Gözde Hatunoğlu 'Yüzüncü Yıl Marşı' tüm dijital platformlarda
HABERİ PAYLAŞ

'Yüzüncü Yıl Marşı' tüm dijital platformlarda

Müzisyen Emre Bulut, cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen bestelediği ‘Yüzüncü Yıl Marşı’nı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda yayınladı. Marş, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarına bir saygı duruşu niteliğinde.

RAP MÜZİĞİN İSYANKAR SESİ GELİYOR

Türkçe rap müziğin isyankar seslerinden Critical, ilk stüdyo albümü ‘Celonaps’in lansmanı için 26 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Bahçe’de sahne alacak. Critical’a sahnede, Uzi, Heijan, Muti gibi isimler de destek verecek. Biletler Biletix, Biletinial ve KüçükÇiftlik Park gişesinde.

Haberin Devamı

EN ‘ARABESK’ SERGİ AÇILIYOR

Anna Laudel’de açılan ve küratörlüğünü sanat gazetecisi M. Gülben Çapan’ın üstlendiği ‘Seni Sevmeyen Ölsün’ isimli sergi 10 Eylül’e kadar devam edecek. Arabesk kültürünü derinlemesine inceleyen sergi, Anna Laudel’in Gümüşsuyu’ndaki galerisinde görülebilir.

THINK HOUSE İKİ OYUNUYLA BİRDEN SAHNEDE

Kültür girişimi THINK House, kendi prodüksiyonu olan iki oyunu seyirciyle buluşturuyor. Alaturka bir bilimkurgu tadındaki ‘Einstein Kumpanyası’ 26 Mayıs’ta; polisiyeyi kara mizahla harmanlayan ‘Bestenigâr Yokuşu’ ise 27 Mayıs’ta THINK House’ta seyirciyle buluşacak. Biletler Biletix’te ve Biletinial’da!

HAFTANIN KİTAPLARI

GÖLDEKI EVİN GİZEMİ

Breena Bard’ın yazıp resimlediği ‘Göldeki Evin Gizemi’, görünenin ardında yatan gizleri günyüzüne çıkaran sürükleyici bir grafik roman. Tamamen zıt karakterlere sahip iki genç kızın arasında dostluk köprüleri kurarak esrarengiz bir maceranın peşine düşüren bu ödüllü eser, polisiye kurgusuyla dikkat çekiyor.

STALINGRAD’DA KAR TOPU

Yazar bu romanında Ferko’nun, Marie’nin ve Çaykovski’nin öyküsünü anlatıyor. Geri dönüşlerle, bilinç akışıyla çalkantılı yakın dönemin bu tutunamayan kahramanlarından kesitler sunuyor. ‘Stalingrad’da Kar Topu’nun 130 yıla yayılan, beş ülkede geçen ve sekiz ana öyküden oluşan özgün olay örgüsü yaşama dair bu karşıtlıklarla, günümüz insanının ibretlik serüvenini yansıtıyor.

GEÇMİŞİN İZLERİ

Altmışlı ve yetmişli yıllar Türkiye tarihinin canlı olduğu kadar çalkantılı, değişken olduğu kadar da acı tatlı bir dolu anıyla hatırlanan, özel bir dönemi. Peki, bu dönemi farklı kılan neydi? İnsanlarda nasıl bir iz bıraktı ve neler hatırlanıyor?

Haberin Devamı

HAYDUTLAR

Yazarın 1781’de yayımlanan ilk oyunu ‘Haydutlar’, büyük bir başarı kazandı. Schiller oyunda muhteris bir kardeş, sadık bir sevgili ve dehşet saçan bir haydut çetesiyle reisinin etrafında gelişen olayları sergilerken adalet ve yargı, siyaset ve iktidar, ahlak ve din üzerine şiddetli eleştirilerde bulunur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder