Gözde Hatunoğlu Güç, canavarlar yaratır!
HABERİ PAYLAŞ

Güç, canavarlar yaratır!

Geçtiğimiz yıl Kanada ve Lüksemburg’da düzenlenen sanat yarışmalarında ödüle layık görülen ressam Sema Maşkılı’nın ‘Güç Canavarlar Yaratır’ adlı sergisi 4 Mayıs’ta İstanbul Concept Gallery’de açılıyor. Sergi 10 Haziran’a kadar sürecek.

ANADOLU EFES MAVİ SAHNE’NİN MAYIS PROGRAMI ÇOK ZENGİN

2018 yılında, sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemek amacıyla, Anadolu Efes tarafından kurulan Mavi Sahne’de, mayıs ayı boyunca izleyicileri değerli oyunlar bekliyor. Üniversitelilere biletler 45 TL!

Haberin Devamı

18. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak açılış etkinliğiyle başlıyor. Festivalde emek temalı filmlerin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları ve sağlık konularını işleyen filmler de yer alıyor. Festivale dair tüm bilgiler iff.org.tr adresinde.

51. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ GÜN SAYIYOR

İKSV tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, Borusan Holding sponsorluğunda 1-17 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. Festivalde 18 farklı mekanda, 25 konser gerçekleşecek. Konserler hakkında ayrıntılı bilgi muzik.iksv.org’da, biletlerse passo.com.tr’de.

HAFTANIN KİTAPLARI

ÜVERCİNKA’NIN KASIKLARI

Çok önemli şairlerimizin, adını kimselere söylemeden şiirlerinde başköşeye oturttuğu kişileri gerçek hayatta tanısak onları sever miydik? Türk edebiyatında iz bırakmış usta isimlerin başka yerde rastlayamayacağınız hikayelerini kaleme almış Muhsin Kızılkaya.

DİVAN CADISI

Hepsi birbirinden farklı ama derinlerde birbirine bağlı yedi öykü; tam yedi yalan, yedi yüzleşme... Sinema ve televizyon dünyasının üretken isimlerinden Özlem Yılmaz, yaratıcı betimlemelerle bezediği, bilinen ama fark edilmeyenleri anlattığı ‘Divan Cadısı’ ile çıktı. Hakikatiyle yüzleşmesine dair güçlü bir metin.

SAVAŞ ONTOLOJİSİ

Akay, İkinci Dünya Savaşı’nın “artık savaş olmayacak” hissiyle sonlandığını, ancak savaşların devam ettiğini hatırlatıyor okura. Milli nitelikli savaşlardan, etnik nitelikli savaşlara, oradan dini savaşlara giden yolun izini sürüyor. Bugünden gelişmelerin yanında antik Yunandan bugüne uzanan bir tarih aralığında savaşın ontolojisini masaya yatırıyor.

Haberin Devamı

BENİM ADIM HİÇ KİMSE

Frank Cottrell Boyce’un, 2012 yılında Guardian Çocuk Edebiyatı Ödülü’ne değer görülen ‘Benim Adım Hiç Kimse’ çağdaş bir klasik. Yazarın bir okul ziyaretinde tanıştığı, Moğolistan’dan sığınmacı olarak İngiltere’ye gelmiş bir kızın hikayesinden etkilenerek kaleme aldığı roman, etkileyici ve cesur bir çalışma.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder