hiçbir şey bilmeyenler için. Bilenler zaten bu şekilde çalışıyor. İşin uzmanları, “Ekmeğimize taş koyuyorsun” diye kızabilir. Ama ne demişler? “Herkes kendi rızkını yer.” Hadi başlayalım… 

HAZIR WEB SİTESİ YAPARAK PARA KAZANMAK

Serbest çalışmanın en kazançlı alanları web tasarım, grafik tasarım ve içerik yazımıdır. “Ben ne anlarım web tasarımdan!” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak 2 saatte site yaparak ortalama 5 bin TL kazanabilirsiniz.

Haberin Devamı

İşin ustaları kızmasın. Bu yazı hem seyahat etmek hem de para kazanmak isteyenler için. Meslek öğrenmek, uzmanlaşmak isteyenler için değil. Ayrıca çoğu kişinin template (Hazır) web sitesi yaparak binlerce lira kazandığı gerçeği ortada. Size bu hizmeti sunan bazı web siteleri var. Site kurulum videoları YouTube’da mevcut. Google’a hazır web sitesi yazmanız yeterli.

GRAFİK TASARIM

Hazır siteler çıktı, herkes grafiker, herkes web tasarımcı, herkes sosyal medyacı oldu. Siz de olun. Hazır şablon hizmetleri sunan sitelerden yararlanarak ‘grafik tasarım’ yapıp para kazanabilirsiniz.

İÇERİK YAZMAK

İçerik yazmak şu an için uzmanlık isteyen bir iş. Ama az kaldı. Yapay zeka yakında onu da tamamen çözecek. İçeriği yazdırıp satarsınız. İçerik yazıp para kazanabileceğiniz sitelerin verdiği rakamlar çok komik. Bunun yerine iş ilanlarına bakın. Firmalara ulaşmaya çalışın. Hizmetinizi anlatın.

FOTOĞRAF SATMAK

Güzel bir ışık, iyi bir telefon, renk ayarları yapabileceğiniz basit uygulamalar… Fotoğraf çekmeyi zaten seviyorsanız bu işi bir tık üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Fotoğrafları satabileceğiniz siteler mevcut. Bu siteler satışlardan pay alıyor. Ancak iyi para kazanmak için çok sayıda görsel satmanız gerekiyor. Olsun. Biraz fazladan para kazanmanın hızlı ve kolay bir yolu olabilir.

SOKAK PERFORMANSI

Şarkı söylemek, enstrüman çalmak, dans etmek ya da sokakta sergileyebileceğiniz farklı bir beceri…Yeteneğiniz ne olursa olsun, sokakta performans sergilemek size ciddi para kazandırabilir. Ancak başlamadan önce, bulunduğunuz ülkenin kanunlarını öğrenmenizde fayda var. Sokakta bir gösteri yapmadan önce izin almanız gerekiyor olabilir.

Haberin Devamı

REELS ÇEKMEK

Eee telefon kameralarımız güzelleşti. Koca koca makineler rafa kalktı. Herkes kameraman, hepimiz influencer olduk. Önemli olan düzenli içerik üretmek. “E nasıl yapacağım?” Yaparsınız arkadaşlar. Telefonu çıkar, ışığı ayarla ve çek. Ücretsiz video düzenleme uygulamalarından faydalan. Instagram büyük bir şirkettir. Size birçok kapıyı açar. Gittiğiniz yerleri paylaşın, anlatın, şunu yedik, bunu gördük vs…Zamanla dikkat çekecektir. Deneyimlerini paylaş. Arkadaşına anlatır gibi anlat. Markaların dikkatini çekebilecek içerikler üretmeye çalış. Düzenli üretmeye çalış. Bir video çekip kenara çekilme.

ANLATMASI BASİT

Evet ben basit bir şekilde anlattım. İlk zamanlarda her şeyi hemen, hızlıca yapamayacağının farkında ol. Zamanla elin hızlanacak. Kendini geliştireceksin. Eğer kararlıysan bu yukarı anlattığım şeyleri öğrenmen ve para kazanmaya başlaman maksimum 3 ayını alır. İşte o zaman bilgisayarını yanına alıp istediğin yerden çalışarak para kazanabilirsin. Şimdiden iyi yolculuklar.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder