Gözde Hatunoğlu Müthiş bir doğa tarihi dizisi: Perfect Planet
HABERİ PAYLAŞ

Müthiş bir doğa tarihi dizisi: Perfect Planet

Sir David Attenborough’nın kendine özgü sesi ve ödüllü besteci Ilan Eshkeri’nin orijinal bestesi, BBC One’ın yeni doğa tarihi dizisi ‘A Perfect Planet’in nefes kesen manzaralarına karşı dört dakikalık ön bölümünde bir araya geliyor. Bu yepyeni seri, dünyadaki yaşamı destekleyen, yönlendiren ve mümkün kılan büyük doğa güçlerini keşfediyor. Beş bölümlük dizi, Hint musonunun ıslattığı topraklardan ateşli Hawaii yanardağlarının yamaçlarına, Bahamalar’ın gelgit adalarından Ellesmere Adası’nın donmuş atıklarına kadar hayranlık uyandıran manzaralar sunuyor. Yapımı dört yıl süren seri, altı kıtada ve 31 ülkede çekildi.

Haberin Devamı

Şile bezi dünyaya tanıtılıyor

İstanbul’un tek coğrafi işaret ürünü olan Şile bezi, dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu ile dünyaya tanıtılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında, İstanbul Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ve Şile Belediyesi tarafından çok özel bir proje geliştirildi. Köylerde, dokuma tezgahlarında üretilen; kadınların el emeği göz nuru ve geçimlerinin bir parçası olan Şile bezi, dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu ile güncelleştirilerek, yepyeni bir koleksiyona dönüşüyor. Unutulmaya yüz tutan dokuma teknikleri Fırat Neziroğlu tarafından verilecek eğitimle kadınlara öğretilecek ve istihdam yaratılacak.

Festival başlasın

Toplamda dört hafta sürecek ‘+1 FEST’, perşembe akşamı Şanışer ile başladı. ‘@artibir’ Instagram hesabı üzerinden yayınlanacak ve farklı müzik türlerinden önemli isimleri evlerimize konuk edecek yeni konser serisinde, canlı performanslar her perşembe saat 22.00’de başlayacak. Gelecek konserlerde Duman, Adamlar ve Pentagram yer alacak.

Ekin Beril'den yeni şarkı

Ekin Beril, yeni teklisi ‘Fırtına’yı Universal Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu. Ekin Beril, müziğe erken yaşta başladı ve çeşitli yerel yarışmaları kazandı. Sertab Erener ile yaptığı ‘Kime Diyorum’ düeti ile ünlendi. Beril, dinleyicilerini eğlenceli ve sorgulayıcı bir yolculuğa davet eden ilk albümü ‘Dualite’ ile beraber profesyonel müzik hayatına devam ediyor.

Kafa Radyo’da ‘BESTE DÜKKANI’a davetlisiniz!

Beste Dükkanı’, her perşembe Kafa Radyo’da dinleyicilerden gelen şarkı sözlerini canlı olarak, o anda besteliyor. Programın yapımcı ve sunucuları Eflatun ve Tanzer Gümüş bunun bir sanat iddiasından çok herkesin bir şarkısı olmalı mottosuyla yola çıktıklarını söylüyor. Evdeki kedinize, balkondaki sardunyanıza, uzaklarda sizi bekleyen sevdiklerinize yazdığınız iki satırınız varsa ‘Beste Dükkanı’na gönderiyorsunuz onlar da enstrumanlarıyla anında besteliyor. Sizin de yazdığınız iki mısranız varsa onların deyişiyle: balkondaki çiçeğiniz için bile olsa bir şarkım olsun, diyorsanız perşembe akşamları saat 21.00’de Kafa Radyo’daki ‘Beste Dükkanı’nı takip edin. Siz yazın, onlar bestelesin.

Haberin Devamı

Sekiz şarkıda devri alem

‘Merkür Retrosu’, ‘Öyle Olsa’, ‘Bulurum Yolunu’ gibi şarkılarıyla geniş kitlelere ulaşan Güler Özince, söz ve müzikleri kendisine ait olan, sekiz şarkıdan oluşan ‘Zihnimin Odaları’ albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Düzenlemelerin Güler Özince ve Batuhan Çaylak’a ait olduğu albümün, elektrik gitarları Emre Tankal’a mixleri ise Erim Arkman’a ait.

Haberin Devamı

Şakir Eczacıbaşı'nın gözünden 'Seçilmiş Anlar'

İstanbul Modern, iş insanı ve fotoğraf sanatçısı Şakir Eczacıbaşı’nın aramızdan ayrılışının 10. yılında ‘Seçilmiş Anlar’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Eczacıbaşı Topluluğu’nun sponsorluğunda, küratörlüğünü Bülent Erkmen’in üstlendiği sergi, 25 Kasım 2020-31 Mart 2021 tarihleri arasında görülebilir. ‘Seçilmiş Anlar’, Eczacıbaşı’nın fotoğrafçılık kariyerine başladığı 1960’lı yıllarda çektiği izlenimci fotoğraflarının yanı sıra 1980’li yıllardan itibaren fotoğrafın teknik imkanlarını kendine özgü bir yaklaşımla yorumladığı çalışmalarını izleyicilerle buluşturuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder