Gözde Hatunoğlu Contemporary’de ‘İçimdeki Deniz’ rüzgarı esti
HABERİ PAYLAŞ

Contemporary’de ‘İçimdeki Deniz’ rüzgarı esti

17-22 Eylül tarihleri arasında Tersane İstanbul’un tarihi atmosferinde gerçekleşen 17. Contemporaray İstanbul’da, Fırat Neziroğlu’nun ‘İçimdeki Deniz’ eseri de sergilendi. Anadolu’nun en eski sanatlarından olan kilim dokuma tekniğiyle işlenen eser ile sanat severler, sanatçının sürdürülebilir bir dünya için farkındalık yarattığı dokunuşlarla buluştu.

Dikkat! ‘Birileri’ geliyor!

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nden yola çıkarak hazırlanan tiyatro projesi ‘Birileri’, ‘Öykü, Onur, Ferda’ (Özgürlük Üçlemesi) ile ekim ayından itibaren İstanbul seyircisiyle buluşacak. Tiyatronun hikayeleştirme gücünden faydalanarak insan haklarının içselleştirilmesini amaçlayan ‘Birileri’nin, tasarım ve yönetmenliğini İlyas Özçakır üstleniyor. Bildirgenin her bir maddesi, 30 farklı yazar tarafından yazılacak. 30 kurmaca hikayenin, 30 farklı oyuncu tarafından oyunlaştırıldığı uzun soluklu projenin ilk gösterimi 6 Ekim’de Kadıköy’ün yeni tiyatro sahnesi Par Sahne’de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Gedik Sanat yeni sezona ‘Merhaba’ diyor

Gedik Sanat 2022-2023 sanat sezonunda; Gedik Filarmoni Orkestrası Konserleri, II. İstanbul Gedik Üniversitesi Piyano Festivali, Müzik ve Sinepsikoloji Atölyeleri, Dijital Projeler ve Söyleşi-İmza Günleri’yle dopdolu bir içerik hazırladı. Sezon, başarılı piyanist Can Çakmur’un 12 Ekim’de, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek konseriyle açılacak.

Dünyamızı değiştiren türler nasıl evcilleşti?

Antropolog, biyolog ve yazar Alice Roberts’ın kaleme aldığı, ‘Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür’ kitabı, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı. Arkeolojiyle genetikteki son teknolojiyi birleştiren kitap, insanın ve onun tarafında evcilleştirilen dokuz türün, insanlık tarihini nasıl dönüştürdüğünü anlatıyor.

Diyarbakır, kısa film festivaline hazır

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, 12-15 Ekim tarihleri arasında izleyicisiyle buluşacak. Festival kapsamında her yıl Sami Hazinses ve Sezai Karakoç adına takdim edilen emek ödüllerinin sahipleri, Suna Selen ve Cezmi Baskın oldu. Festivalin film seçkisine ‘www.diyarbakirkff.com’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kundura Hafıza Çocuk Atölyeleri başlıyor

Beykoz Kundura’nın geçmişine bugünden bakan Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma’nın büyük ilgi gören çocuk atölyeleri, 9 Ekim Pazar günü başlıyor. Atölyeler, altı-dokuz yaş aralığına yönelik ve 10 kişi ile sınırlı olacak. Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın tarihinden ve üretim sürecinden yola çıkarak tasarlanan atölyelerin ilki, fabrikada üretilmiş ayakkabı modellerinden ilham alarak tasarlanan ‘Ayakkabımı Tasarlıyorum’ olacak. Çocuklar, bir ayakkabının üretim aşamalarını öğrenirken, bir yandan da kendi ayakkabılarını tasarlayacaklar.

Sahne Feriye’de oyun şöleni

Tiyatro gösterimlerine Sinema Feriye içerisinde yer alan Sahne Feriye, perdelerini Tolstoy’un kitabından uyarlanan ‘Kreutzer Sonat’ ile aralıyor. 1 Ekim’den itibaren her çarşamba ve cumartesi günü, saat 20.30’da başlayacak gösterimlerin listesine ve biletlerine ‘tiyatrolar.com.tr’den ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder