Gözde Hatunoğlu ‘Tiyatro bin derde deva’
HABERİ PAYLAŞ

‘Tiyatro bin derde deva’

Maltepe’de, 6 Ağustos’ta birincisi düzenlenen Avrasya Tiyatrolar Birliği’nin Genel Kurul Toplantısı, 8 Ağustos’ta sona erdi. Tiyatronun önemini vurgulayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tiyatro önyargılardan kurtulmak için önemli bir araçtır, bin derde devadır” ifadelerini kullandı. Üye sayısını 21’e çıkaran ETA temsilcileri, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde buluşarak üç gün boyunca ortaklaşa gerçekleştirilecek projeler üzerinde konuştu.

Fişekhane’de Deniz Konserleri rüzgarı esecek

Çok yakında bir İstanbul klasiği haline gelmesi beklenen Fişekhane Deniz Konserleri serisi müzikseverleri bekliyor. Konserler 27 Ağustos-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Program şöyle:

Haberin Devamı

Ajda Pekkan-27 Ağustos, Edis-28 Ağustos, Selami Şahin-3 Eylül, Berkay-10 Eylül, Şevval Sam-11 Eylül, Serdar Ortaç-17 Eylül, Buray-18 Eylül, Mor ve Ötesi-24 Eylül, Sertab Erener-25 Eylül, Erol Evgin-1 Ekim.

Berrin Keklikler’den ‘Bir Anda’

Berrin Keklikler’in dördüncü solo projesi ‘Bir Anda’ Sony Music etiketiyle yayınlandı. Sözü ve müziği Berrin Keklikler ve Yasemin Aktaş’a ait olan şarkının düzenlemesinde ise Berk Kırtış’ın imzası var. Almanya doğumlu genç sanatçı, bu kez şarkı sözlerini Türkçe ve Almanca yazdı. Enerji dolu sound’u ve R&B altyapısı ile öne çıkan ve yazın ritmini yansıtan şarkının mix’i Utku Ünsal, mastering’i ise Emre Kıral’a ait.

‘Tiyatro bin derde deva’

Gazeteci Korcan Karar’dan anlamlı sergi

BE Contemporary, ünlü gazeteci Korcan Karar’ın belgesel fotoğraflarını bir araya getiren ‘Olea Europaea’ adlı sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında BE Contemporary Art Gallery’de sanatseverlerle buluşacak sergi, Karar’ın çektiği Urla’daki asırlık zeytin ağaçlarının fotoğraflarından oluşuyor. Özellikle Türkiye’nin orman yangınlarıyla boğuştuğu şu günlerde hepimize ilaç gibi gelecek…

‘Tiyatro bin derde deva’

Yıldızların Altında Tango

Dünyanın yaşayan en iyi tango orkestralarından biri olarak kabul edilen, ödüllü tango topluluğu Solo Tango Orkestrası 13. tanGO TO İstanbul Uluslararası Tango Festivali kapsamında, dünyaca ünlü tango dansçılarının gösterileri eşliğinde muhteşem bir konser verecek. 19 Ağustos Perşembe akşamı gerçekleşecek tek gösterilik bu özel performans KüçükÇiftlik Park’ta. Tutkunun ve aşkın simgesi bu muhteşem dansa da yıldızların altında muhteşem bir şov yakışır!

Haberin Devamı

HAFTANIN VİZYONU

Gerçek Kahraman / Free Guy

Ryan Reynolds ve Taika Waititi’yi başrollerinde izlediğimiz bu eğlenceli filmde, banka memuru Guy’ın, banka soygunu esnasında, bir video oyununda NPC (oyuncular tarafından oynanmayan karakter) olduğunu keşfetmesiyle olaylar gelişir. Sanal dünyada da tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi önemsiz biri olduğunu keşfeden Guy, bu kez ipleri eline almakta kararlı…

Zamanda Tutsak / Old

Usta yönetmen M. Night Shyamalan’ın merakla beklenen yeni filminin Gael Garcia Bernal ve Vicky Krieps’ten oluşan kadrosu hayli merak uyandırıcı. Seyirciyi şaşırtmayı seven Shyamalan, bu kez de tropik bir tatil yapan ve tenha olduğunu düşünerek gittikleri plajın bir şekilde hızla yaşlanmalarına neden olduğunu ve tüm hayatlarını bir güne indirgediğini fark eden bir aileyi perdeye taşıyor.

Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ / The Croods: A New Age

Vizyona girdiğinde hayli beğenilen ‘Crood’lar adlı animasyonun devam filmi olan bu neşeli macera, yaşamlarını sürdürmek için yeni bir yer arayışında olan Crood’ların, keşfettikleri yeni yerde yaşayan ‘Üstünsoylar’ ailesi ile yaşadıkları çılgın kapışmayı anlatıyor. Modern rakipleri ile amansız bir mücadeleye giren Crood ailesi bir süre sonra yelkenleri suya indirip iş birliği yapamaya mecbur kalıyor ve eğlence de tam o sırada başlıyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN FAVORİ KİTAPLARI

Sarsıcı bir ilk roman

Yıl 1943. Orta Atlantik’te sürüklenen bir şişme botta, savaş alanındaki çarpışmadan hayatta kalan iki asker… Az öncesine dek düşman olan bu iki adam okyanusun ortasında kader ortağına dönüşür. Ağır yaralı pilot üçüncü günde ölür; Alman deniz eri susuzluktan ölmek üzeredir... Jens Rehn’in Türkçeye çevrilen ilk kitabı ‘Görünürde Hiçbir Şey Yok’ (1954) varoluşsal deneyimle kendi rotasını çizen, sarsıcı bir ilk roman. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitap, Jens Rehn’in II. Dünya Savaşı’nda denizaltı subayı olarak yaşadığı olayı merkezine alıyor.

Ağıt gibi bir distopya

‘Vezir Gambiti’ ve ‘Dünya’ya Düşen Adam’ın yazarı Walter Tevis’in yeni kitabı, ‘Alaycı Kuş’, İthaki Yayınları’ndan çıktı. Distopya türündeki kitap, Nebula En İyi Roman Ödülü’ne de aday olmuştu. ‘Alaycı Kuş’, kaçınılmaz sonuyla uzlaşan insanlığa ağıt niteliğinde…

VakıfBank Kültür Yayınları’ndan yeni kitap

VakıfBank Kültür Yayınları, Alman siyaset kuramcısı Carl Schmitt’in yazdığı, ‘Roma Katolikliği ve Politik Form’ adlı kitabı yayımlıyor. 20. yüzyılın önde gelen hukuk ve siyaset teorisyenlerinden biri olan Carl Schmitt, Katolik Kilisesi’ne daha yakın durduğu 1920’lerde kaleme aldığı bu incelemede, Katoliklik ve Protestanlık ekseninde bir Avrupa tarihi tartışmasının ötesine geçiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder