Gözde Hatunoğlu Sömestr tatiline özel
HABERİ PAYLAŞ

Sömestr tatiline özel

Tiyatronun teknoloji ile buluştuğu benzersiz bir deneyim olan ‘Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi’, sömestr tatili boyunca, 5 Şubat tarihine kadar Maximum Uniq Box’ta.

SALON İKSV’DE YENİ SEZON BAŞLIYOR

Salon’da, 27 Ocak’ta Nekropsi konseriyle başlayacak yeni sezonda Derya Yıldırım & Grup Şimşek, Sezer Koç, Bade, Lebanon Hanover & Selofan, Bon Entendeur ve Boy Harsher gibi isimlerin de konserlerini izleyeceğiz. Konserlerin biletleri passo.com.tr adresinde satışta.

Sömestr tatiline özel

CAMEL KONSERİNİN BİLETLERİ SATIŞTA

Tüm zamanların en büyük gruplarından Camel, 50’nci kariyer yılında 27 Mayıs’ta Volkswagen Arena’da konser verecek. Konserin hıza tükenen biletleri Biletix’te satışta.

Haberin Devamı

BU KONSERLER ASLA KAÇMAZ

Tamirane Akasya, 27 Ocak’ta Seda Akman’ı, 28 Ocak’ta da Tuğçe Karaoğlan’ı ağırlayacak. Keyifli repertuvarlara sahip bu konserler kaçmaz. Detaylı bilgi www. tamirane.com adresinde.

TATİL KEYFİ KÜÇÜKÇİFTLİK PARK’TA

Buz patenini şehrin merkezine getiren KüçükÇiftlik Park’ta aynı zamanda sihirbazlık ve köpük balon gösterileri de gerçekleşecek. Biletler Biletix’te ve KüçükÇiftlik Park gişesinde.

NİLÜFER CAZ FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI

Festival 9 Şubat’ta GoGo Penguin’le başlayacak ve Nova Norda, Itamar Borochov, Yemen Blues ve Guillaume Perret gibi isimlerle 19 Şubat’a kadar sürecek.

İNSAN ADA DEĞİLDİR

NUCCIO ORDINE

Nuccio Ordine’nin bu kitapta bir araya getirdiği pek çok yazar, şair ve düşünür ortak bir fikir etrafında toplanıyor: “Hiç kimse ada değildir, kendi başına bütün de değildir; herkes kıtanın bir kısmı, okyanusun bir parçasıdır.” Yazara göre birbirimize bağlı olduğumuzu kavradığımızda insanlık tek bir topluma, gezegen devasa bir vatana dönüşecek.

ARAZİYİ DÜZLEŞTİRMEK

HASAN TURGUT

Hasan Turgut bu incelemesinde Gülten Akın’ın şiirindeki eşitlik ve ortaklık arayışını Bruno Latour’un aktör-ağ teorisi ve Kojin Karatani’nin izonomi kavramından yola çıkarak okuyor. Kitap, ilk bölümde şehre, ikinci bölümde doğaya, üçüncü bölümde anneliğe, dördüncü bölümde kanona ve zeyil bölümünde ise özel olarak Maraş’ın ve Ökkeş’in Destanı’na odaklanıyor.

Haberin Devamı

İYİMSER BABANIN KIZI

EUDORA WELTY

Büyük Buhran yıllarından sonra Amerika’nın yoksul taşrasından William Faulkner, Truman Capote ve Carson McCullers gibi isimlerle yükselen Güney gotik yazınının en parlak ve özgün temsilcilerinden Eudora Welty’nin başyapıtı. ‘İyimser Babanın Kızı’ yayınlandığında büyük övgüler almış, 1973’te Pulitzer Ödülü’ne layık görülmüştü.

METAMORFOZLAR

EMANUELE COCCIA

Emmanuel Coccia türlü çevresel felaketle kuşatıldığımız bir çağda, canlı varlıkların ve gezegenin varoluşunu metamorfoz üzerinden okuyarak insan merkezli bir ekoloji fikrine karşı çıkıyor. Hiçbir canlının yaşamının kendi doğumuyla başlamadığını, yeryüzü üzerindeki her varlığın bir ve aynı yaşamı paylaştıklarını anlatıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder