Gözde Hatunoğlu İstanbul Modern'in yeni müze binası ziyarete açıldı
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul Modern'in yeni müze binası ziyarete açıldı

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’in yeni binası ziyarete açıldı. Tophane’deki yeni yerinde sergi ve programlara ev sahipliği yapan beş katlı müze binası, büyük sergi salonları, çok amaçlı mekanlar, eğitim ve farklı kültürel etkinlikler için alanlar barındırıyor. İstanbul Modern’in yeni müze binası beş yeni sergiye ev sahipliği yapıyor.

PAMELA GERİ DÖNDÜ

2000’lerin başında art arda çıkardığı hitlerle müzik dünyasına damga vuran Pamela, uzun süren suskunluğunun ardından döndü. Farklı sound ve akımlara kapısını her zaman açık tutan Pamela’nın yeni teklisi ‘Söz’, melodik pop ve synth melodileri bir araya getirerek büyülü bir atmosfer yaratıyor

Haberin Devamı

ORCHESTRA THEATRE’DAN ‘BİR TERENNÜM’

“Hayaliyle var olanları bir araya getirme” hedefiyle 2022’de kurulan Orchestra Theatre, Firuze Engin’in kaleme aldığı, Gülhan Kadim’in yönettiği ikinci oyunu ‘Bir Terennüm’le 10 ve 31 Mayıs’ta Kumbaracı50’de, 13 Mayıs’ta da Baba Sahne’de perde diyor. Sahneyi ise İpek Türktan ve Tolga İskit paylaşacak.

İSTANBUL’DA BAHAR KÜÇÜKÇİFTLİK PARK’TA

Baharı doyasıya kutlamak isteyenler, 13 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’ta, ‘Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul’da Bahar’ festivalinde, Altın Gün, BaBa ZuLa, Kozmonotosman ve Shantel ile müzik ve dans şölenine davetli! 15.00’te başlayacak konserler için biletler Biletix ve KüçükÇiftlik Park gişesinde.

HAFTANIN KİTAPLARI

AİLENİ NASIL ÖLDÜRÜRSÜN

‘Aileni Nasıl Öldürürsün’ kusursuz bir reddedilme, ihanet ve intikam hikayesi… Kendisini çocuğu olarak kabul etmeyen babasından ve ailesinden intikam almak isteyen genç bir kadının hikayesinin anlatıldığı bu karanlık, öfkeli ve çok komik macerada bolca kara mizah, zeka yüklü bir plan ve nokta atışı gözlemler var.

NAHOŞ HİKAYELER

Roman ve denemeleriyle olduğu kadar Zola, Maupassant, Renan ve France gibi yazarlara savurduğu sert eleştiriler ve aykırı görüşleriyle tanınan bir isim Léon Bloy. Bloy, “saygın” insanların hangi durumlarda ne denli kötücülleşebileceğini ortaya koyduğu on iki öykülük bu derlemede skandal, kaza, ölüm, intihar gibi durumları işliyor.

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ ÇOCUKSUZLUK

Gönüllü Çocuksuzluk’, çocuksuz aile ve birey kavramlarını odağına alıyor. Hayatın akışında çocuk sahibi olmanın “normal”, olmamanınsa bir şekilde “uygunsuz” olarak algılandığı toplumlarda, kendi iradeleriyle çocuksuz bir hayat sürdüren ailelerin karşılaştıkları tepkileri, haklarındaki önyargıları konu alıyor.

KIZIL SERAP

Kızıl Serap’ta, varlıklı bir ailenin iyi eğitimli kızı Ayten’in, İstanbul’un kibar semtlerinde, sayfiyelerinde ve Trabzon’da geçen maceraları konu ediliyor. Hüsranla sonuçlanan ilişkilerden sonra, ailesinin desteğini de kaybederek hepten yıkılan Ayten, Doktor Macit’le tekrar yaşama tutunur. Zamanla Doktor da bir hayal kırıklığına dönüşür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder