Gözde Hatunoğlu Büşra Çakmak’tan macera dolu bir masal
HABERİ PAYLAŞ

Büşra Çakmak’tan macera dolu bir masal

Büşra Çakmak’ın hem yazıp hem çizdiği ilk masal kitabı ‘Kardeşim ve Ben’ Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıktı. “Tam yedi yaşındayken dünyama parlak kafalı, hep ağlayan biri girdi. Bu minik, benim kardeşim” diye başlayan bu macera dolu kitabı abiler, ablalar ve kardeşler çok sevecek!

Büşra Çakmak’tan macera dolu bir masal

1991 yılında doğan ve lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nde tamamlayan Büşra Çakmak, 2015 yılında çocuk kitapları dünyasına girdi. 50’den fazla kitap için resimler yaptı. Yurt içi ve yurt dışında karma sergilere katıldı. Hayatını sanat yönetmeni olarak sürdürüyor ve bir yandan yazıp çiziyor. Yetişkin ve çocuklar için online resim atölyeleri veriyor.

Haberin Devamı

Büşra Çakmak’tan macera dolu bir masal

Tanzer, ilk albümüyle geliyor

Çalışmalarına uzun süredir Erekli-Tunç Stüdyoları’nda devam eden Tanzer Gözek, yeni albümünün çıkış parçası ‘Sanki Bir Sır Gizli’ ile karşınızda. Şarkıda batı ve doğu enstrümanlarını harmanlayarak ve modern tınıları etnik tınılarla bir araya getirerek yepyeni bir sound yaratan Tanzer’i takipte kalın.

Albüm kayıtlarında Türkiye’nin önemli müzisyenleriyle çalışan Tanzer’e piano ve klavyede Serkan Çeliköz, elektrik gitarda Selim Öztürk, davulda Burak Karataş, bas gitarda Ferhat Hasanoğlu eşlik etti. Aranjesi Tanzer’e, prodüktörlüğü Rıza Erekli’ye ait olan şarkının miks çalışmaları Rıza Erekli ve Mert Kasap’a, mastering çalışmaları ise Evren Göknar’a ait.

Büşra Çakmak’tan macera dolu bir masal

‘İnsanın kumaşıdır çamur’

Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi 10 Mayıs’a kadar Nurhayat Arıkan’ın ‘İnsanlar’ isimli kişisel seramik sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının eserlerinin ilk kez izleyiciyle buluşacağı sergi, ‘insanın kumaşıdır çamur’ duygusuyla hayat buluyor.

Rûken Tekeş’in yeni filmi Cannes’da!

Filmleri ‘Hevêrk’/‘Çember’ ve ‘Aether’ ile ulusal ve uluslararası pek çok festivalde ödüle layık görülen Rûken Tekeş, yeni projesi ‘Philax’ ile Cannes Film Festivali'nin Cinefondation L’Atelier programına seçildi. Proje geliştirme aşamasında San Francisco Film Enstitüsü finalisti de olan ‘Philax’, 75. yılını kutlayan Cannes Film Festivali’nde değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Hıdırellez’i Suzan Kardeş’le kutlayacağız

Müzik ve sanat dünyasının eğlenceli isimlerinden Suzan Kardeş, Hıdırellez’i bu sene çok özel konseptlerle üç farklı şehirde kutlayacak. 3 Mayıs’ta Mask Beach Beylikdüzü’nde, 5 Mayıs’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’ta ve 6 Mayıs’ta Edirne Keşan Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek bu konserleri kaçırmayın.

Müziğin yıldızları Anadolu Fest’te

Eskişehir, Moon Stage ve Orfe Yapım Organizasyonu ile şehrin en büyük festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12-13-14-15 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Mola Tesisleri’nde gerçekleşecek Anadolu Fest’te, Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Gazapizm, Sagopa Kajmer gibi yıldızlar sahne alacak.

Genepop, her yeri dans pistine dönüştürüyor

Burç Demir, Erdal Akkaş ve Gizem Altun’dan oluşan ve 2021 yılında kurulan pop üçlüsü Genepop, içimizi kıpır kıpır eden 70’ler disco funk’ı, 80’ler synthpop’u ve 90’lar Türkçe popun coşkusunu bir araya getiriyor. Grubun ikinci teklisi ‘Elveda’ hem hüzünlü hem de neşeli notaları olan enerjik bir şarkı. Tüm dijital platformlarda yayında!

Haberin Devamı

Bir Yaz Gecesi Festivali

Beykoz Kundura’nın tarihi atmosferinde ve Boğaz’ın kıyısında unutulmaz anlar yaşatacak Bir Yaz Gecesi Festivali bu yıl altıncı kez, 29 Temmuz-14 Ağustos arasında sinemaseverleri sevindirecek. Kundura Sinema ve Kundura Sahne’nin ortaklığında gerçekleşecek festival programı önümüzdeki haftalarda açıklanacak ve biletleri de haziranda satışa çıkacak.

Ömür Kurt’tan çocuklara bayram hediyesi

Hürriyet gazetesi yazarı Ömür Kurt bayramda çocuklara özel yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor. 1-4 Mayıs tarihleri arasında Hilton Dalaman’da gerçekleşecek atölyede çocuklar eğlenirken öğrenecek. 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder