Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

‘Modern Felsefenin Yükselişi’ raflarda

VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) Türkçede ilk kez okurla buluşturduğu ‘Aydınlanma Rüyası: Modern Felsefenin Yükselişi’, yaklaşık 150 yıllık bir dönemi filozofların görüşleriyle ele alıyor. İngiliz fikir tarihçisi Anthony Gottlieb kitabında, 2500 yıllık bir geçmişe sahip Batı düşüncesinin, Rönesans’tan sonraki ikinci büyük entelektüel süreci olan Aydınlanma Çağı’nı değerlendiriyor.

Anlamlı bir çizgi roman projesi

Nadir görülen hastalıklarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, Erhan Candan’ın yazıp resimlediği çizgi roman ‘Nadir-X’ raflardaki yerini alıyor. Kitap; kistik fibrozis hastası Tuz Çocuk, sistinozis hastası Biber Kız ve duchenne musküler distrofi hastası Robot Çocuk’un macerasını konu ediyor. GEN’in koşulsuz desteğiyle yola çıkılan proje kapsamında alınan her kitapla; Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sistinozis Hastaları Derneği, Duchenne Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği’ne destek veriliyor.

Orhan Pamuk’tan ‘Veba Geceleri’

Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un yeni romanı ‘Veba Geceleri’, 23 Mart’ta Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflarda yerini alacak. Günümüzden 120 yıl önce geçen ‘Veba Geceleri’ni yazabilmek için çok sayıda tıp tarihi, anı ve tarih kitabı okuduğunu belirten Pamuk, “Okura 1901 yılında bir Osmanlı adasında olduğu duygusunu verebilmek için fotoğraflardan çok yararlandım” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder