Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Hormonları harekete geçiren kahvenin etkileri
HABERİ PAYLAŞ

Hormonları harekete geçiren kahvenin etkileri

Bir kadın doğum uzmanı ve bir cinsel terapiste kahve hakkında ne kadar çok soru geldiğini bilseniz şaşırırsınız. Cinsel gücü artırdığına dair pek çok habere denk gelmişsinizdir. Fazlası zararlı olmakla birlikte afrodizyak etkisi olduğunu kabul etmeliyim. Ancak özellikle belirtmeliyim ki fazla tüketilmesi tam tersi bir etki yapıyor. Doz arttıkça fayda, zarara dönüşüyor diyebiliriz

Cinsel gücü artırıcı olarak özel olarak hazırlanan ve benzer ürünlerle birlikte satılan kahveleri olayın dışında tutarak bildiğimiz kahvelerin cinsel gücü artırıcı besin değerinden söz edeyim size. Kahve de birçok farklı kültürde afrodizyak olarak kullanılan bir besin maddesi. Ancak onun da etkisinin psikolojik mi yoksa biyolojik mi olduğu henüz kanıtlanabilmiş değil.

Haberin Devamı

Kahvenin afrodizyak olarak kullanılmasının arkasında yüksek oranda kafein içermesinden kaynaklanan uyarıcı etkisi bulunuyor. Kahvenin yanında bir de çikolata varsa resmen baştan çıkarıcı bir izlenim uyandırıyor değil mi?

Çikolata romantizm ve cinsellikle bağdaştırılan, afrodizyak içeriğiyle bilinen, özellikle kadınlar tarafından peynir ekmek gibi tüketilen besin maddelerinden biri. Ancak gerçekten cinsel isteği arttırıcı etkisinin olup olmadığı hala tartışma konusu. Ama inanırsak olur, değil mi?

Çikolatanın libido artırıcı etkisi üzerine yapılmış olan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, içeriğindeki feniletilamine maddesinin mutluluk hormonu olarak bilinen endorfinleri harekete geçirdiği ve cinsel isteği artırmasının kişiye verdiği mutlulukla doğru orantılı olduğunu söylüyor.

Kafein ve şeker içerdiği için enerji veren ve uyarıcı etkisi bulunan çikolata, cinsel performansı artırıcı etkileri kanıtlanmamış olsa da vücudunuzu harekete geçirdiği için afrodizyak olarak kullanabileceğiniz, lezzetli bir besin maddesi.

Afrodizyak etkisiyle bilinen yiyeceklerle ilgili söylentilerin arkasındaki gerçeklerle ilgili az çok bir fikir sahibi olduğunuzu düşünüyoruz. Her ne kadar libidoyla direkt bir bağlantısı bulunmasa da, vücutta yarattığı fizyolojik bir takım değişiklikler yardımıyla dolaylı olarak cinsel performansınızı bu yiyeceklerle artırmanız mümkün.

Haberin Devamı

Bunu bir matematik denklemi olarak ele alırsak

  • Kahve+Çikolata= Serotonin
  • Kafein+Feniletilamin=Endorfin
  • Serotonin+Endorfin = adrenalin
Sıradaki haber yükleniyor...
holder