Gözde Hatunoğlu Önemli sorulara önemli cevaplar
HABERİ PAYLAŞ

Önemli sorulara önemli cevaplar

Kendi ailesinde ve çevresinde rastladığı vakaları gördükçe sahip olduğu motivasyonla radyasyon onkolojisi alanına yönelen Prof. Dr. Berrin Pehlivan, çok çarpıcı ve sıra dışı bir kitaba imza attı. ‘50 Soruda Kanser’ kitabı, kanser hastaları, hasta yakınları, kanserden korunmak isteyenler, tıp öğrencileri ve konuyla ilgili herkese aklındaki soruları cevaplama fırsatı yaratırken bir yandan da okurunu moral verici gerçeklerle tanıştırıyor. Nemesis Kitap etiketiyle raflarda.

Eskiden-yeniye resim

Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Galerisi ressam Mustafa Delioğlu’nun ‘Eskiden-Yeniden’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Delioğlu’nun daha önce sergilenmiş resimlerinin yanında, yeni yaptığı ve daha önce gün yüzüne çıkmamış eserler de 26 Ocak’a kadar görülebilir.

Haberin Devamı

Sanatçı, 45 yıl önce kurduğu atölyesinde aynı zamanda binlerce kitap illüstrasyonu da yaparak sanat hayatına devam ediyor. Türkiye’nin en iyi figüratif ressamlarından biri kabul edilen Delioğlu’nun resimleri, pek çok ülkeden sanatseverin özel koleksiyonunda bulunuyor.

Önemli sorulara önemli cevaplar

‘Güneyli Bayan’ perde diyor!

Perdeci Oyuncular Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan ‘Güneyli Bayan’, Amerikan edebiyat dünyasının önemli figürlerinden Lillian Hellman’ın yaşamına odaklanıyor. 1950’ler Amerika’sında yaşanan baskıcı dönemde aydınların nasıl düzenden yana durduklarını çarpıcı bir biçimde yansıtan oyun, Taner Barlas’ın dramaturjisi, usta oyuncu Rutkay Aziz ve Dolunay Soysert’in performanslarıyla taçlanıyor. 10 Ocak’ta prömiyerini yapan oyun, 11, 13, 14, 21, 25 ve 26 Ocak’ta İstanbul’daki seçkin tiyatro sahnelerini dolaşacak. Biletleri Biletix’te.

Zamanın ‘Döngüsel İzleri’

Çağdaş sanatın ülkemizdeki en önemli isimlerinden biri olan Tomur Atagök, ‘Döngüsel İzler’ başlıklı retrospektif sergisi ile 18 Şubat’a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’ne konuk oluyor. 30 yıl önce Türkiye’de ilk müzecilik yüksek lisans programını kuran; kadın hakları ve çevre konularında dikkat çeken çalışmalara imza atan Tomur Atagök’ün sergisi, izleyicileri zamanın döngüselliğine tanıklık etmeye davet ediyor.

Haberin Devamı

‘Onat Kutlar Bir Şenliktir’

11 Ocak 1995’te uğradığı bombalı saldırı sonucu 59 yaşında hayatını kaybeden şair, yazar, sinema eleştirmeni ve Türk Sinematek Derneği kurucularından Onat Kutlar, ölümünün 25. yılında ‘Onat Kutlar Bir Şenliktir’ adlı programla anılıyor.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda düzenlenen anma programında Türk Sinematek Derneği kurucularından Cevat Çapan konuşma yapacak ve sanatçı Genco Erkal, Kutlar’ın eserlerinden bölümler okuyacak. Zeynep Oral ile Selçuk Metin’in hazırladığı gece, piyanist İdil Biret’in vereceği resitalle son bulacak. Anma, 12 Ocak Pazar, saat 20.00’de. Ücretsiz düzenlenen geceye katılım için davetiyeler Süreyya Operası gişesinden temin edilebilir.

Haftanın filmi

Bıçaklar kimin için çekildi?

Bu haftanın vizyonunda öne çıkan ‘Knives Out’ / ‘Bıçaklar Çekildi’, polisiye filmlere ilgi duyanlar için adeta bir şenlik havası yaratacak. 2012 yapımı bilim kurgu ‘Looper’la dikkatleri üzerine çeken, ‘The Last Jedi’ filmiyle de ‘Star Wars’, hayranlarını ikiye bölen Rian Johnson’ın hem yazıp hem yönettiği bu kara komedi-polisiye, özellikle yıldızlardan oluşan kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Önemli sorulara önemli cevaplar

Ünlü ve zengin suç romanları yazarı Harlan Thrombey, tam da 85. yaşını kutladığı partiden sonra evinde ölü bulunur. Tüm ailesinin katıldığı bu doğum günü partisi aynı zamanda onu öldürmek için bir dolu sebebi olan potansiyel katillerle doludur. Polis soruşturmayı kapatmaya niyetlenmişken, kimliğini bilmediği bir kişi tarafından olayı araştrımak için tutulan özel dedektif Benoit Blanc devreye girer.

Blanc, bu ölümü araştırdıkça yalanlar, kıskançlıklar, gizli düşmanlıklarla örülmüş aile bağlarının arasında kalacaktır. Herkesin masum gibi göründüğü ama suçluymuş gibi davrandığı bu soruşturma, senaryoya zekice eklenmiş detaylar ve şaşırtmacalarla eğlenceli bir maceraya dönüşür.

Film, aynı zamanda gizem-suç-polisiye yazını ve sinemasına bir saygı duruşu gibi görünen, ‘whodunit’ adı verilen polisiye türüne çağdaş ve eğlenceli bir katkı sunuyor. ‘Knives Out’, Rian Johnson’ın sadece oyuncularından değil, filmde kullanılan tekinsiz evden de tıpkı bir karaktermişçesine faydalandığı, başarılı bir atmosfer yaratıyor.

Kadrodaki oyunculardan her biri (Christopher Plummer, Chris Evans, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Ana de Armas ve Jamie Lee Curtis) performanslarıyla filme büyük katkı sağlıyor. Ancak 2000’li yılların James Bond’u olarak görmeye alıştığımız Daniel Craig, tuhaf aksanıyla yarattığı eksantrik özel dedektif rolüyle filmi sürükleyen isim oluyor. ‘Knives Out’, bu soğuk kış günlerinde sinemaya gitmek için doğru bir tercih diyoruz naçizane. İyi seyirler...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder